Nici Chivu şi nici Mutu nu mai joacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căpitanul României încălzeşte banca lui Inter, iar „Briliantul“ este trecut pe linie moartă la Fiorentina, sporind grijile lui Lucescu jr pentru meciul cu Bosnia. Chivu şi Mutu completează o listă a „stranierilor“ aflaţi în vizorul selecţionerului care o duc din ce în ce mai rău la echipele de club.

Înainte de meciul tur cu Bosnia de la Zenica (1-2) analizam situaţia tricolorilor şi ne consolam cu revenirea de formă a lui Adi Mutu şi cu constanţa lui Cristi Chivu. Acum, în vederea revanşei cu bosniacii de la 3 iunie, decisivă pentru păstrarea şanselor de calificare la Euro 2012, cele două staruri ale naţionalei României au dat şi ei de probleme. Astfel, Cristi Chivu achită încă „nota de plată" a evoluţiilor jalnice, soldate cu eliminări, din partidele cu AC Milan şi Schalke.

De atunci, căpitanul tricolorilor a mai jucat doar 45 de minute în patru meciuri, pierzându-şi locul de titular în defensiva lui Inter. Considerat o soluţie atât pe flancul stâng cât şi în centru, Chivu a devenit un obişnuit al băncii de rezerve, aşa cum s-a întâmplat şi în ultima etapă din Serie A, în victoria dramatică a nerazzurrilor la Cesena (2-1).

Şi dinspre Mutu vin veşti proaste pentru Răzvan Lucescu. La Fiorentina se vorbeşte deja despre o restructurare masivă a lotului, programată în vară, iar Adi Mutu e primul jucător scos la mezat de oficialii clubului. E adevărat, decizia a fost provocată şi de ultimele trei meciuri ale toscanilor, în care „Briliantul" n-a strălucit. Practic, de la dubla cu Luxemburg de la Piatra-Neamţ, Mutu n-a mai marcat decât la antrenamente. Mai mult, nici starea sa fizică nu e la cote maxime: decarul Fiorentinei a suferit o uşoară accidentare care l-a împiedicat să joace ieri în disputa cu Udinese (5-2).

Celelalte „bătăi de cap" ale lui Răzvan Lucescu

Ciprian Marica - VfB Stuttgart

Autorul golului României în Bosnia n-a mai jucat pentru Stuttgart de la 30 ianuarie şi are şanse infime să o mai facă, pentru că în Bundesliga mai sunt două etape. În 2011, Marica s-a certat cu şefii, a fost suspendat, a revenit la antrenamente, dar s-a remarcat prin bătaia cu colegul Boka.

Gabi Tamaş- West Bromwich Albion

Nimic nu s-a schimbat nici pentru fundaşul lui West Bromwich, unul din stâlpii apărării lui Răzvan Lucescu la naţională. Trecut „în rezervă" de la venirea lui Roy Hodgson, Tamaş intră foarte rar pe teren, doar pe final de meciuri. Sâmbăta trecută, în derby-ul local cu Aston Villa, românul a jucat ceva mai mult, vreo 40 de minute, însă a fost depăşit constant de adversarii direcţi.

Ciprian Deac- Schalke 04

În ceea ce priveşte situaţia fostului mijlocaş al lui CFR Cluj, situaţia este dramatică. După plecarea lui Felix Magath de la Schalke, Deac spera că va primi mai multe şanse de la noul tehnician Ralf Rangnick. În zadar însă, pentru că tricolorul a fost lăsat în afara lotului la toate partidele „minerilor" disputate cu Rangnick pe bancă.

Daniel Niculae- AS Monaco

Accidentat la începutul anului, fapt pentru care nu a fost chemat la turul cu Bosnia din luna martie, „Nico" trece printr-o perioadă dificilă, încercând să-şi recapete locul de titular în atacul lui AS Monaco. În ultimele patru etape, Niculae a fost o singură dată titular, şi atunci fiind schimbat imediat după pauză.

Bogdan Stancu- Galatasaray

Fostul stelist a marcat ultimul gol în tricoul lui Galatasaray încă de pe vremea lui Hagi, la 6 februarie. Astfel, nu e de mirare că joacă din ce în ce mai puţin pentru echipa din Istanbul, presa de pe Bosfor vorbind şi despre faptul că Stancu va fi pus pe lista de transferuri în vară.

George Florescu- liber de contract

Singurul internaţional român fără echipă de club continuă să se antreneze prin parcuri. Dat afară de Alania, o echipă de ligă secundă în Rusia, Florescu a avut ocazia să joace în premieră în Liga I, însă negocierile cu Universitatea Cluj nu s-au concretizat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite