Naţionala nu-l uită pe Marica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul în vârstă de 26 de ani negociază cu mai multe echipe, dar va fi convocat la acţiunea tricolorilor de la 10 august, chiar dacă nu va semna un contract până atunci. Lui Victor Piţurcă nu doar anularea amicalului cu Argentina îi creează dureri de cap, ci şi situaţia unor stranieri.

Cu un statut incert este Ciprian Marica, atacantul care a încheiat conturile cu VfB Stuttgart şi care, deocamdată, nu are echipă. Asistat de un preparator fizic, Marica se pregăteşte, momentan, la München, unde şi-a închiriat un apartament. A preferat Münchenul în loc de Stuttgart, deoarece acolo, existând un aeroport important, impresarii pot ajunge mai uşor cu ofertele pentru el.

Ciprian nu are agent care să-l reprezinte, ci negociază singur, iar impresarul care îi va aduce cea mai bună ofertă îşi va primi comisionul. Interesate de serviciile vârfului de 26 de ani s-au arătat până acum Blackburn, Werder Bremen, Marseille şi Genoa, plus câteva formaţii din Turcia şi Rusia. Marica nu se grăbeşte, dorind să-şi valorifice statutul de jucător liber, care îi poate aduce o primă de instalare consistentă şi un contract generos.

Chiar dacă acum nu are echipă, fotbalistul cu 48 de selecţii la naţională şi 16 goluri marcate pentru tricolori se află în vederile lui Victor Piţurcă pentru posibilul amical de la 10 august. Selecţionerul nu l-a anunţat pe lista stranierilor, dar colaboratorii lui vorbesc constant cu Marica şi îl ţin în priză pentru această acţiune, la care ar urma să participe. În cazul în care FRF nu va reuşi să găsească un adversar pentru naţională, Piţi va renunţa la a mai chema jucători din străinătate şi va efectua un stagiu de pregătire doar cu fotbaliştii din ţară.    

Doar Mazilu a jucat în oficiale

Exceptându-l pe Marica, ceilalţi stranieri se pregătesc la cluburile lor. „Adevărul" va prezintă situaţia lor.

- Cristian Săpunaru (FC Porto) - Se spunea că după plecarea tehnicianului Villas-Boas la Chelsea, nu intră în planurile noului antrenor, Vitor Pereira. Totuşi românul a rămas prima opţiune ca fundaş dreapta în meciurile amicale.

- Gabriel Tamaş (West Bromwich Albion) - Încă nu este sigur de un loc de titular în echipa lui Roy Hodgson. În turneul american, Tamaş a impresionat doar prin golul spectaculos marcat în ultimul minut al testului cu Portland.

- Ştefan Radu (Lazio) - Fundaşul este afectat de o problemă musculară care l-a împiedicat să se antreneze normal. Pentru viitorul sezon din Serie A, programat să debuteze la 28 august, Radu este considerat un punct fix în defensiva lui Lazio.

- Dorin Goian (Glasgow Rangers) - „Goe" a jucat în partidele amicale ale lui Palermo, dar a schimbat echipa în această săptămână. Dacă la italieni era mai mult rezervă, la Glasgow Rangers este considerat deja „salvatorul" unei formaţii cu mari probleme defensive.

- Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk) - Deşi trupa lui „Il Luce" a disputat deja trei etape în campionatul Ucrainei, Răzvan Raţ n-a evoluat deloc. Pentru că a început perioada de pregătire mai târziu din cauza unei uşoare accidentări, fundaşul stânga n-a intrat în planurile lui Mircea Lucescu.

- Răzvan Cociş (FC Rostov) - Abia transferat, Cociş n-a apucat să debuteze pentru noua sa echipă din cauza faptului că nu este pus la punct cu pregătirea fizică. Campionatul Rusiei este în plină desfăşurare, Rostov având meci, duminică, pe teren propriu, cu Lokomotiv Moscova.

- Costin Lazăr (PAOK Salonic) ) - Fostul rapidist a ajuns, recent, sub comanda lui Ladislau Bölöni la PAOK Salonic. Lazăr şi-ar putea face debutul la echipa elenă chiar astăzi, în meciul din deplasare cu Valerenga (Norvegia) din turul trei preliminar al Ligii Europa.

- Bogdan Stancu (Galatasaray) - Sub conducerea „Împăratului" Fatih Terim, Stancu a jucat puţine minute în meciurile amicale disputate până acum. Campionatul Turciei va începe abia în septembrie din cauza scandalului meciurilor trucate.

- Adrian Mutu (Cesena) - „Briliantul" a marcat şi a impresionat în meciurile disputate de Cesena cu echipe de amatori, dar primul test important l-a avut, aseară, contra lui QPR, formaţie din Premier League.

- Ionuţ Mazilu (Arsenal Kiev) - Este unul dintre atacanţii preferaţi ai selecţionerului Piţurcă. La Arsenal Kiev, Mazilu a debutat cu o „dublă" în noul sezon oficial chiar împotriva echipei în a cărei proprietate se află, Dnepr Dniepropetrovsk.

3 este numărul cluburilor la care a evoluat până acum Marica: Dinamo, Şahtior Doneţk şi VfB Stuttgart.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite