Papp şi Ganea, chemaţi la naţionala mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Lucescu încearcă o infuzie de tineret la turneul amical din Cipru, la care România va participa la începutul lunii februarie. „Tricolorii” se vor afla între 3 şi 10 februarie în Cipru, pentru a participa la a 13-a ediţie a „Cyprus Cup“, competiţie în cadrul căreia vor susţine două meciuri amicale.

În primul dintre amicale, programat pe 8 februarie (ora 20.30), România va întâlni Ucraina. Răzvan Lucescu va apela numai la fotbalişti din ţară, astfel că „tricolorii" vor juca sub titulatura unei selecţionate divizionare, fapt ce poate fi un handicap, ţinând cont că adversarii vin cu toate vedetele lor.

În perspectiva acestei partide, selecţionerul încearcă şi o primenire a lotului cu încă doi fotbalişti care au făcut parte din naţionala lui Emil Săndoi, cea care a ratat de puţin calificarea la turneul final. Lucescu îi va lua în Cipru pe fundaşul lui FC Vaslui, Paul Papp, şi pe atacantul lui Dinamo, Liviu Ganea, doi jucători monitorizaţi constant de stafful tehnic în turul campionatului.

„Mă interesează fotbalişti de la echipele din fruntea clasamentului, care trag pentru ceva. Găman şi Bărboianu nu erau în vederile mele pentru acest turneu", a spus Răzvan Lucescu, care îl are în vizor şi pe stelistul Nicolae Dică. „E un fotbalist care a avut ghinionul de a nu se adapta în Italia, dar la Steaua şi la echipa naţională şi-a dovedit utilitatea", a spus antrenorul despre mijlocaşul „roş-albaştrilor".

Alături de Papp şi de Ganea, la prima partidă din Cipru, tehnicianul primei reprezentative se va baza pe fotbalişti precum Pantilimon, Tătăruşanu, Râpă, Maftei, Torje, Alexa, Tănase, Zicu ori Gabi Mureşan.

Cu Suedia, în formulă completă

Pe 9 februarie, România, de această dată în formulă completă, contând şi pe jucătorii din străinătate, va întâlni fie Cipru, fie Suedia, în funcţie de ce va face contra Ucrainei şi în acelaşi timp şi de ce se va întâmpla în celălalt meci al turneului. Dintre stranieri, siguri de convocare sunt Tamaş, Raţ, Neşu, Radu Ştefan, Deac, Ropotan, Florescu, D. Niculae, Marica şi Bogdan Stancu. Căpitanul Cristi
Chivu va fi menajat, el având o perioadă încărcată cu echipa de club.  

„Dacă nu ne calificăm, plec!"

Răzvan Lucescu a rispit zvonurile conform cărora ar continua la naţională şi în cazul în care România nu se califică la Euro 2012. „Nu se pune problema. Dacă nu ne calificăm, plec! Nu a existat nicio discuţie de prelungire a contractului meu de selecţioner", a punctat Lucescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite