Piţi vrea în galben!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marica a dat două goluri în partida cu Bosnia, ultimul meci oficial jucat în echipament galben
Marica a dat două goluri în partida cu Bosnia, ultimul meci oficial jucat în echipament galben

 Selecţionerul a cerut ca tricolorii să nu mai evolueze în roşu, aşa cum o făceau pe vremea lui Răzvan Lucescu. România în echipament roşu n-a fost tocmai o idee inspirată dacă e să ţinem cont de rezultatele obţinute  de tricolori sub aceste culori.

Tradiţionalul echipament galben al naţionalei a fost înlocuit la începutul anului trecut cu cel roşu, oficialii FRF spunând atunci că s-au inspirat de la naţionala Spaniei. Neoficial, s-a vorbit însă de o dorinţă a noului sponsor al naţionalei, Ursus, care a vrut ­să-şi marcheze teritoriul, după ce a luat locul altei beri, Bergenbier, pe tricourile de antrenament şi treningurile tricolorilor. România n-a arătat însă deloc precum naţionala iberică, iar bilanţul meciurilor jucate în roşu e unul dezastruos: o victorie, 4 egaluri şi 5 înfrângeri.

Toate sub comanda lui Răzvan Lucescu. Revenirea lui Piţurcă la lot a adus după sine şi schimbarea culorii echipamentului. Naţionala e din nou echipa galbenă. Tricolorii renunţă la echipamentul roşu, aducător de ghinion, şi vor evolua ca pe vremea „Generaţiei de Aur". Ca variantă de rezervă, Piţurcă ar prefera albul, însă până la finalul acestor preliminarii, când se va reînnoi ţinuta de joc a echipei, nu are la dispoziţie decât roşul.

13 meciuri a jucat România în galben în vremea lui Răzvan Lucescu, câştigând şase.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite