Piţurcă – slab în 2008, bun în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Piţurcă este omul pe care Mircea Sandu îl vrea responsabil de reconstrucţia primei reprezentative, după ce în 2008 l-a refuzat când fostul selecţioner a cerut acest lucru. Haosul de la echipa naţională continuă. Gică Hagi l-a refuzat ieri pe preşedintele FRF, astfel că „Naşul“ va demara negocierile cu Victor Piţurcă.

„Piţurcă e primul pe lista noastră. Nu mai vrem experimente, iar Piţi şi Iordănescu sunt cei mai buni selecţioneri din ţară. La naţională n-a fost ordine în mandatul lui Lucescu. Mutu, dacă a greşit, a făcut-o din cauza antrenorilor. Piţurcă poate să pună lucrurile la punct. Răzvan îi lăsa să plece prin bălării. El i-ar fi ţinut în cantonament. Aşa trebuia să se întâmple", a explicat „Naşul".

Numai că iniţiativa lui Sandu a apărut după trei ani pierduţi. În 2008, după Campionatul European, Piţurcă, al cărui contract expira în acea vară, a cerut o înţelegere pe patru ani, cu obiectivul de a-i califica pe tricolori la turneul final din 2012. „Vom renunţa la jucătorii plafonaţi, vom promova o serie de fotbalişti de la tineret, încercând să reformăm echipa pentru a ataca Euro 2012, pentru că e greu să ajungem la Campionatul Mondial din Africa", motiva atunci tehnicianul de 55 de ani.

La momentul respectiv, Piţi cerea exact ceea ce-i oferă acum Mircea Sandu. Numai că atunci, selecţionerul a fost pus la zid de întreaga lume a fotbalului, în frunte cu şeful federaţiei, pe motiv că cererea e absurdă. Astfel, Piţurcă a continuat cu acelaşi lot şi campania pentru Mondial. Cu şansele aproape compromise, fostul antrenor al Stelei şi al Craiovei şi-a înaintat demisia, iar Răzvan Lucescu a fost învestit pentru a califica echipa la Euro 2012. Practic, România a pierdut trei ani, şi va mai pierde încă patru, cei destinaţi reconstrucţiei primei reprezentative, pentru a ajunge în acelaşi punct.

Victor Piţurcă se va întâlni astăzi cu Mircea Sandu pentru a negocia contractul. Piţi este dispus să revină la naţională, însă discuţia se va purta în jurul contractului. Piţi e nemulţumit că a fost abia a treia opţiune, după Olăroiu şi Hagi, şi va cere un salariu mare.  „Piţurcă este omul potrivit pentru naţională, este cel mai bun antrenor român în acest moment. Eu cred ca va accepta să revină, dar acum depinde doar de câţi bani îi va oferi Mircea Sandu", crede Dumitru Dragomir.

Hagi n-a vrut nici din toamnă

Anunţul că Gică Hagi l-a refuzat în cele din urmă pe Mircea Sandu a fost neaşteptat, mai ales că „Naşul" s-a arătat dispus să-i respecte toate condiţiile. „N-a vrut să preia naţionala decât la un nou ciclu. Iordănescu ar fi acceptat să fie chiar şi antrenor interimar, iar Gică să vină din toamnă. N-a acceptat nici aşa. Am încheiat negocierile cu el. Nu i-aş fi reproşat nimic dacă nu ne calificam acum, probabil însă că acea ratare din 2001 încă îl presează. Am fi luat-o de la zero, însă n-a vrut să semneze de-acum", a dezvăluit Sandu.

"Dacă nu aş lua în calcul revenirea la echipa naţională atunci nu m-aş mai întâlni cu Mircea Sandu mâine (n.r. - astăzi).''
Victor Piţurcă antrenor

''Dacă refuză Piţurcă, avem şi alte opţiuni. Dorinel Munteanu şi Sabău îmi plac. Mai sunt şi variantele Delio Rossi sau Winfried Schäfer.''
Mircea Sandu  preşedinte FRF

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite