Piţi încasează bani grei să ne ducă la EURO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul selecţioner va câştiga din salariu şi prime 3,5 milioane de euro. Cu o singură condiţie: să califice naţionala la toate turneele finale până în 2016. Pentru că avem şanse mici, calificarea la Campionatul European din 2012 e „cotată“ la 800.000 de euro. 

Un mandat de 4 ani şi 4 luni, 3 campanii de calificare la turneele finale şi fabuloasa sumă de 3,5 milioane de euro, bani pe care ar putea să-i încaseze dacă duce România la Euro 2012, CM 2014 şi Euro 2016. Acestea sunt sumele celui de-al treilea contract al lui Victor Piţurcă la echipa naţională.

Telenovela antrenorului „tricolorilor" s-a terminat, în mod oficial, ieri. Preşedintele FRF, Mircea Sandu, l-a prezentat pe Victor Piţurcă drept noul selecţioner. Aflat la al treilea mandat la prima reprezentativă, tehnicianul de 55 de ani poate face bani frumoşi în perioada contractului său, care se întinde pe o durată de patru ani şi patru luni. „Ne-am înţeles la un salariu de 35.000 de euro lunar, adică 420.000 pe an", a explicat Piţi, care va încasa cu 120.000 de euro mai mult decât predecesorul său, Răzvan Lucescu.

Antrenorul poate câştiga însă bani mult mai mulţi dacă va reuşi să ducă naţionala la turneele finale din 2012, 2014 şi 2016, ultimul fiind obiectivul stabilit de federali. „Pentru calificarea la Campionatul European din 2012, prima va fi destul de consistentă, 800.000 de euro, campania următoare 500.000 de euro, iar în ultima campanie 350.000 de euro", a detaliat Piţurcă aspectele financiare ale contractului său.

Nu renunţă la EURO 2012

Nu doar Piţurcă va încasa bani de la Federaţie, ci şi invers, în cazul în care tehnicianul îşi va rezilia contractul. "Dacă Piţi pleacă, trebuie să ne dea 500.000 de euro plus diferenţa din contractul existent la momentul respectiv", a precizat şeful FRF, Mircea Sandu. Chiar dacă România are şanse mici să meargă la turneul final de anul viitor, Piţurcă a spus că nu va abandona lupta. „Să nu creadă cineva că nu-mi doresc să ne calificăm şi la Euro 2012, chiar dacă şansele sunt mici. E foarte clar lucrul ăsta, dar eu am încredere că putem realiza acest obiectiv. Sper ca şi în aceste patru jocuri să obţinem un punctaj foarte bun, care să ne permită să jucăm barajul", a precizat Piţurcă.

Piţurcă despre...

- Retragerile lui Rădoi şi Chivu. Voi avea o discuţie cu ei. Sper ca acestor jucători să li se facă dor de echipa naţională. Este foarte important ca fotbaliştii să vină la lot cu sufletul, nu doar de dragul de a veni. Echipa naţională trebuie să fie un lucru sfânt pentru orice jucător, indiferent la ce club joacă.

- Răzvan Lucescu. A venit cu gânduri bune şi a făcut tot ce a depins de el să aibă rezultate bune.

- Ştefan Iovan. M-a dezamăgit când a rămas la naţională. Mi-a explicat că are nişte probleme financiare. Eu poate atunci acceptam un angajament în Anglia sau în Emiratele Arabe...

Stilul de joc al naţionalei. Visul meu este să am jucători cum au fost cei de la Steaua din 1986 şi echipele mele să joace în stilul acela. Mi-aş dori să stea mingea numai la noi, să dăm 100 de centrări, să punem presiune, dar trebuie să şi ai jucători capabili să facă asta.

- Situaţia jucătorilor care au refuzat naţionala în turneul din America de Sud. Dacă eu eram selecţioner, Tamaş nu mai venea niciodată la naţională dacă ar fi pierdut avionul, aşa cum s-a spus iniţial. Eu nu aş fi acceptat niciodată ca jucătorii să fie liberi după un meci aşa important şi având în faţă un turneu în America de Sud.

- Discuţiile lui Sandu cu Hagi, Bölöni şi Olăroiu. Aş minţi dacă aş spune că nu m-a deranjat faptul că nu am fost prima soluţie pentru postul de selecţioner. În urmă cu şase luni, îmi făceam calcule că nu e bine pentru mine să vin la echipa naţională.

Ce bani poate  lua Piţurcă

Salariu                           1.820.000
Calificare la CE 2012      800.000
Calificare la CM 2014      500.000
Calificare la CE 2016      350.000
Total                          3.470.000 de euro  

Sandu: „Hagi  n-a avut curaj!"

Mircea Sandu l-a „înţepat" pe Gică Hagi pentru că nu a acceptat să preia naţionala în acest moment, deşi „Regele" afirmase în mai multe rânduri că nu ar spune niciodată „pas" primei reprezentative. „Îmi pare rău că Gică Hagi nu a avut curajul să parcurgă un drum interesant pentru cariera lui de antrenor. Am dat peste un om mai curajos, care a acceptat acest proiect", a spus şeful FRF.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite