„Naşul“ s-a revoltat: nu-l mai vrea pe Răzvan!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reproşurile lui Mircea Sandu (dreapta) la adresa lui Răzvan Lucescu l-au surprins pe selecţioner Foto: Marian Vilău
Reproşurile lui Mircea Sandu (dreapta) la adresa lui Răzvan Lucescu l-au surprins pe selecţioner Foto: Marian Vilău

La FRF are loc o luptă internă în aceste zile: Lupescu a venit cu propunerea prelungirii contractului lui Lucescu jr, însă a fost contrat imediat de Sandu, care nici nu vrea să audă de aşa ceva. Preşedintele federaţiei a început deja să pregătească terenul pentru debarcarea selecţionerului, criticându-l direct pentru modul în care îşi face treaba.

După plecarea lui Victor Piţurcă, problema găsirii unui înlocuitor i-a fost încredinţată lui Ionuţ Lupescu. Directorul general al FRF a venit cu o serie de propuneri, a negociat cu candidaţii aflaţi pe listă şi s-a ocupat de detaliile contractuale. După cum Mircea Sandu însuşi a recunoscut, el a avut mai mult un rol consultativ în numirea noului selecţioner. Practic, cel care a insistat pentru instalarea lui Răzvan Lucescu în funcţie şi a bătut palma cu el a fost Lupescu. Acum, "Naşul" regretă că nu s-a implicat mai mult după despărţirea de Piţi şi că i-a dat mâna liberă "Kaiserului". Motivul? Rezultatele slabe ale "tricolorilor" şi criticile care îl vizează, în primul rând, pe şeful FRF. Văzând că toate se sparg în capul lui, preşedintele FRF a decis să ia taurul de coarne şi să se ocupe personal de soarta selecţionerului. Aici însă intervine o problemă: Răzvan Lucescu e susţinut în continuare de Ionuţ Lupescu, dar nu se mai bucură de încrederea lui Mircea Sandu.

Cociş (dreapta) a pierdut majoritatea duelurilor cu francezii Foto: Reuters

Cociş (dreapta) FOTO: Reuters

„Naşul" şi „Kaiserul" se contrazic

O dovadă clară care trădează tensiunile din interiorul "Casei Fotbalului" e discursul contradictoriu al lui Sandu şi Lupescu în ultimele zile. Dacă directorul general al FRF a a vorbit ca şi cum prelungirea contractului lui Lucescu jr până în 2014 e deja rezolvată, în schimb, "Naşul" a avut o cu totul altă părere.

„Deocamdată prelungirea contractului e la nivel de propunere. E posibil să nu continuăm cu Răzvan. Care e problema? Important e să ne despărţim cu zâmbetul pe buze, nu să rămânem duşmani", a aruncat-o Sandu vineri seară. Apoi a trecut la critici la adresa selecţionerului: "Nu-mi place că nu intervine în primele 30 de minute ale meciurilor, atunci când anumiţi jucători dau un randament foarte slab. Apoi, Răzvan trebuia să fie la Botoşani, la meciul tineretului cu Anglia, pentru că prezenţa sa ar fi dat mai multă încredere jucătorilor şi pentru că era un meci de calificare la un Campionat European". Lucescu jr a lipsit de la partida România - Anglia la U-21 întrucât a preferat să mai stea la Paris, după eşecul formaţiei sale în faţa Franţei, pentru a vedea şi întâlnirea „cocoşilor" cu Luxemburg.

Nici jucătorii nu sunt mulţumiţi de Răzvan

Pe lângă faptul că nu mai e dorit de "Naşul", Lucescu jr a pierdut şi încrederea jucătorilor. Aceştia nu neagă că Răzvan le este apropiat, dar nu agreează metodele sale de lucru. "Înaintea meciului cu Franţa, fiecare fotbalist a primit un DVD cu adversarul direct pe care a trebuit să-l vizioneze. În plus, în zilele premergătoare partidei, am stat ore în şir la şedinţe în care am vizionat alte casete cu jocul francezilor de ne-a venit rău. Nici pe vremea lui Piţurcă nu era o atmosferă atât de încordată la lot", spun fotbaliştii. Aceştia s-au supărat şi din cauza faptului că după înfrângerea de la Paris, Răzvan i-a ţinut închişi la hotel, în loc să le dea liber.

1 victorie a obţinut echipa naţională în 2010 cu Răzvan Lucescu pe bancă: 3-0 cu Honduras într-un amical.

"I-am zis lui Răzvan că vom discuta despre ideea prelungirii contractului după meciul din Franţa."
Ionuţ Lupescu director general FRF

"E posibil să nu continuăm cu Răzvan. Care e problema? Important e să ne despărţim cu zâmbetul pe buze, nu să rămânem duşmani."
Mircea Sandu preşedinte FRF

Rădoi l-a sunat pe Lucescu jr: „Nu mă întorc"

Vestea retragerii lui Mirel Rădoi (foto) de la echipa naţională l-a luat pe nepregătite pe Răzvan Lucescu. Acesta a aflat din presă că "închizătorul" nu va mai veni la acţiunile primei reprezentative. "A mai avut tentative de retragere, însă, de fiecare dată, am vorbit cu el şi l-am făcut să se răzgândească. Şi acum o să discut cu el, dar, deocamdată, n-am dat de el fiindcă şi-a închis telefoanele. Probabil că vrea să se liniştească", a povestit Răzvan. Sâmbătă seară, la două zile după ce a aruncat "bomba", Mirel l-a sunat pe Lucescu jr, mai ales că între mijlocaşul de 29 de ani şi selecţioner relaţiile au fost mereu bune.

„Să ştii că nu am nimic cu tine şi, în niciun caz, nu am luat această decizie din cauza ta. Ceea ce s-a întâmplat însă după meciul cu Franţa este ceva peste care nu pot să trec. Păi, a venit Lupescu în vestiar şi mi-a spus textual: «Bravo Mirele, ai jucat foarte bine» ca să mă facă «varză» în presă la vreo două zile după aceea! Şi asta în condiţiile în care el şi Mircea Sandu au insistat să vin la naţională, deşi aveam un meci important cu Al-Hilal în Liga Campionilor Asiei. Atunci când au tras de mine să vin la lot, nu ştiau că sunt în scădere, aşa cum a spus Lupescu după meci?", i-a transmis Rădoi selecţionerului. Deşi Lucescu jr a încercat să-l îmbuneze pe mjilocaş, acesta a rămas ferm pe poziţii: „Îmi pare rău, dar nu mă mai întorc la naţională. Am zis ceva, nu mă dau înapoi acum".

Cociş, rezervă în Arabia Saudită, titular la naţională

Pe lângă rezultatele slabe, mai există un motiv pentru care Lucescu jr nu mai este pe placul lui Mircea Sandu. "Naşul" e nemulţumit de modul în care Răzvan face selecţia. Picătura care a umplut paharul răbdării şefului FRF a fost titularizarea lui Cociş în meciul cu Franţa. Mijlocaşul de 27 de ani a fost unul dintre cei mai slabi oameni ai naţionalei pe "Stade de France". Evoluţia sa l-a indignat până şi pe Ionuţ Lupescu. "Cociş şi Rădoi sunt în scădere de când joacă în Arabia Saudită", a remarcat directorul general al FRF. Deşi prin această declaraţie "Kaiserul" a căutat să ridice presiunea de pe umerii lui Lucescu jr, fără să-şi dea seamă, oficialul FRF a dat în Răzvan şi în selecţia făcută de el! Asta deoarece decizia titularizării lui Cociş i-a aparţinut sută la sută tehnicianului. O decizie curioasă având în vedere că fotbalistul lui Al-Nassr nu prinde primul "11" nici măcar la echipa sa de club în Arabia Saudită! În cele patru meciuri disputate de formaţia din Riad înaintea partidei Franţa - România, Răzvan Cociş a fost titular doar de două ori şi integralist o singură dată, deşi n-a fost nici suspendat şi nici n-a avut vreo problemă medicală.

Arabii îl huiduie când intră pe teren

Antrenorul celor de la Al-Nassr, Walter Zenga, a fost cel care a insistat pentru transferul românului. Italianul a început sezonul cu Răzvan titular, însă, uşor-uşor l-a trecut pe banca de rezerve. Motivul? Evoluţiile neconvingătoare ale lui Cociş din cauza cărora fotbalistul a căzut în dizgraţia fanilor lui Al-Nassr. Aceştia îl huiduie pe jucător atunci când mijlocaşul este introdus pe teren şi cer plecarea sa de la echipă. De altfel, inclusiv sâmbătă seară, fostul timişorean a rămas pe bancă pe toată durata întâlnirii cu Al-Ahli, meci în care colegul său, Ovidiu Petre a fost integralist şi chiar a şi înscris.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite