Piţurcă a luat un vârf dorit de Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întrucât atacantul Sportului Studenţesc, Costin Curelea, este în continuare accidentat, Victor Piţurcă a luat ieri decizia de a-l înlocui cu Adrian Mărkuş, vârful de 20 de ani al celor de la FC Bihor Oradea, în lotul naţionalei pentru turneul de pregătire din Antalya.

Atacantul, care este golgheterul echipei sale de club, s-a remarcat şi la naţionala U19, unde a reuşit să marcheze 12 goluri în 10 meciuri. O accidentare l-a împiedicat însă să facă parte din lotul echipei care a participat la Campionatul European din vara anului trecut. Imediat după turneul final, Mărkuş a fost contactat de reprezentanţii Federaţiei Maghiare de Fotbal, care au dorit să-l naturalizeze, selecţionerul Sándor Egervári intenţionând să se bazeze pe el în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

„Am fost sunat, dar nu sunt interesat de această perspectivă. Le mulţumesc oficialilor naţionalei Ungariei pentru faptul că s-au gândit la mine, dar eu doresc să joc pentru România", a afirmat Mărkuş. Atacantul a început fotbalul la Oraviţa, la şase ani, când naţionala participa la ultimul său Campionat Mondial, Franţa 1998. „Prima mea legitimare a fost la Minerul Oraviţa, dar apoi am mai trecut şi pe la Liberty Salonta şi ACU Arad, înainte să ajung la FC Bihor. Trebuie să-i mulţumesc lui Tibor Selymeş, care m-a debutat la seniori", a dezvăluit Mărkuş, al cărui idol este Didier Drogba. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite