Ne acuză de răzbunare pentru Schengen!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabi Tamaş (stânga) va trebui să găsească o soluţie pentru a-l anihila pe olandezul Robin van Persie
Gabi Tamaş (stânga) va trebui să găsească o soluţie pentru a-l anihila pe olandezul Robin van Persie

Olandezii consideră că românii au blocat stabilirea ţintarului pentru preliminariile Mondialului din 2014 din motive politice. Cei de la FRF susţin însă că batavii au fost inflexibili.

Drumul naţionalei României spre Brazilia 2014 a început la o masă din Amsterdam, unde cele şase componente ale Grupei D au încercat, fără succes, să pună la punct programul meciurilor. Din toate cele 30 de partide, una singură a creat probleme insurmontabile la capătul a câteva ore de discuţii: România - Olanda. Batavii au reacţionat primii, dând vina pe noi. FRF a răspuns, aruncând pisica în curtea „Portocalei Mecanice". În ceea ce priveşte duelurile cu Turcia, Ungaria, Estonia şi Andorra, delegaţia noastră compusă din Victor Piţurcă, Adalbert Kassai şi Ovidiu Costeşin ajunsese la înţelegeri încă înainte de startul efectiv al negocierilor. Cum s-a derulat însă „meciul" româno-olandez?

Ce spun românii?

Prin vocea lui Piţurcă, FRF a acuzat atitudinea agresivă a părţii olandeze, care s-a prezentat cu trei variante preferate. În toate acestea, primul şi ultimul meci erau cu Andorra, „cenuşăreasa" grupei. De asemenea, selecţionerul Bert van Marwijk n-a vrut să audă deloc de meciuri în iunie 2013 din cauza unei potenţiale prezenţe la Cupa Confederaţiilor. Competiţia premergătoare Cupei Mondiale e în perioada 15-30 iunie, Olanda putându-se califica dacă va câştiga Euro 2012 sau dacă va juca finala cu Spania. „Ei au contribuit decisiv la eşecul întâlnirii", a concluzionat selecţionerul tricolorilor.

Ce spun olandezii?

Dacă Victor Piţurcă insistă că singura noastră pretenţie a fost de a nu întâlni vicecampioana mondială în martie, atunci când returul Ligii I e abia la început, olandezii afirmă cu totul altceva. „Am înţeles că românilor nu le convine luna martie din cauza vremii. Atunci, le-am propus varianta iunie, înainte de Cupa Confederaţiilor. Însă ei au refuzat din nou.

I-am întrebat din ce motiv, iar ei au tăcut, astfel că totul s-a oprit", a precizat Bert van Oostveen, director în cadrul federaţiei de la Amsterdam. În Olanda se vehiculează chiar motive politice pentru acest impas. Astfel, pe site-ul cunoscutului ziar „The Telegraph", mai mulţi fani „Oranje" au scris că blocarea negocierilor e o răzbunare a României, refuzată de Olanda în încercarea de a ­adera la spaţiul Schengen. „Românii ne-au oprit transporturile de flori, iar acum ne încurcă şi la fotbal", este unul dintre mesaje.

Datele pentru preliminariile CM 2014

2012: 7-11 septembrie,
12-16 octombrie
2013: 22-26 martie,
7-11 iunie, 14-18 iunie, 6-10 septembrie, 11-15 octombrie

Decide FIFA prin tragere la sorţi

După această primă rundă de discuţii, naţionalele din Grupa D mai pot ajunge la o înţelegere până la finalul lunii noiembrie. În caz contrar, FIFA va interveni şi va stabili ţintarul meciurilor prin tragere la sorţi. „N-avem ce face, acum trebuie să aşteptăm. Dacă se va ajunge la loterie, orice se poate întâmpla", a concluzionat Bert van Oostveen.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite