Piţurcă: „Nici dacă pierdem cu Austria nu demisionez“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Piţurcă vrea să-şi respecte contractul cu Federaţia. El spune că se va supune oricărei decizii din partea FRF doar dacă România nu va mai avea şanse matematice de calificare la World Cup 2010. Tricolorii au simţit presiunea făcută împotriva selecţionerului şi au decis să-l protejeze.

Victor Piţurcă, antrenorul echipei naţionale, a declarat deschis faptul că nici nu-i trece prin cap să plece de pe banca tehnică a României, indiferent de rezultatul meciului din această seară, contra Austriei (21.30, în direct la Pro TV).

Eşecul cu Serbia nu l-a determinat pe selecţionerul României să se gândească la o retragere. „Nu am de ce să plec de la naţională. Se vorbeşte numai despre mine. Înseamnă că sunt un om foarte important. Îmi voi respecta contractul cu FRF până la capăt. Dacă nu mai sunt şanse matematice, atunci Federaţia va lua o decizie. Oricum, eu nu-mi dau demisia nici dacă pierdem cu Austria!”, a ţinut să explice Piţurcă.

Antrenorul „tricolorilor” încearcă să vadă partea plină a paharului. „După meciul cu Serbia şansele sunt mici, însă avem datoria să luptăm până la capăt chiar dacă la echipa naţională este o situaţie mai grea”, a precizat selecţionerul. Piţi ştie că partida de astăzi este cu atât mai grea cu cât şi formaţia lui Constantini joacă pentru a avea în continuare şanse la turneul final de anul viitor: „Este o echipă periculoasă, care a învins Franţa, ceea ce spune că poate să învingă orice adversar”.

Jucătorii s-au grăbit să facă scut pentru selecţioner. „Nu este Piţurcă de vină pentru ce nu am putut noi să facem pe teren. Noi ne dorim ca el să meargă mai departe şi vom face tot ce putem să salvăm această campanie. Practic, dacă va pleca sau va fi dat afară, el ar plăti pentru neputinţa noastră”, ne-a declarat unul dintre fotbaliştii echipei naţionale.

Adi Mutu: „Un egal nu ajută“

Adevărul: Adi, aţi uitat înfrângerea cu Serbia?

Adrian Mutu:
Trebuie să o uităm şi să ne concentrăm la meciul cu austriecii.

În urma ultimelor rezultate, se poate spune că în momentul de faţă partida cu Austria este totul sau nimic?

Da, este un meci capital pentru noi şi realizăm acest lucru. Niciun egal nu ne ajută, aşa că vom da totul pentru cele trei puncte.

Sincer, tu încă mai crezi în calificare?

Cred că ar trebui să fim optimişti până nu mai avem matematic nicio şansă la calificare. Nu ar fi o minune dacă am bate în toate meciurile care ne-au mai rămas. Suntem totuşi echipa României...

Un succes ar fi şi o gură de oxigen pentru Victor Piţurcă?

Bineînţeles că, dacă vom reuşi să scoatem un rezultat bun, vom putea să mai liniştim puţin lucrurile. Mai departe este treaba Federaţiei.

Voi îi sunteţi alături?

Nu este numai vina lui Victor Piţurcă pentru lipsa de rezultate, deci implicit vom juca şi pentru el.

image
image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite