Piţi a găsit echipa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă
Victor Piţurcă

Selecţionerul va folosi în amicalul cu Slovenia formaţia cu care vrea să atace preliminariile pentru Mondialul din Brazilia.

Amicalul cu Slovenia, de miercuri, va fi ultimul meci înainte de debutul preliminariilor pentru Mondialul din 2014, campanie în care tricolorii vor susţine patru meciuri în acest an. Neînvins în ultimele patru jocuri, Piţurcă pare că s-a hotărât asupra nucleului pe care se baza în aceste calificări. „Vreau ca în meciul cu Slovenia să folosesc echipa cu care voi ataca meciurile oficiale", a declarat selecţionerul după turneul din Elveţia şi Austria.

Şi din lotul convocat pentru jocul de miercuri se pot extrage direcţiile pe care le va urma Piţi în această toamnă, mare parte conturate în amicalele din prima parte a anului. Dacă în privinţa portarului, lucrurile nu sunt bătute în cuie, Lobonţ având avantajul experienţei în faţa ezitantului Tătăruşanu, dar şi dezavantajul faptului că nu joacă la AS Roma, în apărare situaţia e mai clară: Papp, Găman, Chiricheş şi Raţ sunt favoriţi la titularizare, doar, Tamaş, dacă va începe să joace la WBA, putând să-şi mai facă loc.

Torje şi Cristi Tănase sunt soluţiile pe benzi, iar în centru, cuplul Bourceanu - Lazăr a dat cele mai bune rezultate în amicale. În atac, Grozav a fost remarcatul meciului cu Elveţia, dar are de luptat cu Bogdan Stancu şi Marica, dacă ultimul îşi va găsi o echipă la care să fie titular.

Misterul Sânmărtean

Una dintre deciziile surprinzătoare ale lui Piţurcă a fost neconvocarea lui Sânmărtean, uitat în afara lotului la ultimele acţiuni ale naţionalei. Mijlocaşul Vasluiului nu e o victimă a vârstei sale (32 de ani), pentru că Lobonţ, Lazăr şi Niculae, care fac parte din lot, sunt şi ei toţi trecuţi de 30 de ani.
Problemele dintre selecţioner şi Sânmărtean au început în iarnă, atunci când jucătorul care domina începutul de campionat în Liga 1 n-a venit la naţională motivând probleme personale.

"Situaţia lui Mutu nu e deloc bună. Nu ştiu dacă plăteşte pentru greşelile din trecut.
Victor Piţurcă selecţioner România

Lotul cu Slovenia

- Portari: Lobonţ (AS Roma), Lung jr (Astra), Tătăruşanu (Steaua)
- Fundaşi: Papp (Chievo), Luchin (Dinamo), Tamaş, (WBA), Găman (Astra), Chiricheş (Steaua), D. Grigore (Dinamo), Raţ (Şahtior), Latovlevici (Steaua)
- Mijlocaşi: Torje (Granada), Roman (Rapid), Bourceanu (Steaua), Cociş (Rostov), Gardoş (Steaua), Lazăr (PAOK), Cr. Tănase (Steaua), Maxim (Pandurii)
- Atacanţi: B. Stancu (Orduspor), M. Niculae (FC Vaslui), Marica (Schalke), Grozav (Petrolul)

Meciurile rămase de jucat în 2012

15 august    Slovenia - România    amical
7 septembrie    Estonia - România    Prel. CM
11 septembrie    România - Andorra    Prel. CM
12 octombrie    Turcia - România    Prel. CM
16 octombrie    România - Olanda    Prel. CM
14 noiembrie    România - Belgia    amical


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite