Piţi „creşte“ România în faţa francezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piţurcă le-a pregătit adversarilor de mâine o formaţie a cărei medie de înălţime este superioară cu cinci centimetri celei a adversarilor. Selecţionerul României a gândit tactica pentru partida cu Franţa cu 11 jucători mai înalţi şi care se bazează mai mult pe forţă.

Piţi cunoaşte perfect valoarea adversarului pe care-l vom întâlni la inaugurarea „Arenei Naţionale". Dar, în primul rând, le ştie calităţile elevilor lui. Tehnicianul s-a convins că România nu se poate lua la trântă, din punt de vedere tehnic, cu Ribery, Nasri şi Benzema. Tocmai de aceea, le-a pregătit francezilor o formulă de echipă alcătuită din fotbalişti înalţi, pentru care duelurile fizice sunt cele care primează.

O trupă compusă din patru-cinci „Gulliveri" ar fi capabilă să stăvilească avântul ofensiv al „cocoşilor". Asta spre deosebire de primul „11" pe care l-am avut cu Luxemburg, când, în mod normal, tricolorii au trebuit să plimbe mai mult mingea. Media de înălţime a României va creşte mâine seară cu trei centimetri: 1,83 de metri. Prin comparaţie, ea a fost de 1,80, vineri seară. Săpunaru, Goian, Ovidiu Petre şi Cociş sunt tricolorii pe care Piţi îi va trimite pe teren pentru a-i intimida pe „piticii" lui Blanc.

Accent pe fazele fixe

Oaspeţii noştri vor alinia un „11" cu o medie de înălţime de 1,78 de metri, deci România va avea un avantaj de cinci centimetri, care poate conta într-o bună măsură, în special, la fazele fixe. De altfel, selecţionerul le-a cerut în mod expres jucătorilor să trateze cu maximă atenţie loviturile libere din apropierea careului advers şi cornerele, reamintindu-le că, la ultimul duel cu Franţa, la Constanţa, în 2008,  tricolorii au dat un gol, după o fază la care Dorin Goian s-a folosit de înălţimea şi detenta sa.

De la ora 18.00 se poate intra pe stadion

Fanii care vor veni la meciul România - Franţa, partidă care va inaugural, mâine, „Arena Naţională" vor avea parte de multe surprize. Iată programul complet al evenimentului.

- Ora 18.00 - Se deschid porţile stadionului.
- Ora 20.00 - Începe show-ul crainicului arenei, DJ-ul Silviu Andrei.
- Ora 21.00 - Fanii vor fi întreţinuţi de Mihai Mitoşeru, care-i va „antrena" pentru coregrafia pe care o vor face la startul jocului. Suporterii vor găsi pe toate scaunele stadionului câte un steguleţ tricolor şi o plăcuţă. La îndemnul lui Mitoşeru, aceştia vor ridica plăcuţele, astfel încât tribunele să fie transformate într-un mare drapel al României.
- Ora 21.08 - Momentul Fair-Play. Se va citi un mesaj din partea UEFA.
- Ora 21.11 -  Inna va cânta două piese.
- Ora 21.20 - Jucătorii cu peste 100 de selecţii la naţională, adică Hagi, Gică Popescu, Bölöni şi  Dorinel Munteanu vor primi câte o şapcă şi o medalie de merit.
- Ora 21.21 - Intră pe teren cele două echipe, însoţite de copii. Soprana Alexandra Coman şi cântăreţul Marcel Pavel vor interpreta imnurile Franţei şi României. Suporterii vor putea cânta „Deşteaptă-te, române!", pentru că versurile vor fi proiectate - în sistem Karaoke - pe ecranele suspendate ale stadionului „Arena Naţională".
- Ora 21.30 - Începe partida.

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite