Ne umflăm muşchii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala României dispută azi primul meci din 2012 în faţa unei echipe modeste, aflată pe locul 146 în clasamentul FIFA.

După aproape o săptămână de pregătiri intense în Antalya, cu trei antrenamente pe zi, echipa naţională a României dispută astăzi primul joc de verificare din Antalya. Adversarul e unul facil, Turkmenistan, echipă care se încălzeşte cu noi pentru o „supercompetiţie", AFC Challenge Cup, unde va întâlni adevărate „forţe" ale fotbalului, precum Nepal sau Maldive. De aici, turkmenii speră să ajungă în grupele de calificare ale Cupei Asiei, unde au fost doar o dată. Vedeta lor este un anume Berdy Şamuradov, de şase ani consecutiv golgheter al ligii interne.

Interesant este că la două zile după meciul cu România, Turkmenistanul mai joacă un amical şi cu Petrolul, în vreme ce tricolorii vor mai disputa un meci cu FC Krivbas Krivoi Rog (locul cinci în Ucraina) pe 31 ianuarie.

Revenind la „oile noastre", Victor Piţurcă a chemat pentru această acţiune 23 de jucători din Liga I, toţi tineri, cu excepţia lui Marius Niculae. Cinci dintre ei, Grecu şi Marinescu („U" Cluj), Bumba (FCM Tg. Mureş), Goga (Poli Timişoara) şi Mărkuş (FC Bihor), chiar au şansa unui debut astăzi. Grosul lotului îl dă Steaua, cu şase jucători.

Despre Turkmenistan

- Tara asiatică şi-a cucerit independenţa faţă de Uniunea Sovietică în 1991.
- Produce 75 de miliarde de metri cubi de gaze. 50 de miliarde le vinde către Gazprom.
- 89 la sută din locuitori sunt musulmani, iar 9 la sută ortodocşi.
- Are circa 5 milioane de locuitori, răspândiţi pe 500.000 de kilometri pătraţi. Cea mai mare parte a ţării e ocupată de deşertul Karakum.

Echipa posibilă a României în meciul de azi:
Tătăruşanu - Luchin, Chiricheş, Papp, Sepsi - Roman, Pintilii, Bourceanu, Tănase - Goga, M. Niculae. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite