Argentina nu mai vine la Bucureşti. Amicalul cu România a fost suspendat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Selecţionerul Sergio Batista a fost dat afară şi planurile naţionalei au suferit modificări
Selecţionerul Sergio Batista a fost dat afară şi planurile naţionalei au suferit modificări

Federaţia Argentiniană de Fotbal a anunţat că selecţionerul echipei naţionale a "pumelor", Sergio Batista, a fost demis din funcţie, iar meciul amical cu România, de la 10 august, a fost "suspendat". Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat ieri, că, în cazul anulării amicalului, românii pot cere despăgubiri de până la două milioane de euro.

UPDATE: După ce Argentina a anulat meciul cu tricolorii, singurele echipe cu nume disponibile pentru inaugurarea Naţional Areana ar mai fi Uruguay şi Portugalia.
Germania, Brazilia, Italia, Spania, Anglia şi Olanda joaca între ele la 10 august, astfel că nu există prea multe variante.

Totuşi, Portugalia are programat un meci cu Luxemburg, astfel că FRF trebuie să le plătească luxemburghezilor despăgubiri, dar doar în cazul în care aceştia acceptă să renunţe la meci, caz puţin probabil.

În cazul Uruguayului, şansele sunt şi mai mici, având în vedere că "celeştii" au câştigat Copa America, deci jucătorii vor avea vacanţă cel puţin două săptămâni, până la 7 august. Evident, în acest caz cluburile unde activează cei mai buni jucători, precum Forlan, Suarez sau Cavani nu vor fi de acrod să-i mai învoiască pe jucători încă o săptămână. În plus, preşedintele FRF, Mircea Sandu a vorbit despre un meci amical cu Uruguay care ar urma să se dispute în februarie 2012.

Şefii Federaţiei Argentiniene de Fotbal au decis azi-noapte să-i rezilieze contractul lui Batista şi au anunţat că naţionala nu va mai veni la Bucureşti pentru a juca împotriva României, publicând deciziile pe site-ul oficial.

Argentina a anulat amicalul cu România. Crezi că dacă în loc de România era Italia sau Spania ar mai fi făcut-o?

Spune si tu

"După o discuţie telefonică între Sergio Batista şi preşedintele AFA, Julio Grondona, Batista a lăsat la latitudinea Comitetului Executiv decizia privind activitatea sa la conducerea echipei naţionale. Astfel, Comisia Naţională de Selecţie a decis rezilierea contractului lui Sergio Batista şi suspendarea meciului amical cu România, din luna august", notează site-ul oficial al Federeţiei Argentiniene de Fotbal.

Acest anunţ vine după ce Guillermo Toffoni, cel care se ocupă de organizarea partidelor amicale ale Argentinei avertizase încă de ieri că "e foarte complicat să anulăm partida, pentru că există un contract care nu poate fi reziliat".

Şi directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat ieri că, în cazul în care argentinienii anulează meciul, românii îi pot reclama la FIFA şi pot cere despăgubiri de până la două milioane de euro.

Pe lângă frământările prin care trece federaţia de la Buenos Aires, un alt motiv al anulării meciului amical este reprezentat de refuzul echipelor spaniole FC Barcelona şi Real Madrid de a trimite la naţională internaţionalii argentinieni pe care îi au în lor.

Cele două echipei îşi dispută Supercupa Spaniei la 14 august, cu doar 4 zile după data amicalului cu România. În cauză sunt Messi, Gabi Milito şi Mascherano, de la catalani, şi Di Maria, Gago şi Higuain, de la madrileni.

Argentina ar fi pierdut 900.000 de euro dacă ar fi acceptat sa bifeze amicalul fără Messi, Mascherano sau Higuain.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite