Marketing: fac ocolul pământului pentru amicale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rooney (în alb) de la Manchester şi Mascherano, în finala Ligii Campionilor
Rooney (în alb) de la Manchester şi Mascherano, în finala Ligii Campionilor

Marile echipe din Europa au un program încărcat în această vară, cu turnee de pregătire care le vor purta din America de Nord până în sud-estul Asiei. Recordul de kilometri îi aparţine Realului. Echipa lui Jose Mourinho va face, la propriu, înconjurul planetei pentru a-şi onora angajamentele, astfel că la final, de departe cei mai obosiţi vor fi jucătorii lui Real.

A fost un sezon epuizant pentru jucătorii echipelor de top din Europa, dar în cel mai scurt timp aceştia o vor lua de la capăt.

Astfel, până la finalul lunii iulie, granzii din Spania, Anglia şi Italia îşi vor chema din vacanţe vedetele şi vor lua drumul străinătăţii, pentru o serie de amicale ce vor rotunji conturile cluburilor cu câteva milioane de euro.

Statele Unite şi Asia sunt, ca şi în anii trecuţi, destinaţiile preferate în această vară de echipe ca Real Madrid, Barcelona, Manchester United sau Juventus Torino.

Finala Ligii Campionilor, reeditată în America

Cu toţi „greii" spanioli, dar fără vedeta Messi şi Mascherano, care vor avea bilete de voie după Copa America (1-24 iulie, în Argentina), Barcelona va începe pregătirea noului sezon la 18 iulie.

După nici cinci zile de reacomodare cu efortul fizic, „extratereştrii" lui Guardiola vor intra în pâine la Split, în Croaţia, unde „sparring partner" le va fi Hajduk. Apoi, zbor la München, pentru turneul Audi Cup, găzduit de Bayern pe „Allianz Arena", şi primele meciuri tari.

Din Bavaria, catalanii vor lua primul avion cu destinaţia Statele Unite. Acolo, norocoşii fani americani vor fi martorii reeditării finalei Ligii Campionilor din acest an. Barcelona şi Manchester United se vor întâlni în cel mai tare amical al verii, la 30 iulie, pe „FedExField" din Washington, un stadion cu 91.000 de locuri.

De la această partidă, n-ar trebui să lipsească Messi! Altfel, Barça va pierde din cele 6,2 milioane de euro, cât estimaseră oficiali catalani că vor fi câştigurile după acest turneu estival.

Atenţie însă, Manchester United nu va mai fi echipa apatică din finala de la Londra! Asta pentru că „diavolii" lui Sir Alex Ferguson vor fi la al cincilea meci, şi totodată la finalul turneului lor din Statele Unite, în timp ce Barcelona de-abia îşi va începe pregătirea pe pământ american.

Real Madrid, 73 de ore în avion

Madrilenii se respectă şi se deplasează oriunde în lume cu propriul avion, unul de cinci stele ce rivalizează cu cele ale preşedinţilor de stat p Fotografii: Reuters

Madrilenii se respectă şi se deplasează oriunde în lume cu propriul avion, unul de cinci stele ce rivalizează cu cele ale preşedinţilor de stat p Fotografii: reuters

Aventura pe mapamond a celor două nu se poate compara însă cu odiseea celor de la Real Madrid. Pe lângă faptul că vor începe pregătirea cu o săptămână mai devreme ca rivalii din Catalunia, Cristiano Ronaldo şi compania vor face înconjurul lumii (şi un sfert!) pentru a satis­face pofta de fotbal a întregii planete. Şi nu este vorba de o exagerare!

Turneele madrilenilor din America şi Asia vor totaliza 51.112 de kilometri de zbor, în timp ce circumferinţa Terrei la Ecuator este de 40.076 de kilometri. Călătoria Realului în jurul pământului nu va dura însă 80 de zile, ca în romanul lui Jules Verne, ci doar 38, dintre care 73 de ore şi 21 de minute în zbor.

Cifre inedite despre amicalele verii

51.112 de kilometri vor zbura jucătorii lui Real Madrid pentru a onora amicalele din această vară.

40.076 de kilometri este circumferinţa Pământului la Ecuator.

3 continente vor vizita Cristiano Ronaldo şi compania (Europa, America de Nord şi Asia), pentru un total de 7 partide amicale.

6,2 milioane de euro urmează a încasa Barcelona din turneul estival.

91.000 de locuri este capacitatea stadionului FedExField din Washington, unde Barcelona va juca împotriva lui Manchester United.

Infografie
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite