Messi vrea în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tricolorii au găsit un aliat neaşteptat în persoana starului argentinian care insistă pentru disputarea amicalului de la 10 august. Deşi până ieri părea ca şi anulată, întâlnirea cu „pumele“ a revenit în actualitate! Sud-americanii au pus un nou selecţioner, iar vedetele lor vor să inaugureze „Arena Naţională“.

România - Argentina dă semne de resuscitare! Asta după ce, marţi, federaţia de la Buenos Aires a anunţat anularea meciului, Mircea Sandu a confirmat şi el contramandarea jocului, iar FIFA a scos partida de pe lista amicalelor care se vor disputa la 10 august. Ieri însă, răsturnare de situaţie! Lionel Messi, unul dintre jucătorii despre care se spunea că nu vrea să vină în România, pentru a se pregăti în vederea Supercupei Spaniei la 14 august, chiar a insistat pentru disputarea meciului cu tricolorii.

 „Trebuie să mergem la Bucureşti pentru a apăra prestigiul echipei şi al ţării. Trebuie să onorăm contractul pe care l-am semnat. Avem o obligaţie faţă de cei 50.000 de oameni care au cumpărat deja bilete ca să ne vadă. Îmi place în vacanţă, dar, dacă federaţia va decide să se joace meciul cu România şi voi fi convocat, atunci mă voi prezenta la lot. Sunt oricând la dispoziţia naţionalei", a declarat fotbalistul de 24 de ani pentru cotidianul argentinian „Clarin".

Sabella vine în locul lui Batista

Pe lângă mesajul transmis de Messi, de ieri, mai există un motiv de optimism în privinţa disputării meciului România - Argentina. Rămaşi fără selecţioner după demiterea lui Sergio Batista, sud-americanii pregătesc instalarea lui Alejandro Sabella. Preşedintele forului de la Buenos Aires a confirmat că Sabella va prelua naţionala, iar contractul va fi semnat în aceste zile. Sabella (56 de ani) ar fi trebuit să meargă în Emirate, la Al-Jazira, dar a fost întors din drum pe ultima sută de metri. De-a lungul carierei, el a mai pregătit, printre altele, River Plate, Estudiantes, Gremio şi Leeds United.

0 bilete s-au vândut, ieri, on-line pentru amicalul cu Argentina. În total, mai sunt 4.700 de tichete disponibile, toate la peluze.

Peru, în stand-by

În cazul în care totuşi Argentina nu va veni la Bucureşti, România ar putea juca un meci amical cu Peru, tot la 10 august. FRF a contacat deja forul de la Lima, iar un răspuns este aşteptat în zilele următoare. „O reuniune între şefii federaţiei şi selecţionerul Sergio Markarian urmează să aibă loc pentru a se decide dacă această propunere este acceptată. Deşi se vorbeşte de o sumă mare, totuşi, se vor analiza şi alte aspecte, precum prezenţa jucătorilor importanţi, aceasta depinzând de angajamentele lor la cluburi", a scris cotidianul  „Libero". La ultima ediţie de la Copa America, Peru a terminat pe locul trei. Aflată pe locul 25 în clasamentul FIFA, Peru a câştigat finala mică, scor 4-1 cu Venezuela, după ce în semifinale fusese învinsă de Uruguay, formaţie care, ulterior, a luat trofeul.

Paolo Guerrero (centru) e vedeta peruanilor   Foto: Reuters



La Copa America, peruanul Paolo Guerrero, cu cinci reuşite, a fost golgheterul competiţiei. În afara atacantului de 27 de ani, care evoluează la Hamburg, Peru se mai poate lăuda cu câţiva jucători importanţi. Este vorba despre Juan Manuel Vargas, care joacă la Fiorentina, de Rinaldo Cruzado, care tocmai s-a transferat la Chievo şi de Alberto Junior Rodríguez, „stânca" celor de la Sporting Lisabona. Peru este antrenată de uruguayanul Sergio Markarián (66 de ani), care, printre altele, se poate lăuda că a dus Panathinaikos în sferturile de finală ale Ligii Campionilor şi apoi a Cupei UEFA.

5 este numărul întâlnirilor directe dintre România şi Peru. Tricolorii au câştigat de două ori, au remizat de alte două ori şi au pierdut o dată.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite