UPDATE Mititelu, la DNA: "Sandu să respecte legea, nu regulamentele făcute de el" / Mircea Sandu: "Avram nu mai poate reveni în arbitraj"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, i-a luat apărarea lui Vasile Avram, cel care în prezent e anchetat de DNA pentru mită.

UPDATE 15.30 Mititelu a fost la DNA în calitate de martor. "Nu le-am spus lucruri spectaculoase. Nici nu aveam ce. Am adus nişte documente de care era nevoie la dosar şi să vedem ce se întâmplă. Am impresia că Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir nu sunt chiar aşa de vinovaţi. Am văzut în birou, aici, la DNA, că domnul Sandu Mircea respectă regulamentele şi statutele. Păi, domnule Sandu Mircea, întâi de toate trebuie respectată legea. Nu regulamentele pe care le faci dumneata. Asta e culmea! Respecţi ce faci dumneata", a spus Mititelu.

Despre Neşu: "L-am sunat pe domnul Neşu, am vrut să mă informez despre el, să-i transmit ceva...Şi Maradona îi transmite un mesaj şi jucătorii se gândesc la el, e tânăr şi cu-n moral bun poate să învingă boala".

Despre Gică Popescu: "Cei de la UEFA ne-au solicitat un fost fotbalist de anvergură. Pentru fotbalul românesc e bine să avem acolo un reprezentant pentru că introducem încă un om nou în structurile internaţionale. În 20 de ani de la un singur om, azi avem peste 25 de persoane ca observatori sau în structurile UEFA".

UPDATE În jurul orei 14.00, Adrian Mititelu, fostul patron al echipei Universitatea Craiova, echipă dezafiliată de FRF, a ajuns la DNA. El va da declaraţii legate de ancheta în care este implicat şi Vasile Avram. Mititelu a făcut mai multe plângeri penale după ce Craiova a fost exclusă din fotbalul românesc pe motiv că s-a adresat justiţiei, iar regulamentul nu i-ar permite acest lucru.

UPDATE 14.45 "De ce nu se fac flagranturi? Din câte ştiu eu, e cea mai bună modalitatea de a prinde pe cineva. Aşa fac şi cu traficanţii de cocaină, îi prind în flagrant şi gata".

Despre Marius Avram: "Este un băiat extraordinar, cred că va trece peste problema asta. Cu siguranţă stadionul îi va striga să se ducă la puşcărie, cum o să îmi strige şi mie, cum i-a strigat şi lui Gigi Becali"

Despre scandalul legat de imnul naţional interpretat de Marcel Pavel: "Eu nu i-am spus ce şi cum să cânte. Probabil a scos de pe Internet o versiune a imnului, dar nu i-am impus să nu cânte despre Traian. Nu a fost o problemă politică"

Despre retrogradările Craiovei şi Timişoarei: "Nu pot să iert un brutar sau un mecanic, care îmi doresc moartea. Aici nu îmi apăr funcţia, ci familia".

Despre meciul amical cu Argentina: "În interiorul meu am zâmbit că nu am jucat cu Argentina. Să fim serioşi, nu cred că am fi putut juca. La Bucureşti vom avea Uruguay şi Argentina, iar în deplasare discutăm pentru amicale cu Anglia, Belgia şi Grecia".

UPDATE 14.25 Avram nu mai poate reveni în arbitraj, copiii săi sunt excepţionali...Arbitrii, nici peste zece ani nu cred că vor fi reabilitaţi în ochii opinii publice. Uitaţi-vă şi la Prunea care e suspendat de doi ani, durează până se dă un verdict. Nu mă simt bine când apar astfel de situaţii. La Nisa, la control, primeam telefoane..am vorbit cu Avram, i-am zis: faceţi un contract cu o firmă, să vedem cum se mişcă arbitrii, ce decizii iau. Să le facă teste!

"Nu cred în vinovăţia lui Avram, de –a lungul anilor l-am văzut în activitatea privată, asigurând o protecţie specială familiei lui. Cu soţia sa secomportă ca nişte adolescenţi, la petreceri unii dinrte cei mai buni dansatori, activitatea lui nu mi-a dat niciun semnal că face altceva decât ce e regulamentar. În fişa postuluia re o grămadă de proiecte în curs de derulare. O activitate intensă. Avram şi cu echipa lui au o activitate elaborioasă. Relaţia dintre FRF şi CCA e pur administrativă", a spus Sandu.

"Nu a fost un flagrant. Proba e o discuţie între Ţerbea şi pilotul elicopterului", a mai spus Sandu.

Despre Crăciunescu: "Nu-l pun dar dacă-l pun şi el va greşi peste doi ani, eu ce vină am?"

Relaţia cu cei de la comisie: "După cazul cu Gheorgeh Cosntantin am mutat sediul, să plătesc 2.000 de euro luanr chirie, ca să nu mai fie în sediu cu noi, fiecare are acţiunile lui. Oricine e în comisie şi face altceva decât e în fişa postului, răspunde pentru ce face. EU am încecat să le insuflul un singur lucru: să promoveze arbitrii tineri.

Despre Ţerbea: "Ne-am întâlnit la şedinţe dar nu am văzut între ei să aibe loc discuţii ascunse, sunt suprins că o plimbare cu elicopterul înseamnă foloase necuvenite. Dacă un repezentant al unui club mă duce la aeroport înseamnă act de corupţie? Mă gândesc dacă mă mai duc la Cluj, la inaugurarea stadionului, că poate n-am voie să mă plimb cu o maşină prin Cluj".

L-am suspendat pe Avram pentru că l-am pus în funcţie. A muncit, dacă a făcut vreo eroare, e responsabil dar pentru imaginea generală nu e bine. Poate a avut o pierdere de memorie, instanţa va proba, se va vedea dacă e vinovat şi el şi ceilalţi. Eu cunoscându-l foarte bine, spun că nu-mi vine să cred că a făcut ceva...vă dau şi date din contractul lui, ca să nu mai apară altceva: a intrat în vigoare la data de 15.06.2010, lucra 40 de ore pe săptămână, salariul era 13.850 brut plus 25 la sută spor de vechime.

Despre Dan Lăzărescu:  Am dat o replică unui terchea – berchea. Atât.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite