Mutu vrea să fure ochii lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorul Fiorentinei a revenit la echipa naţională după un „divorţ“ ce a durat 17 luni. Atacantul a ajuns primul în cantonamentul de la Mogoşoaia, surprinzându-i inclusiv pe angajaţii bazei sportive. Înaintea antrenamentului, Adrian Mutu şi Răzvan Lucescu au discutat timp de o oră, cei doi făcând pace după ce nu şi-au vorbit mai bine de un an.

Octombrie 2009. 0-5 cu Serbia. Ultima apariţie a lui Adi Mutu în echipamentul naţionalei. Până ieri. „Briliantul" s-a întors la prima reprezentativă, şi nu oricum, ci cu chef de muncă. Atacantul de 32 de ani a fost nerăbdător să dea ochii din nou cu Lucescu jr, motiv pentru care a şi venit primul în cantonamentul de la Mogoşoaia. Mutu a sosit la bază, ieri dimineaţă, în jurul orei 11. I-a surprins chiar şi pe portarii de la Mogoşoaia, care nu se aşteptau să vadă vreun tricolor la acea oră. Şi mai ales pe cel care a lipsit atâta timp de la lot.

Discuţia Mutu-Răzvan a durat o oră

La puţin timp după ce s-a instalat în cameră, a avut loc întâlnirea de gradul trei. Lucescu jr a dorit să aibă o discuţie lămuritoare cu fotbalistul care i-a creat cele mai multe probleme în mandatul său, în puţinul timp pe care l-au petrecut împreună, în urmă cu doi ani. Cei doi au discutat timp de oră, cu cărţile pe masă. Ce i-a cerut Răzvan? În primul rând disciplină şi să se pună în slujba echipei. Jucătorul a înţeles mesajul, după care selecţionerul i-a transmis că nu trebuie să simtă o presiune în plus faţă de colegii lui, doar pentru că a revenit printre tricolori. Apoi, Lucescu a continuat să aibă discuţii individuale şi cu restul tricolorilor.

Jovial la antrenament

Pe teren, nimic nu s-a schimbat. „Briliantul" a rămas acelaşi jucător de gaşcă, în jurul căruia s-au strâns majoritatea jucătorilor cu vechime în naţionale. Şi-a pus un fes galben pe cap şi a dat ture de teren în compania lui Raţ, Tamaş şi a „secundului" Bogdan Stelea. Răzvan nu a vorbit cu el în mod special la antrenament, însă s-a referit de mai multe ori grupului din care făcea parte şi fotbalistul Fiorentinei.

29 de goluri a marcat Mutu pentru echipa naţională, fiind pe locul trei, după Hagi şi Bodola.

Preliminarii Euro 2012

GRUPA D

Vineri
Luxemburg – Franţa ora 22.00 Digi Sport

Sâmbătă
Bosnia – ROMÂNIA ora 20.15 Pro TV
Albania - Belarus  ora 21.00

Marţi, 29 martie
ROMÂNIA – Luxemburg    ora 20.45 TVR1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite