„Ne putem califica chiar de pe locul 1!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După tragerea la sorţi de la Rio de Janeiro, părerea majorităţii este că tricolorii au şanse reale de a ajunge la Cupa Mondială de peste trei ani. Piţurcă vorbeşte despre locul 2, „Naşul“ insistă că am avut noroc cu carul, în timp ce fostul selecţioner Ladislau Bölöni e optimist că Mutu şi compania pot depăşi chiar şi Olanda!

De ce ne-a fost frică am scăpat! Cam aşa se poate rezuma tragerea la sorţi pentru preliminariile Mondialului din 2014. Plasaţi în urna a patra valorică, tricolorii riscau să aibă parte de cea mai dificilă grupă de calificare din istoria recentă a naţionalei. Până la urmă însă, n-a fost aşa, iar Mutu şi compania au ajuns într-o grupă care le dă dreptul să spere. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a fost primul care a admis acest lucru. „Dintre cele nouă grupe, a noastră e cam a şasea ca grad de dificultate. De exemplu, dacă am fi picat cu Spania şi cu Franţa, atunci calificarea ar fi fost aproape imposibilă. Aşa, Olanda e favorită clară, iar noi ne batem pentru locul doi cu Turcia şi cu Ungaria", a spus „Naşul".

Dacă preşedintele FRF a fost de părere că tricolorii au avut noroc cu carul, în schimb, Victor Piţurcă a fost de altă părere. „E o grupă extrem de grea! Vom reîntâlni Olanda, vicecampioana mondială, vechii noştri prieteni, dar şi ai mei personali, împotriva cărora am jucat şi în campaniile trecute, dar şi la Euro 2008. În acelaşi timp, ne vom confrunta şi cu echipe care tind să devină din ce în ce mai puternice. Am încredere că ne putem bate cu şanse reale, cel puţin pentru locul doi", a spus selecţionerul pentru site-ul frf.ro.

BÖlÖni: „Ungurii sunt în creştere"

Fostul selecţioner al României Ladislau Bölöni a analizat grupa pentru „Adevărul". „Ne putem califica chiar şi de pe primul loc! Dacă nu, avem şanse mari la poziţia secundă pentru care ne vom bate cu Turcia şi cu Ungaria. Din punct de vedere al rezultatelor, turcii au fost peste noi în ultima perioadă. În schimb, pe Ungaria am dominat-o noi în ultimii ani, dar, în acest moment, diferenţa dintre noi şi ei e atât de mică încât orice se poate întâmpla", ne-a spus actualul tehnician al celor de la PAOK Salonic. Acesta a făcut apoi o radiografie a fotbalului din ţara vecină: „Ungaria e în creştere. Campionatul lor rămâne însă unul slab.

Diferenţa faţă de România este că, la ei, academiile pentru juniori au apărut mai devreme decât la noi. Totuşi, roadele nu se văd încă", a afirmat Bölöni. Întrebat dacă ar fi bine să sacrificăm meciurile de calificare rămase pentru Euro 2012 ca să pregătim campania pentru CM 2014, fostul selecţioner a răspuns: „Aşa cum îl cunosc eu pe Piţurcă, niciodată n-ar proceda aşa şi e foarte bine. Nimic nu e pierdut pentru Euro 2012 şi trebuie să facem totul ca să ne calificăm". 

Ţintarul grupei noastre se stabileşte la Budapesta

Partidele de calificare în Europa, în faza grupelor, se vor juca în perioada septembrie 2012 - octombrie 2013. Ţintarul grupei noastre se va stabili, zilele viitoare, la Budapesta. Mircea Sandu a spus că FRF va urmări două obiective: „Să începem, acasă, cu un adversar accesibil şi să jucăm ultimul meci tot pe teren propriu, obligatoriu împotriva unei echipe cu care ne vom bate pentru calificare. Adică e exclus să jucăm cu Andorra sau cu Estonia în ultima etapă", a spus „Naşul".

Jucăm ba cu Olanda, ba cu Franţa!

CM 2014
calificări - Olanda
Euro 2012 calificări - Franţa
CM 2010 calificări - Franţa
Euro 2008 - Olanda şi Franţa
Euro 2008 calificări - Olanda
CM 2006 calificări - Olanda

"Nu e o grupă grea! Ne putem califica. Trebuie să mergem la Mondialele din Brazilia. E extrem de important pentru fotbalul românesc."
Ciprian Marica
atacant Schalke 04

"În loc de Olanda, care e vicecampioana mondială, aş fi preferat Anglia. Nici cu Ungaria nu va fi uşor, chiar dacă i-am tot bătut în ultima perioadă."
Ionuţ Lupescu
director general FRF

"E o grupă excelentă! Chiar şi Olanda poate fi depăşită. Cu ştiinţa lui Piţi şi norocul lui, ne calificăm sigur. Cu Ungaria acasă, 55.000 de români vor fi pe stadion şi 55.000 afară!"
Dumitru Dragomir
preşedinte LPF

Argentina nu vine, FRF plăteşte

Confirmarea faptului că meciul România - Argentina a fost anulat a venit vineri seară. Sud-americanii au informat FRF că nu vor onora contractul semnat şi că vor restitui banii pe care îi primiseră pentru a veni la Bucureşti. Totuşi, Mircea Sandu (foto) a anunţat că va acţiona în judecată Federaţia de la Buenos Aires şi va solicita daune de două milioane de euro!

Mircea Sandu



În locul acestui amical de lux, care ar fi trebuit să inaugureze „Arena Naţională", selecţionerul Victor Piţurcă a reuşit să perfecteze pentru data de 10 august un joc de verificare cu echipa naţională a Uzbekistanului. Întâlnirea va avea loc în Austria.

Singura problemă care le mai dă bătăi de cap oficialilor de la FRF ţine de modalitatea prin care fanii care îşi cumpăraseră bilete pentru întâlnirea cu Argentina îşi vor recupera banii, cu toate comisioanele şi taxele aferente. Asta în cazul celor care vor să-şi ia banii înapoi fiindcă federaţia a anunţat că tichetele pentru partida cu „pumele" sunt valabile pentru meciul cu Franţa de la 6 septembrie. „Cei care nu doresc să vină la partida cu Franţa îşi vor primi banii înapoi până la ultimul leu. Trebuie doar să ia legătura cu site-urile de la care au cumpărat biletele. Banii îi pot primi pe card sau cash", ne-a declarat ofiţerul de presă al FRF, Paul Zaharia.

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite