SONDAJ / Mutu şi Tamaş, daţi afară de la naţională!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi jucători au petrecut până târziu în oraş, în preziua meciului amical cu San Marino. Fotbaliştii nu au fost folosiţi în testul de aseară şi au fost excluşi definitiv din lot. Cei care credeau că revenirea lui Victor Piţurcă va rezolva imediat problemele de indisciplină din sânul primei reprezentative s-au înşelat amarnic.

Credeţi că selecţionerul Victor Piţurcă a procedat corect în cazul celor doi internaţionali? Exprimaţi-vă opiniile în "fereastra" de comentarii de la finalul materialului.

Selecţionerul le-a dat voie marţi seară jucătorilor să se relaxeze prin Rimini timp de o oră şi jumătate, dar Adrian Mutu şi Gabriel Tamaş au fentat regulile impuse de Piţurcă. Cei doi au revenit în hotel la miezul nopţii, cu două ore peste ora fixată de Piţi. Mai mult, fotbaliştii păreau cam ameţiţi, deşi, în momentul în care li s-a reproşat că au exagerat cu alcoolul, Mutu şi Tamaş au susţinut că doar au mâncat în oraş.

„La mine nu se face aşa ceva! Nu mă interesează dacă aţi băut sau aţi mâncat! V-am comunicat ceva, trebuia să respectaţi programul stabilit!", a fost reacţia selecţionerului, care a intenţionat chiar să-i trimită acasă imediat. Piţi a revenit apoi asupra deciziei, aşa că cei doi fotbalişti au rămas în hotel împreună cu ceilalţi coechipieri. Pentru a-i pedepsi totuşi, tehnicianul de 55 de ani nu i-a folosit în partida de aseară cu amatorii din San Marino, fiind preferaţi Gardoş şi Curelea.

Gică Popescu a comentat incidentul: „Mi se pare o copilărie să nu respecţi programul, mai ales că au mai lucrat cu Piţurcă şi în mandatele trecute ale lui. Mă surprinde totuşi, este vorba de doi jucători cu experienţă".

Piţurcă: „Fără restaurante"

În momentul în care a fost reinstalat pe banca echipei naţionale, Victor Piţurcă le-a dat un ultimatum fotbaliştilor petrecăreţi. „Nu mai merge cu restaurante înaintea meciurilor! Şi aşa petrecem puţin timp împreună", avertiza Piţurcă.

"Am întârziat o oră faţă de cea de care ne spusese nea Piţi să venim. Cum e el foarte strict, ne-a exclus pentru amicalul cu San Marino. Îi înţelegem decizia. Ne pare rău. Suntem afectaţi."
Adrian Mutu
atacant România

"Într-adevăr, am întârziat, dar ce s-a spus cu băutura e o exagerare. Domnul Piţurcă ne-a pedepsit. Nu ne pică bine că nu am jucat, dar îi înţelegem decizia. Oricum, totul s-a întâmplat luni seara."
Gabi Tamaş
fundaş România

Scandaluri marca Adrian Mutu

1. În octombrie 2004 a fost suspendat şapte luni de Federaţia Engleză după ce a fost depistat că a consumat cocaină. Chelsea i-a cerut daune de 17 milioane de euro iar procesul durează şi azi.

2. În septembrie 2004, înaintea meciului România - Macedonia, 2-1, de la Craiova, a fugit din cantonament alături de câţiva colegi şi a petrecut până dimineaţa la un club de striptease.

3. În mai 2006, în timpul turneului din SUA, a petrecut  în cantonament, în compania femeilor, a alcoolului şi a ţigărilor.

4. În septembrie 2006 înaintea partidei România - Bulgaria, 2-2, din preliminariile EURO 2008, l-a bătut pe ospătarul Gigi Grosu cu o rangă învelită în prosop.

5. În octombrie 2009, înaintea partidei cu Serbia, a fost surprins alături de fostul dinamovist Adrian Cristea într-un club din Capitală în compania a două femei. Petrecerea a durat până la ora 3.00 dimineaţa.

6. În octombrie 2009, după meciul pierdut de România în faţa Serbiei, 0-5, a petrecut cu nişte interlopi în Novi Sad.

7. În decembrie 2009, la hotelul Four Seasons din Florenţa, a bătut un libanez. Fiorentina l-a amendat cu 16.500 de euro.

8. În ianuarie 2010 a fost suspendat 9 luni după ce a fost depistat pozitiv de două ori, la interval de 10 zile, cu sibutramină.

9. În octombrie 2010, a bătut, la Florenţa, la 5 dimineaţa, un ospătar sârb, pe care l-a băgat în spital. Avocatul acestuia a anunţat ieri că Mutu va fi chemat în judecată.

Scandaluri marca Gabi Tamaş

1. În 2005, când era la Dinamo, după o noapte de beţie la un club de manele din Bucureşti, l-a sunat pe Andone şi apoi pe preşedintele Nicolae Badea spre dimineaţă, cărora le-a spus că vrea să se lase de fotbal şi să se apuce de K1.

2. În octombrie 2005 a fost amendat cu 1.000 de euro de către Dinamo după ce conducătorii au aflat că s-a bătut în discoteca „No Problem" din Braşov.

3. În 2007 a pierdut avionul după ce s-a îmbătat şi a dormit până târziu ratând un antrenament al Celtei Vigo.

4. În noiembrie 2009, când era la Dinamo, s-a certat şi s-a înjurat cu Ionel Ganea.

5. În octombrie 2009, alături de Moţi şi N'Doye, s-a contrat cu nişte fotoreporteri, care i-au surprins petrecând într-un club din Bucureşti.

6. În februarie 2009 fost trimis la Dinamo II după ce a consumat alcool şi a provocat scandal în cantonamentul din Antalya. L-a înjurat pe Claudiu Niculescu.

7. În iunie 2011 nu a putut ajunge la naţională pentru turneul din America de Sud din cauza unei beţii ce a durat până în zori.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite