Meciul România-Turkmenistan, al 70-lea pentru Victor Piţurcă la conducerea naţionalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă
Victor Piţurcă

Selecţionerul Victor Piţurcă a condus pentru a 70-a oară naţionala României la meciul amical cu Turkmenistan, scor 4-0, în care a obţinut a 40-a victorie în această postură, informează frf.ro.

Turkmenistan a devenit a 83-a reprezentativă naţională din istorie cu care s-a confruntat România (totodată, ea a fost a 7-a din Asia, după China, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Iran, Irak şi Japonia).

Belek a devenit a 184-a localitate în care a jucat reprezentativa României.

Ultima oară când România a învins la patru goluri diferenţă a fost tot un 4-0, şi tot într-un meci în premieră, amicalul cu Muntenegru de la 31 mai 2008, înaintea Euro-2008.

Marius Niculae a fost în premieră căpitan al naţionalei, devenind al 89-lea din istorie.

Claudiu Bumba este primul fotbalist al FCM Târgu Mureş care a jucat în naţională. Pe de altă parte, el a devenit al 5-lea cel mai tânăr debutant din istoria reprezentativei.

Dorin Goga este al 27-lea fotbalist care, aparţinând unei echipe din al doilea eşalon român, a jucat pentru echipa naţională. Ultimul fusese Dacian Varga, pe când evolua la FC Sportul Studenţesc, la 11 februarie 2009, când a debutat în amicalul pierdut acasă în faţa Croaţiei (1-2).

Potrivit frf.ro, trecuseră aproape 25 de ani de când în reprezentativa României n-au mai jucat în acelaşi meci doi fotbalişti ai Universităţii Cluj (acum aceştia fiind Constantin Grecu şi Laurenţiu Marinescu). Acest lucru s-a întâmplat la 8 aprilie 1987, cu prilejul amicalului România - Israel 3-2, când în rândurile „tricolorilor” au evoluat, printre alţii, Septimiu Cîmpeanu şi Zsolt Muzsnay.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite