Nicoară s-a apucat de fotbal să scape de sărăcie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2008 juca în Liga a III-a iar acum este chemat să reprezinte România. Mijlocaşul stânga cumpărat de CFR Cluj în 2010, Viorel Nicoară, este surpriza selecţionerului Victor Piţurcă pentru acţiunea echipei naţionale.

În trei ani, Viorel Nicoară a făcut un salt uriaş: a ajuns din Liga a III-a la echipa naţională. Selecţionerul Victor Piţurcă a „pus ochii" pe mijlocaşul stânga, cumpărat de CFR anul trecut, în cantonamentul din Austria, unde l-a urmărit atât la meciurile amicale, cât şi la şedinţele de pregătire.

„Mi s-a îndeplinit un vis", a spus Nicoară imediat după ce a primit vestea convocării la lot. Drumul spre echipa naţională a fost unul anevoios pentru fotbalistul născut în comuna Lilieci din Ialomiţa. S-a apucat de sport la vârsta de 9 ani. Spera să ajungă fotbalist cunoscut şi să câştige bani pentru a-şi ajuta familia. Părinţii lui l-au susţinut financiar cât de mult au putut, deşi salariile mamei, de profesie croitoreasă şi al tatălui, strungar de meserie, de abia le ajungeau să se întreţină. La un moment dat, chiar, Nicoară a fost la un pas să renunţe la visul său de  a deveni jucător celebru, tocmai din cauza banilor. „Jucam în Liga a III-a, la Râmnicu Sărat, şi nu-mi ajungeau banii. Aveam salariu lunar 400 de lei. M-a bătut gândul să mă las de sport pentru că eram amărât rău şi m-am chinuit mult", a povestit mijlocaşul celor din Gruia.

Piţi cheamă jucători din Liga a II-a

Pe lângă cei 10 „strainieri" pe care selecţionerul i-a convocat pentru meciul amical cu naţionala Uzbekistanului, lotul va fi completat de jucătorii din campionatul intern. Victor Piţurcă se bazează pe doi jucători de la Sportul, Tibi Bălan şi atacantul Costin Curelea, doi fotbalişti de la CFR, Gabi Mureşan şi Viorel Nicoară, dar şi pe portarul Timişoarei, Costel Pantilimon, care zilele acestea îşi negociază transferul la Udinesse, în Serie A.

17 minute a jucat Nicoară în cele două meciuri disputate de CFR Cluj în campionat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite