VIDEO Piţi forţează calificarea cu veteranii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru jocurile cu Luxemburg şi Franţa, în care România îşi joacă şansa de a ajunge la Euro, Piţurcă a chemat cei mai experimentaţi jucători. Piţurcă are ca obiectiv calificarea naţionalei la Euro 2016, însă va încerca să ducă România şi la turneul final de la anul, din Ucraina şi Polonia.

„Tricolorii" mai au şanse de calificare, dar trebuie să obţină maximum de puncte din meciurile cu Luxemburg şi Franţa. Conştient de acest lucru, selecţionerul a lăsat deoparte întinerirea lotului şi construirea altei naţionale, mizând în  următoarele două meciuri pe fotbalişti consacraţi, cu mare experienţă internaţională şi, lucru important, pe care îi cunoaşte foarte bine.



Mutu şi Tamaş pot reveni după Franţa

Piţi nu şi-a călcat însă pe principii şi i-a lăsat în afara lotului pe petrecăreţii Mutu şi Tamaş, arătându-le însă o uşă care le poate fi deschisă dacă România bate Luxemburg şi Franţa. În cazul în care s-ar întâmpla acest lucru, fotbaliştii care au plecat din cantonament înaintea amicalului cu San Marino ar putea prinde ultimele două meciuri, din octombrie, cu Belarus şi Albania.

image

2) Piţurcă a condus antrenamentul de pa margine

image

Dacă nu, adio naţională, iar reconstrucţia începe fără ei. „Am mai discutat cu cei doi, dar nu pot să mă convingă la telefon să revină. În cazul în care batem Luxemburg şi Franţa, şi mai avem şanse de calificare, atunci ei se pot întoarce. Deci, băieţii vor intra pe teren la cele două partide şi pentru ei. Singurul din lot care mi-a spus că avem nevoie de Mutu şi Tamaş a fost Săpunaru. Dacă nu sunt serioşi, eu ce să le fac?", a spus Piţurcă.

S-a întors Ovidiu Petre

Până să revină Mutu şi Tamaş, dacă va fi cazul, selecţionerul a chemat la prima sa acţiune oficială o serie întreagă de fotbalişti aflaţi la a doua tinereţe. De fapt, exceptându-i pe Măţel şi Chiricheş, toţi fotbaliştii la care a apelat Piţurcă  reprezintă certitudini. Mai mult decât atât, antrenorul i-a readus la naţională pe Ovidiu Petre, după doi ani şi jumătate, şi Gigel Bucur, trei meciuri sub tricolor în ultimii doi ani, care ieşiseră din circuit, şi i-a reconfirmat pe Nicoliţă şi Cociş, doi dintre preferaţii lui.

Pentru că are probleme mari în apărare, unde Tamaş e exclus, Papp operat, Gardoş rezervă la club, iar Goian uşor accidentat, Piţurcă n-a renunţat nici la Raţ, deşi fundaşul lui Şahtior Doneţk n-a mai jucat nici măcar un meci amical de la 3 iunie. Ca variante pentru axul central, el i-a ales pe Galamaz şi Moţi, fundaşi cu destule meciuri tari în cupele europene, şi cărora, teoretic, nu le-ar tremura chiloţii în faţa atacanţilor francezi.

Despre Chivu

" A făcut o mare greşeală că s-a retras, iar el o ştie. Cristi are nevoie să i se facă dor de România, probabil atunci va reveni. Pe el l-a deranjat şi atmosfera din jurul echipei. "
Victor Piţurcă selecţioner România

 Despre Rădoi

" Nu cred că Mirel s-a retras că nu i-a convenit lui ce-a zis cineva de la Federaţie. N-a mai vrut el să vină la naţională. Nu voi discuta cu el. Dacă vrea să se întoarcă, să mă sune! "
Victor Piţurcă selecţioner România

Lotul Luxemburgului

- Portari: Joubert (Dudelange), Oberweis (Jeunesse Esch).
- Fundaşi: Blaise (Virton), Bukvici (Differdange), Kintziger (Differdange), Hoffmann (Jeunsesse Esch), Malget (Dudelange), Mutsch (Sion), Schnell (Racing FC), Jänisch (Differdange).
- Mijlocaşi: Bettmer (Differdange), Collette (Jeunesse Esch), Gerson
(Kongsvinger), Jans (Fola Esch), Laterza (Sedan B), Pedro (Sedan B), C. Leweck (Etzella Ettelbruck), A. Leweck (Etzella Ettelbruck), Payal (Dudelange).
- Atacanţi: Da Mota (Dudelange), Bensi (Dudelange), Joachim (Differdange), Kitenge (Fola Esch).

3) Maseurul Victor Hexan le lua pulsul fotbaliştilor

image

Lotul Franţei

- Portari: Carrasso (Bordeaux), Lloris (Lyon), Mandanda (Marseille).
- Fundaşi: Abidal (FC Barcelona), Evra (Manchester United), Kaboul (Tottenham), Koscielny (Arsenal), Rami (Valencia), Reveillere (Lyon), Sagna (Arsenal).
- Mijlocaşi: Cabaye (Newcastle), A. Diarra (Marseille), M'Vila (Rennes), Malouda (Chelsea), Martin (Sochaux), Matuidi (PSG), Nasri (Manchester City), Valbuena (Marseille).
- Atacanţi: Benzema (Real Madrid), Gameiro (PSG), Hoarau (PSG), Menez (PSG), Remy (Marseille), Ribery (Bayern).

25,4 este media de vârstă  a jucătorilor selecţionaţi de Piţurcă pentru meciurile cu Luxemburg şi Franţa.

383 de selecţii însumează jucătorii din lotul României. Piţurcă a chemat un singur debutant, pe Măţel.

Sânmărtean - lovit, Mureşan - absent

Cum „adevăratul" Mutu s-a făcut singur indisponibil pentru naţională, din motive disciplinare,  noul decar al României ar fi trebuit să fie Sânmărtean (foto), de la Vaslui. Numai că, spre ghinionul lui Piţurcă, mijlocaşul de 31 de ani a suferit o ruptură în meciul cu Braşov, şi nu va putea juca deloc în aceste două partide. „Am discutat cu el, am înţeles că nu poate juca, astfel că am fost nevoit să caut pe altcineva", a afirmat antrenorul tricolorilor. Piţi va trebui acum să aleagă noul decar al naţionalei între Tănase şi Zicu.

4) Un membru al stafului introducea parametrii fizici pe laptop



Pancu, în vederile lui Piţi

O absenţă surprinzătoare din lot este cea a lui Gabi Mureşan. Mijlocaşul lui CFR Cluj n-a fost convocat deşi a fost titular în ultimele patru partide ale tricolorilor, având chiar evoluţii apreciate, în special în meciurile cu Bosnia şi Brazilia.De la lot lipseşte şi cel mai în formă rapidist al acestei veri. Totuşi, Daniel Pancu, s-ar putea întoarce, la 34 de ani, la echipa naţională. „Dacă va continua să marcheze goluri, atunci are şanse mari să fie convocat", a anunţat selecţionerul.;

Telex

Emoţii cu Goian. Fundaşul lui Rangers s-a accidentat la echipa de club, iar Piţurcă s-a temut că nu-l poate folosi în această „dublă". Accidentarea fostului stelist nu este însă atât de gravă, astfel că Dorin ar putea evolua măcar cu Franţa. Pentru a fi acoperit, Piţurcă l-a chemat ieri la lot şi pe Moţi.

Marica, noul căpitan. Cum Mutu şi Tamaş, primii doi căpitani ai naţionalei, lipsesc din lot, banderola va fi preluată de Ciprian Marica. Acesta a mai fost conducătorul din teren al tricolorilor o singură dată, în amicalul cu Brazilia. „Ştiţi voi siguri că va fi căpitan Marica? Eu nu m-am decis", a spus Piţurcă.

Azi se antrenează pe Arena Naţională. Elevii lui Victor Piţurcă vor călca diseară pentru prima dată pe gazonul noului stadion din Bucureşti. Naţional Arena îşi va deschide porţile pentru „tricolori", de la ora 18.00, atunci când echipa are programată o şedinţă de pregătire. Inaugurarea oficială a arenei de cinci stele va avea loc la 6 septembrie, cu ocazia meciului cu Franţa.

image
image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite