Naţionala râşilor. Nimeni nu se mai înghesuie să transmită meciurile tricolorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România - Belarus
România - Belarus

Ultima partidă a naţionalei României, din actuala campanie de calificare la Euro 2012, cea cu Albania, programată marţi seară la Tirana, nu va fi transmisă de nicio televiziune din ţara noastră.

Partida, care nu mai are nicio miză, nici pentru noi, nici pentru albanezi, n-a mai trezit interesul canalelor media din România. Asta şi din cauza preţului, extrem de exagerat, cerut de Federaţia de la Tirana, care a evaluat această întâlnire la 100.000 de euro. „Este un preţ uriaş pentru piaţa din România în acest moment. Mai ales că nu mai avem nicio miză. Albanezii nici nu se gândeau că nu vor vinde meciul, bazându-se pe faptul că tricolorii nu vor ieşi rapid şi din cursa pentru un loc de baraj", ne-a spus o sursă din TVR, care nu şi-a declinat identitatea.
Faptul că acest meci cu Albania nu se va transmite în direct (cel puţin aşa se ştie în acest moment) spune mai multe lucruri despre naţionala de fotbal a României. Cu o singură calificare la un turneu final, cel din Germania şi Austria din 2008, în ultimii 10 ani, tricolorii şi-au pierdut din strălucire, din personalitate, din respect. Fanii nu se mai înghesuie să vină să vadă naţionala (faptul că la meciul cu Franţa stadionul a fost plin este o consecinţă a amicalului ratat cu Argentina şi a inaugurării „Arenei Naţionale"), dezamăgiţi de modul jalnic în care s-a prezentat aceasta în ultimul timp.

Sponsorii au început să strâmbe din nas
Toate aceste aspecte, care se răsfrâng asupra tricolorilor, au creat diverse nemulţumiri şi-n rândul sponsorilor de la FRF. Aceştia nu mai sunt dispuşi să plătească în continuare sume importante de bani, pe fondul căderii tricolorilor pe toate planurile.

Realitatea TV a „stricat" piaţa
Sumele care s-au achitat în ultimii cinci ani de televiziunile din România pentru diverse competiţii a fost unul uriaş. Spre exemplu, în 2006 Realitatea TV a „spart" toate topurile în momentul în care a achiziţionat în 2006, contra a 500.000 de euro, „dubla" dintre Steaua şi Rapid, acel sfert de finală fabulos al Cupei UEFA. Şi televiziunea din Pangratti şi-a permis să arunce cu banii în 2009, achziţionând contra a 36 de milioane de euro drepturile Ligii Campionilor pe trei ani.
Cum acest sezon al Ligii este ultimul din seria celor trei din „custodia" TVR, rămâne de văzut cine va cumpăra drepturile pentru următoarele trei sezoane a celei mai galonate competiţii inter-cluburi din Europa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite