Oprescu: "Constructorul este responsabil pentru gazon, este un prejudiciu moral şi de imagine"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat că municipalitatea nu a semnat recepţia lucrărilor de pe Naţional Arena, constructorul fiind responsabil pentru gazon, care a "stricat" toata construcţia, fiind un prejudiciu moral şi de imagine.

"Eu am văzut gazonul la antrenament, m-au asigurat că n-o să fie chiar aşa groaznic. Stricăm o construcţie cu aşa gazon, este un prejudiciu moral şi de imagine", a spus Oprescu.

Edilul a subliniat că gazonul nu este plătit şi că se va întâlni miercuri cu constructorul pentru a cere o explicaţie.

"Gazonul a fost pus prea târziu, trebuia pus cu trei-patru luni înainte de meci. Azi (miercuri, n.r.) i-am chemat să dea explicaţii, să văd ce au de gând la următorul meci, pe 15", a declarat primarul Sorin Oprescu.

Edilul a spus că nu va semna recepţia lucrărilor de pe Naţional Arena până când nu va fi totul în regulă.

Constructorul Naţional Arena este consorţiul Astaldi (Italia) - Max Bogl (Germania).

După doar o jumătate de oră de la începerea meciului România - Franţa, peluza de pe Naţional Arena a cedat, numeroase bucăţi de gazon desprinzându-se pe toată suprafaţa de joc. La pauză, organizatorii au refăcut gazonul, însă pe parcursul reprizei a doua situaţia s-a repetat.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marţi, că gazonul de pe Arena Naţională, inaugurată cu ocazia meciului România - Franţa, s-a prezentat mai bine decât se aştepta el şi că, din punct de vedere organizatori, nu au existat "bâlbe".

"Gazonul a fost acceptabil faţă de cum mă aşteptam să fie. Nu mai ştiam în ce parte să o mai iau (n.r. - referitor la problema gazonului). Mâine o să vedem ce este de făcut. Să dau ordin la firul de iarbă să crească nu pot nici eu", a spus Oprescu.

Primăria Capitalei anunţase, luni, că gazonul de pe Arena Naţională s-a deteriorat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile - temperaturi ridicate şi lipsa precipitaţiilor - urmând ca porţiunile afectate să fie înlocuite.

Municipalitatea preciza că gazonul a fost achiziţionat din Italia şi a fost montat de o firma specializată în execuţia terenurilor de fotbal, tot din Italia.

La finalul partidei cu Franţa, mai mulţi jucători s-au plâns de starea gazonului, portarul reprezentativei României, Ciprian Tătăruşanu, afirmând că gazonul de pe Arena Naţională este un "dezastru total" şi că nu doreşte să evolueze cu Steaua în grupele Ligii Europa pe acest stadion dacă terenul se menţine în aceleaşi condiţii. Şi mijlocaşul Costin Lazăr a reclamat starea gazonului, spunând că săreau brazde din acesta.

Presa franceză apărută după meciul România - Franţa, scor 0-0, în preliminariile Campionatului European din 2012, a acuzat şi ea starea sub orice critică a gazonului de pe Arena Naţională, comparându-l cu un câmp de cartofi sau cu o grădină presărată cu muşuroaie de cârtiţă.

Presa a relatat că pentru realizarea gazonului de pe Naţional Arena a fost contractată de firma Gama Verde SRL administrată de Adrian Oprişan, fratele lui Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea. Aceeaşi firmă s-a ocupat de gazonul de pe stadion şi în 2003, când Naţionala României a jucat meciul cu Danemarca pe un teren cu dune de nisip.

Echipa naţională de fotbal a României a remizat, scor 0-0, cu reprezentativa Franţei, în preliminariile Euro-2012, în primul meci disputat pe Arena Naţională, care a fost inaugurată în această seară şi la care au asistat 50.000 de spectatori.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite