Piţurcă nu-şi iartă duşmanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piţurcă le dă „un şut“ celor care l-au supărat în ultima vreme
Piţurcă le dă „un şut“ celor care l-au supărat în ultima vreme

Numirea lui Piţurcă la cârma tricolorilor înseamnă „debarasarea“ de mai mulţi oameni din stafful tehnic  şi din FRF. Piţi a bătut ieri palma cu Mircea Sandu şi va fi prezentat astăzi oficial în noua sa funcţie. „Nu a fost o decizie grea“, a spus Piţurcă.

Noul selecţioner a impus mai multe condiţii pentru a accepta revenirea  la echipa naţională, iar majoritatea au fost acceptate de Mircea Sandu. „Adevărul" vă prezintă care sunt principalele schimbări pe care le va face Victor Piţurcă la echipa naţională.

1Iovan şi Stelea „zboară", vin Neagoe şi „Flocea"

Piţurcă nu uită şi nu iartă! Deşi s-a împăcat cu Ştefan Iovan, noul selecţioner nu a putut trece peste faptul că acesta a acceptat să rămână la naţională şi sub comanda lui Răzvan Lucescu. Piţi a anunţat că nu-l mai păstrează pe Iovan în staff, iar aceeaşi soartă o vor avea secundul Stelea şi antrenorul cu portarii Marian Ioniţă. În locul lor vor veni Eugen Neagoe şi Marian Boldici (antrenori secunzi), Martin Tudor (antrenor cu portarii). Florin Marin „Flocea" va fi cooptat şi el în staff, urmând să se ocupe de supervizarea adversarilor României. Marius Dima va fi noul preparator fizic al naţionalei.  

2 Revenim la sistemul 4-3-3. Cu Bănel cu tot!

Echipa naţională va juca din nou în modulul preferat al lui Victor Piţurcă, 4-3-3. Accentul se va pune, ca şi în precedentul mandat, pe o apărare de fier. Nu e exclus ca în lot să apară din nou nume precum cel al lui Bănel Nicoliţă, unul dintre fotbaliştii preferaţi ai lui Victor Piţurcă. De altfel, Bănel a fost căpitanul echipei în scurta perioadă petrecută de Piţi în Ghencea.  Dacă îşi vor clarifica situaţia cu Universitatea Craiova, la lot ar putea veni şi fotbaliştii care l-au „trădat" pe Mititelu pentru Piţurcă, Găman şi Bărboianu.

3 Nu dă explicaţii, „Riciu" e pe făraş

Una dintre clauzele la care Victor Piţurcă ţine cu dinţii este legată de Comitetul Executiv al FRF. Piţi nu vrea să dea raportul în faţa membrilor acestui comitet, compus din şefii de la fotbal în sală, de la fotbalul feminin sau din reprezentanţii ligilor inferioare. De asemenea, Piţurcă forţează schimbarea lui Mircea Rădulescu, şeful Comisiei Tehnice de la FRF, întrucât acesta a afirmat că suspendarea lui Piţurcă de către Mititelu este legală. „S-a discutat despre reformarea Comisiei Tehnice", s-a precizat pe siteul FRF, după întâlnirea dintre Piţurcă şi Mircea Sandu.

4 Rădoi nu mai vine, cu Chivu mai încearcă

Victor Piţurcă nu vrea să mai audă de Mirel Rădoi, după ce acesta a spus că ar fi renunţat mai devreme la echipa naţională, dacă nu venea Răzvan Lucescu. În schimb, Piţi va încerca să-l întoarcă din drum pe Cristi Chivu, însă sunt şanse mici ca fotbalistul lui Inter să mai revină asupra deciziei.

5 onuţ Lupescu nu mai este dorit

Ionuţ Lupescu nu mai este o persoană agreată la FRF în primul rând de Mircea Sandu. „Naşu" îi impută acestuia faptul că l-a adus pe Răzvan Lucescu şi „l-a ţinut în braţe". Nici lui Piţurcă nu i-a convenit faptul că Lupescu a fost un „fan înflăcărat" al fostului selecţioner, spre deosebire de timpul când el conducea echipa naţională. Acum, „Kaiserul" este în concediu, însă zilele lui la FRF sunt numărate. 

Stafful lui Piţurcă

Eugen Neagoe antrenor secund
Gabriel Boldici antrenor secund
Martin Tudor antrenor cu portarii
Marius Dima preparator fizic
Florin Marin manager sportiv

Hagi: „Aş fi venit din octombrie"

Gică Hagi spune că ar fi fost de acord să preia echipa naţională la finalul actualelor preliminarii, chiar dacă Mircea Sandu a afirmat că i-a propus acest lucru. „Ceea ce gândeşte preşedintele federaţiei... fiecare poate să spună. Varianta mea era: în octombrie, când se terminau lucrurile, începeam o altă campanie, de la zero. Era un proiect pe care l-aş fi acceptat, bineînţeles, de ce nu? Până în octombrie nu pot să fiu asociat cu absolut nimic, doar când se va începe o nouă campanie", a spus Hagi.

500
de mii de euro va câştiga Piţurcă în fiecare dintre cei patru ani de mandat la naţională

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite