Chipciu şi Lazăr intră titulari contra Olandei. Mutu rămâne tot rezervă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chipciu
Chipciu

Tamaş fundaş dreapta, Grozav şi Stancu în spatele lui Marica, Pintilii în locul lui Lazăr. Au fost patru mutări inspirate ale lui Victor Piţurcă, cu ajutorul cărora România a câştigat la Istanbul, într-un meci în care prea puţini au fost cei care s-ar fi aşteptat la un asemenea deznodământ.

Meciul cu Turcia e însă istorie, iar viitorul înseamnă Olanda, cel mai dificil adversar din grupă. Iar Piţurcă e acum în căutarea unei alte formule câştigătoare, deoarece nici nu vrea dar nu poate să mai folosească aceeaşi echipă şi contra batavilor. În primul rând, Gicu Grozav s-a accidentat şi a devenit inapt. El a suferit o întindere musculară şi n-are cum să mai joace contra Olandei. Ieşirea sa din dispozitiv lasă liber locul din spatele lui Marica, acolo unde, teoretic, s-ar putea regăsi Mutu.
Chipciu şi Lazăr titulari, Mutu, tot rezervă
Deşi e cel mai experimentat internaţional român, Mutu n-arată tocmai bine din punct de vedere fizic. E grăsuţ, iar în cele zece minute de la Istanbul n-a arătat prea multă dorinţă de a alerga după adversar, ceea ce lui Piţurcă îi displace. Din acest motiv, Piţi se gândeşte mai defrabă să-l arunce titular pe Chipciu, undeva în bandă, iar ca mijlocaş avansat să joace fie Bogdan Stancu, fie Costin Lazăr. Ultimul n-a prins niciun minut cu Turcia, dar e cel mai ofensiv dintre mijlocaşii defensivi ai României şi ar putea face un triunghi eficient cu Pintilii şi Bourceanu.
Chiricheş, paznic la Van Persie
Menajat contra Andorrei, vârful lui Manchester United, Robin Van Persie, va fi titular la Bucureşti, el fiind socotit cel mai periculos fotbalist olandez. Iar pentru atacantul de 29 de ani, cu 30 de goluri în naţionala „Portocalei Mecanice", Piţi a pregătit un paznic cu atribuţii speciale. Este vorba despre Vlad Chiricheş, care a primit indicaţii amănunţite privitoare la jocul „diavolului" Van Persie şi despre mişcările pe care acesta le face pe teren.
Olanda e o altă echipă
România şi Olanda s-au întâlnit de trei ori în ultimii cinci ani, însă actuala naţională batavă e cu mult diferită de cea pe care o ştiam toţi. După dezastrul de la Euro 2012, Van Gaal a schimbat liniile şi acum se bazează foarte mult pe fotbalişti tineri de la Ajax, Feyenoord şi PSV Eindhoven. Van Rhjin, Martins Indi, Clasesie, Strootman, Narsingh ori Jaanmat sunt fotbalişti care au maximum 15 selecţii la lot, dar care reprezintă noul val al fotbalului olandez.

CASETĂ
O victorie şi doar două goluri marcate „Portocalei Mecanice"
În ciuda entuzismului manifestat după victoria cu Turcia, bilanţul României în faţa Olandei este unul dezolant. Au existat 12 întâlniri directe, iar batavii au câştigat 11, în vreme ce noi doar una, cea din 2007, de la Constanţa. Şi la goluri marcate stăm prost, reuşind numai două: Viorel Moldovan în 2000 şi Goian în 2007

Clasament GRUPA D
1. Olanda 3 3 0 0 9-1 9p
2. România 3 3 0 0 7-0 9p
3. Ungaria 3 2 0 1 7-7 6p
4. Turcia 3 1 0 2 3-3 3p
5. Estonia 3 0 0 3 0-6 0p
6. Andorra 3 0 0 3 0-12 0p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite