Naţionala domnului Goe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Van Buyten (nr. 3)  a marcat primul gol de lângă Goian
Van Buyten (nr. 3) a marcat primul gol de lângă Goian

România a pierdut cu 2-1 amicalul de la Liege cu Belgia, după două greşeli în apărare ale lui Goian. Raţ a ratat un penalty în ultimele minute ale meciului.

După prima repriză a amicalului cu Belgia, singura întrebare de bun-simţ posibilă era cum de „Belgia nu s-a calificat la Euro". Sau, mai rău, cum de România a terminat pe locul trei grupa de calificare, la fel ca adversara ei de aseară. Tricolorii au părut efectiv chinuiţi de „dracii roşii", care
au făcut instrucţie pe teren, în timp ce Goian, Chiricheş, Pintilii, Cociş sau Tătăruşanu s-au umplut de ridicol.

Van Buyten s-a înălţat perfect de lângă „Goe" şi a deschis scorul în minutul 11 după o lovitură de colţ. Tot fundaşul lui Glasgow a căzut victimă lui Vanden Borre, care a trecut ca trenul pe lângă el şi a centrat pentru o deviere nefericită a lui Cociş în propria plasă (43). Piţi a schimbat la pauză, introducându-i pe Tănase, Mazilu şi Torje, iar ei l-au răsplătit imediat, ultimii doi colaborând excelent la golul lui Daniel Niculae (65). Până la final, belgienii au mai avut o bară, însă tricolorii au avut o şansă mare de egalare. Torje a fost faultat în careu, arbitrul ne‑a dat penalty, însă căpitanul Răzvan Raţ a tras previzibil, şutul său fiind apărat de portarul belgian în minutul 88. 

S-a cerut demisia lui Piţurcă

Marţi jucăm cu Grecia. România se va antrena astăzi tot la Liege, pentru ca mâine să decoleze spre Austria. Acolo, tricolorii vor disputa marţi un amical împotriva Greciei, care va începe la ora 21.30. Încă nu s-a stabilit televiziunea care va transmite meciul.Belgienii au mai avut un gol valabil. În minutul 32, Witsel a reuşit să marcheze pentru 2-0, însă brigada de arbitri a decis că golul a fost marcat din ofsaid, întrucât Tătăruşanu era ieşit din poartă. Totuşi, atacantul Belgiei era în poziţie regulamentară, Chiricheş fiind cel care îl ţinea în joc.

Niculae, titular după un an. Victor Piţurcă l-a titularizat în atac pe Daniel Niculae,  jucător care nu mai evoluase de un an la naţională. Au
debutat Pleaşcă şi Găman pentru tricolori, însă jucătorul Pandurilor s-a accidentat, fiind schimbat tocmai de fundaşul Astrei. Fanii au cerut demisia. La amicalul de ieri au luat loc în tribune în jur de 300 de români, care însă nu s-au făcut prea mult auziţi în atmosfera creată de „dracii roşii". Totuşi, pe finalul primei părţi, suporterii tricolorilor i-au cerut lui Victor Piţurcă demisia.

Federaţia, contestată şi în Belgia. Înaintea meciului, oficialii FRF au avut parte de o surpriză neplăcută. Printre suporterii tricolorilor s-au aflat şi olteni care au afişat un banner cu mesajul: „Cu «Ştiinţa» până la moarte! FRF+LPF, cancerul fotbalului românesc".

Belgia 2
Gillet - Vanden Borre, Kompany, Van Buyten, Vertonghen - Defour (Nainggolan 80), Fellaini - Chadli (Vossen 66), Witsel, Mertens (De Bruyne 78) - Mirallas (Dembele 66). Selecţioner: Georges Leekens.
România 1
Tătăruşanu - Luchin (Pleaşcă 71, Găman 83), Chiricheş (Papp 69), Goian, Raţ - Cociş, Pintilii, Lazăr (Cr. Tănase 46)  - Varga (Torje 46), B. Stancu (Mazilu 46), D. Niculae.
Selecţioner: Victor Piţurcă.
Goluri: Van Buyten 11, Cociş 43 - autogol /
D. Niculae 65
Stadionul „Maurice Dufresne"
(Liege): 25.000
Arbitru: Saïd Ennjimi Summary (Franţa)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite