Ne afundăm în „lumea a patra“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala României va aborda cel mai probabil din a patra urnă valorică preliminariile Cupei Mondiale din 2014. Există riscul ca tricolorii să retrogradeze chiar şi-n urna a cincea, unde vor avea compania „selectă“ a unor ţări ca Letonia, Azerbaidjan sau Islanda.

Dacă nu obţine cât mai multe puncte din următoarele trei partide (cu Bosnia la 3 iunie, Brazilia la 7 iunie şi Columbia la 11 iunie), naţionala României este condamnată la urna a patra valorică pentru preliminariile CM 2014, la tragerea de la 31 iulie, conform unui clasament provizoriu publicat ieri de site-ul www.football-rankings.info.

Mai rău e c-am căzut şi trei poziţii în această a patra urnă (pe 7 din 9), existând riscul real ca tricolorii să pice până-n urna a cincea, în compania „selectă" a Letoniei, Azerbaidjanului sau Islandei. La cum se prezintă situaţia în acest moment, ne putem aştepta la o grupă de calificare în care să ne luptăm pentru un loc la turneul final din Brazilia cu Spania, Franţa, Suedia, Austria şi Ţara Galilor. Sună într-adevăr a misiune imposibilă!

Şase puncte cu Bosnia, păcăleală de 1 aprilie!

Ca o palidă consolare, în clasamentul FIFA pe aprilie, România va urca 11 poziţii, până pe locul 41. Adică vom reveni în primele 50 de echipe ale lumii. Altfel, putem spune adio şi punctelor la „masa verde" din meciurile cu Bosnia. Deşi FIFA şi UEFA au anunţat ieri oficial suspendarea federaţiei bosniace, cele două foruri n-au stabilit şi o perioadă concretă, astfel că până la 3 iunie, data meciului cu România, Bosnia îşi poate rezolva problemele.

Grupa „morţii" pentru CM 2014

Spania
Franţa
Suedia / Austria

România
Ţara Galilor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite