Noul Marica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între George Ţucudean şi vârful de la VfB Stuttgart există multe similitudini. La 19 ani, Ţucudean conduce deja un Audi R8, este un tip rebel –anul trecut a fugit din cantonamentul „câinilor“ – şi are un gol marcat într-un amical.

Roş-albii au schimbat garnitura în această iarnă. Presat de criza financiară acută care şi-a pus amprenta şi pe clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare, tehnicianul Ioan Andone s-a orientat spre jucători tineri. Pe care i-a testat în partidele amicale din Antalya. Unul dintre aceştia este George Ţucudean (19 ani), el reuşind să şi înscrie un gol în victoria cu Dacia Chişinău (scor 4-0).

Ţucudean, care nu este un produs al lui Dinamo, face parte din categoria, rară ce-i drept, a jucătorilor care practică fotbalul de plăcere. Atacantul venit de la UTA provine dintr-o familie înstărită. Tată lui, Marius, fost căpitan al „Bătrânei Doamne" în anii '90, este unul dintre cei mai puternici oameni din judeţ. Ţucudean senior are afaceri în industrie, dar deţine şi o fabrică de mobilă, Cotta Internaţional, cu o cifra anuală de afaceri de 39 de milioane de euro.

De asemenea, este acţionar al Şcolii de fotbal Atletico Arad, iar de-a lungul timpului a susţinut financiar UTA sau Gloria Arad. În aceste condiţii, mezinului George nu i-a lipsit nimic. Puştiul conduce deja un automobil de lux Audi R8, în valoare de 150.000 de euro, devenind, în acest moment, cel mai valoros „câine" la acest capitol. Gabi Tamaş mai are o astfel de maşină, numai că el acum evoluează pentru WBA în Premier League.

Dinamo a mai avut, în istoria recentă, un fotbalist cu un statut social aparte. Este vorba despre Ciprian Marica, actualul atacant al nemţilor de la VfB Stuttgart. Există chiar multe similitudini. Şi Marica are părinţi cu bani, şi el a primit cadou o maşină scumpă la majorat (2004), doar că este vorba la el despre o Mazda RX-8 de culoare roşie, care atunci valora 30.000 de euro.

A fugit de la Săftica

Ţucudean este însă o fire rebelă. În vara anului trecut, dinamoviştii l-au transferat de la UTA, iar la scurt timp puştiul a părăsit cantonamentul de lângă Bucureşti şi a fugit acasă. Din câte se pare, Ţucudean aflase că nu face parte din lotul pentru stagiul de pregătire din Austria. Oficialii roş-albilor au vrut să-l suspende şi doar intervenţia tatălui său la Ioan Andone a aplanat conflictul.

"Trebuie să dovedim că avem valoare să jucăm la Dinamo. O să avem şi noi şansa noastră şi o să profităm de ea."
George Ţucudean
atacant Dinamo

Majorat cu 100 de invitaţi

La sfârşitul lunii aprilie, atacantul roş-albilor va împlini 20 de ani, dar, cu siguranţă, nu va uita majoratul. Atunci, în primăvara lui 2009, la Hotelul Central din Arad, familia i-a organizat lui George o petrecere- surpriză cu peste o sută de invitaţi: toţii colegii şi şefii de la UTA, Atletico şi Gloria Arad, dar şi oficialităţi ale oraşului, oameni de afaceri şi prieteni de-ai tatălui său.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite