Muzeul din casa lui Alibec

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alibec a jucat doar două partide pentru echipa mare a lui Inter
Alibec a jucat doar două partide pentru echipa mare a lui Inter

Denis Alibec a strâns în casa sa din Mangalia peste 20 de tricouri de fotbalişti, dar şi cupe, medalii şi ghete de fotbal. Mutu, Rădoi, Ştefan Radu sau Codrea nu lipsesc din camera fotbalistului de la Inter. Mama şi bunica au fost cu ideea „muzeului“, ba chiar i-au şi vopsit pereţii în culorile clubului milanez.

Când deschizi uşa casei lui Denis Alibec (21 de ani), din Mangalia, nu ştii dacă eşti într-un living sau într-un vestiar al unei echipe de fotbal. Peste 20 de tricouri originale, cupe şi medalii, dar şi o pereche de ghete de joc sunt expuse la intrare. Câteva dintre tricouri le-a purtat copilul-minune al fotbalului constănţean la diferite meciuri, dar sunt şi altele.

Am remarcat şi tricourile purtate nu de mult de Mutu, Codrea sau Rădoi. Sunt cele pe care fotbaliştii cu renume le-au purtat în timpul turneelor finale sau în amicalurile reprezentativei României. Fiecare tricou are povestea lui. Nu o ştie doar Denis, ci şi mama, şi bunica. „Băiatul meu este un naţionalist convins. Aşa că am vrut să-i fac o surpriză şi i-am amenajat acest loc al său", ne-a spus Emilia Stroe, mama lui Denis. 

Casa din cartierul Dobrogea Nouă, din Mangalia, a fost ridicată cu banii primiţi de Alibec de la Inter Milano, unde câştigă aproximativ 200.000 de euro pe sezon. 130.000 de euro au fost deja investiţi în noua casă. Practic, familia tânărului fotbalist trăieşte acum o nouă viaţă. Zilele în care îşi duceau existenţa într-un apartament din Mangalia sunt deja uitate.

Cameră în culorile lui Inter

Casa are la parter un living şi o bucătărie, iar la etaj, trei dormitoare: unul pentru Denis, unul pentru mama lui şi unul pentru bunica maternă. Camera lui Denis face diferenţa. Este colorată în cele trei culori care definesc Interul: alb, negru şi albastru. Mobila, comandată în Italia, întregeşte un peisaj peninsular. Vila are şi mansardă, care a fost rezervată oaspeţilor. „Colegii de la echipă au aflat că Denis stă la malul mării şi vor să vină acasă la el, aşa că trebuie să avem camerele pregătite", ne-a lămurit mama lui Denis.

Verigheta mult visată

Eforturile mamei şi ale bunicii au fost răsplătite de Denis. La ultima vizită acasă, el i-a dăruit mamei sale un ceas de firmă, iar bunicii o verighetă, realizată tot de o firmă celebră. „N-am avut niciodată o verighetă. Nu mi-am permis. Denis ştia şi mi-a cumpărat una din aur", spune bunica. Bătrâna s-a despărţit în urmă cu mai mulţi ani de soţul ei. N-ar avea de ce să poarte la deget simbolul unei căsnicii. Şi, totuşi, dorinţa de a avea o verighetă de aur pe care nu şi-a permis-o în toţi anii de lipsuri a fost mai puternică.

"Băiatul meu este un naţionalist convins. Aşa că am vrut să-i fac o surpriză şi i-am amenajat acest loc al său.''
Emilia Stroe mama lui Alibec

Alibec a pierdut 150.000 de euro în acest sezon

Denis Alibec a semnat pe patru ani cu Inter, în 2009, Farul încasând în contul transferului său 800.000 de euro. Atacantul de 21 de ani are un salariu de 200.000 de euro pe sezon în Italia, faţă de 180 de lei pe lună, cât lua la Farul! Veniturile sale puteau fi însă mult mai consistente. Dacă juca în trei meciuri la echipa mare, în sezonul recent încheiat, adică unul în plus, putea încasa o primă de 150.000 de euro.

10 goluri a marcat Alibec pentru Inter Primavera în 16 partide disputate pentru echipa a II-a a milanezilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite