Naşu’ i-a arătat drumul spre demisie lui Lucescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă a mai fost păsuit până la meciul cu Bosnia, Răzvan Lucescu a fost criticat în termeni duri de Mircea Sandu, care a anunţat că vrea alt selecţioner. Olăroiu e primul pe lista Naşului. Lucescu a primit ieri o lovitură grea: Mircea Sandu i-a transmis clar că nu-l mai vrea la naţională!

Dezastrul de la naţională a fost întors pe toate feţele în Comitetul Executiv al FRF de ieri, la sfârşitul căruia s-a votat dacă Răzvan Lucescu rămâne în funcţie sau nu. Mircea Sandu a fost cel care a dat tonul discuţiei, prezentând un raport al echipelor naţionale. Cum cifrele nu sunt în favoarea lui Lucescu, care a câştigat în actuala campanie de calificare doar un singur meci, cu Luxemburg, Mircea Sandu a considerat că actualul selecţioner trebuie demis! „Eu nu văd perspectivele naţionalei, ar fi trebuit să întrerupem colaborarea cu Răzvan Lucescu. Avem alte soluţii pentru banca naţionalei", a spus Sandu.

Cu toate acestea, Naşu' doar a vrut să-l urecheze pe selecţioner, sperând poate ca antrenorul să-şi dea singur demisia. Apoi, Sandu i-a dirijat pe membrii Comitetului Executiv să-l mai ţină în funcţie pe Lucescu, iar acesta a primit 10 voturi pro din 13. Singurii care au votat împotrivă au fost chiar preşedintele FRF, Cristi Borcea şi Cristian Bobar, reprezentant al cluburilor de Liga a treia. Mircea Sandu a explicat că FRF i-a dat un vot de credit lui Lucescu numai în contextul în care acesta va trece de Bosnia, în caz contrar urmând să fie automat demis.

Îl vrea pe Olăroiu

Preşedintele FRF a anunţat că, dacă Răzvan Lucescu va fi demis, prima şansă o are Cosmin Olăroiu, care va avea ca obiectiv calificarea la
CE din 2016. „Cosmin Olăroiu poate fi antrenorul naţionalei. Poate intra în această ecuaţie. Are un palmares foarte bun, are campionate, o semifinală de cupă europeană disputată. E un om care se impune, dar noi nu am discutat cu nimeni până acum. Avem deja experienţa cu Piţurcă, e un selecţioner foarte bun, dar el tocmai a plecat. Dorinel, nu cred că e timpul să vină, Sabău, nu cred că e timpul",  a dezvăluit şeful FRF. 

Lucescu s-a eschivat!

Interesant este că Răzvan Lucescu a lipsit de la Comitetul Executiv al FRF, deşi el era cel care trebuia să susţină raportul echipei naţionale.
Selecţionerul a fost prezent la meciul Barcelona - Şahtior, care s-a disputat miercuri seară, iar la şedinţa de joi a fost trimis Dan Apolzan în locul lui. „Ar fi fost normal să vină, noi l-am invitat", a mai înţepat Sandu.

Lupescu, vizibil afectat: „Îl susţin pe Răzvan!"

Dacă Mircea Sandu l-a „mitraliat" pe Lucescu, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu a fost rezervat, ba mai mult a părăsit înaintea „Naşului" conferinţa de presă, pe motiv că are ceva urgent de rezolvat. „Eu cred în Răzvan Lucescu, are susţinerea noastră" a fost mesajul lui Lupescu către selecţioner.

Ce i-a reproşat Sandu juniorului

- Piţurcă era mai bun. „Răzvan Lucescu a avut ca obiectiv calificarea la Europenele din 2012. Linia de meciuri jucate, fie ele amicale sau oficiale, este total defavorabilă. Ca să facem o comparaţie, Piţurcă a avut un număr aproape egal de meciuri, 22, dar a obţinut 16 victorii, 3 egaluri şi doar 3 înfrângeri, cu golaveraj 40-12", a atacat „Naşul".

- Prea mulţi jucători chemaţi la lot. „Piţurcă a folosit 54 de jucători, el 66. Ce-mi rezultă mie din acest lucru? La Răzvan în echipă, doar Raţ şi Marica au rămas de la meciul cu Lituania din 2009. Mai mult, doar 6 jucători au evoluat în peste 10 jocuri la echipa naţională în mandatul lui Lucescu! Răzvan trebuia să construiască un prim 7, prim 8, pentru ca apoi să întregească primul 11 în funcţie de situaţia de la momentul respectiv", a punctat şeful FRF. 

- Titularizarea lui Florescu. „Poate că titularizarea unor jucători s-a făcut pe principii greşite şi nu văd niciun fel de perspectivă pentru această echipă. Nu e normal ca la naţională să joace fotbalişti care nu au angajament. M-a surprins că Florescu a fost schimbat cu Ropotan la meciul cu Bosnia, când noi avem atâtea soluţii la centru venite. Nu sunt doar ei doi".

- Nu şi-a ales un staff potrivit. „Lucescu trebuia să-şi mai ia un antrenor pentru atacanţi, să aibă mai mulţi secunzi. E problema lui, pentru că el şi-a ales stafful. Din câte s-a văzut, noi am primit 13 goluri din faze fixe, ceea ce mi se pare extraordinar de mult, iar aici este sarcina colectivului tehnic", a acuzat Sandu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite