Mutu a cedat. Marica este noul căpitan!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Lucescu l-a responsabilizat pe atacantul de 25 de ani pentru a marca începerea reconstrucţiei ”naţionalei”. ”Briliantul” rămâne însă liderul vestiarului.

Ciprian Marica va fi noul căpitan al echipei naţionale! Atacantul lui VfB Stuttgart va purta în premieră banderola la meciul crucial de vineri seară contra Bosniei. Va fi al cincilea căpitan din mandatul lui Răzvan Lucescu, după Chivu, Rădoi, Raţ şi Tamaş. Selecţionerul a luat această decizie după ce s-a consultat şi cu Adrian Mutu, veteranul lotului, 32 de ani, şi liderul incontestabil al vestiarului după retragerile recente ale lui Rădoi şi Chivu.

Răzvan i-a explicat starului "naţionalei" că vrea să-l desemneze căpitan de echipă pe Ciprian Marica, pentru a-l responsabiliza pe acesta în ideea formării unei reprezentative bazate pe jucători tineri. "Oricum, tu vei rămîne liderul incontestabil", l-a asigurat Lucescu jr. pe Mutu. "Briliantul" a acceptat propunerea selecţionerului, mai ales că Marica este unul dintre cei mai buni prieteni ai săi.

Cel mai tânăr veteran
Marica, în vârstă de 25 de ani, este cel mai tânăr dintre veteranii lotului, categorie din care fac parte Mutu (32 de ani), Raţ (30 de ani) şi Tamaş (27 de ani). Atacantul lui VfB Stuttgart a debutat la "naţională" pe 16 noiembrie 2003, promovat de Anghel Iordănescu, în finalul amicalului cu Italia (0-1), la Ancona. În cei aproape 8 ani în tricoul reprezentativei a adunat 47 de selecţii şi a marcat 14 goluri, fiind al doilea golgeter, după Mutu, cu 31 de reuşite.

Trei meciuri în patru luni
Pentru Marica desemnarea în funcţia de căpitan al "naţionalei" reprezintă o reală gură de oxigen. "Nouarul" a încheiat unul dintre cele mai negre sezoane la Stuttgart, unde n-a mai fost folosit de antrenorul Bruno Labbadia de pe 30 ianuarie. De fapt, Marica a evoluat în ultimele patru luni doar în trei meciuri susţinute la prima reprezentativă: cu Cipru (1-1), Bosnia (1-2), când a marcat unicul gol al "tricolorilor", şi cu Luxemburg (3-1).


15 este locul ocupat de Marica în clasamentul all-time al golgeterilor "naţionalei", cu 14 goluri, la egalitate cu Balint şi Florea Dumitrache. Topul e condus de Hagi (35), Mutu (31), Bodola (30).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite