Mircea Sandu a sărit la gâtul Luceştilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Sandu
Mircea Sandu

„Naşul“ i-a reproşat lui Răzvan că a lăsat baltă naţionala, iar lui Il Luce i-a cerut în mod ironic să preia prima reprezentativă şi s-o califice la EURO. Preşedintele FRF spune despre Lucescu junior că „şi-a făcut cărţile“ pentru Rapid şi că ar fi trebuit să plece dinaintea meciului cu Bosnia ca să poată să-l numească pe Olăroiu.

Mircea Sandu a avut un atac extrem de virulent la adresa fostului selecţioner, însă nu l-a iertat nici pe tatăl acestuia. Naşu s-a arătat deranjat de afirmaţia lui Mircea Lucescu, conform căreia echipa naţională are 80% şanse de calificare la Campionatul European din 2012 şi i-a invitat pe Luceşti să preia naţionala. „Vreau să-i văd că se implică fizic, nu doar prin vorbe. Pe această cale le fac o ofertă: domnilor Lucescu, veniţi să luaţi naţionala, calificaţi‑o, şi eu mă retrag din fotbal. Sunt sigur că ei sunt mari români, mari patrioţi!", a fost declaraţia-surpriză a lui Mircea Sandu.

Preşedintele FRF a fost mult mai acid în privinţa lui Răzvan Lucescu, pe care l-a acuzat de mai multe lucruri:

- Nu a mers cu echipa în America de Sud. „El, împreună cu Ionuţ Lupescu, au pregătit acest turneu şi era normal să fie prezenţi. Am fost forţat în ultimul moment să numesc un antrenor interimar la acest turneu şi l-am trimis şi pe Săndoi pentru a-l ajuta cu jucătorii veniţi de la tineret".
- A lăsat vedetele să meargă în vacanţă. „Nu am înţeles de ce Răzvan i-a lăsat pe Mutu, Raţ sau Săpunaru să rămână acasă. Turneul era important".
- Nu a plecat mai repede, pentru a-l putea numi pe Olăroiu . „Am rămas uluit în momentul în care am văzut că Răzvan a spus că el s-a hotărât să plece de acum o lună şi jumătate. Probabil s-a răzbunat pentru declaraţiile mele, deşi eu doar îi analizam munca la echipa naţională. Cred că am avut dreptate în ceea ce îl priveşte, trebuia să îl dăm afară în urma Comitetului Executiv. Vorbisem cu Oli şi el voia să vină dacă Răzvan pleca după meciul din Bosnia. El nu a mai avut răbdare şi a plecat în Emiratele Arabe Unite. Acum aflu că Lucescu s-a gândit de atâta vreme să plece şi eu am ratat şi varianta cu Olăroiu".
- Şi-a făcut echipă la Rapid prin intermediul naţionalei. „El, în acest timp, şi-a conturat lotul pentru Rapid şi s-a folosit de echipa naţională pentru a face acest lucru. A convocat jucători care n-aveau ce să caute la naţională, dar pe care îi voia la Rapid".

"Eu sunt sigur că dacă nu câştigam cu Bosnia, România ar fi avut imediat un nou selecţioner.''
Răzvan Lucescu antrenor Rapid

"Nu vin la naţională pentru că nu vreau ca Mircea Sandu să plece de la federaţie, ar fi păcat. ''
Mircea Lucescu antrenor Şahtior

Mircea Lucescu: „Asta nu se poate numi ofertă"

''Il Luce" nu crede în invitaţia făcută de şeful Federaţiei Române de Fotbal şi spune că vrea să se ţină departe de scandalurile din jurul naţionalei.

„Adevărul": Cum comentaţi declaraţiile lui Mircea Sandu?

Mircea Lucescu: Aş prefera să nu o fac în niciun fel. Nu ştiu de ce l-a deranjat faptul că am zis că eu cred în continuare în şansele naţionalei de a se califica la Campionatul European.

V-a ofertat public să preluaţi naţionala...

Aia nu a fost ofertă publică! Îmi ştie numărul de telefon, dacă are ceva să-mi spună, o poate face. Revin la ce am spus, toţi trebuie să gândim pozitiv în ceea ce priveşte echipa naţională! Eu aşa am realizat toate performanţele în cariera mea de antrenor! Am crezut în şansele mele şi ale echipei, chiar dacă erau foarte mici. În plus, nu vin la naţională, pentru că nu vreau ca Mircea Sandu să plece de la federaţie. Ar fi păcat!

Spuneţi că lumea nu are încredere în actuala generaţie de jucători, în antrenor?

Nu ştiu şi nici nu vreau să spun asta! Eu cred în fotbaliştii de la prima reprezentativă, în antrenorul echipei, oricare ar fi el, în publicul care susţine echipa, aşa cum s-a întâmplat la meciul cu Bosnia, când atmosfera de pe Giuleşti a fost senzaţională! Performanţe se fac mereu cu gânduri pozitive! Nu cred în pesimişti, în sceptici, în profesionişti ai negaţiei şi nereuşitelor. Dar gata, nu mai vreau să discut nimic despre echipa naţională!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite