Mircea Sandu: "Niciun club nu achită salariile angajaților FRF"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Sandu
Mircea Sandu

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, precizează într-un comunicat postat pe site-ul oficial al forului, în replică la unele declaraţii făcute de finanţatorul Stealei, Gigi Becali, că niciun club nu achită salariile angajaţilor administraţiei federaţiei române, instituţie ce se autofinanţează.

"Față de declarațiile făcute ieri, 20 septembrie, de patronul Stelei, Gigi Becali, voi reitera mai jos, pentru ultima oară, sursele de venit ale Federației Române de Fotbal. Mă văd nevoit să efectuez acest demers în ideea de a pune punctul pe i în ceea ce privește o problematică pe care oficialul stelist o abordează fie în necunoștiință de cauză, fie tendențios, fie metaforic. Numai că, dacă s-a vrut a fi folosită, această metaforă este una falsă și ca formă, și ca fond, adevărul fiind următorul: FRF reprezintă o instituție de drept privat, care nu primește niciun ban de la bugetul statului și care, implicit, se autofinanțează. Dintre sursele de venit - prezentate în bilanțul anual, prezentat Adunării Generale a FRF și Ministerului de Finanțe - voi aminti sponsorizările, contractele de publicitate și de televizare, meciurile internaționale cu rețetă, taxele, vizele, penalitățile. Niciun club nu achită salariile angajaților Administrației FRF (începând cu președintele ei), așa cum clamează domnul Becali, tot așa cum niciun angajat al FRF nu se află pe statele de plată ale vreunui membru afiliat", se arată în comunicatul semnat de preşedintele FRF.

În finalul comunicatului, Mircea Sandu face apel la conducătorii de cluburi să "să fie atenți la conotațiile spuselor domniilor lor atunci când se referă la Federația Română de Fotbal" și la preşedintele acestui for.

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, marţi, la Digi Sport, că doreşte arbitri străini în campionatul intern, deoarece cei români sunt slabi. "Nu am trimis încă scrisoare la FIFA şi UEFA, dar dacă nu ni se va accepta pe plan intern, voi striga cât pot de tare că în România există corupţie. Eu vreau arbitri străini, şi cum eu îl plătesc pe Sandu, el trebuie să accepte. Credeţi că Porumboiu ţipă degeaba? Dacă s-ar aduce arbitri străini, nu se mai ceartă nimeni. Pentru ce atâta scandal?", a spus Becali.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite