Marica a stârnit un nou război la naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marica a fost însoţit pe străzile Parisului doar de Ianis Zicu
Marica a fost însoţit pe străzile Parisului doar de Ianis Zicu

Cu o zi înainte de cel mai important meci din preliminarii, impresarul Victor Becali şi selecţionerul Răzvan Lucescu s-au atacat iar. Conflictul dintre Răzvan Lucescu şi Ciprian Marica a căpătat noi dimensiuni după ce în ajutorul atacantului a sărit impresarul său, Victor Becali.

Tradiţionala plimbare a jucătorilor echipei naţionale s-a derulat şi ieri, ca şi în anul trecut, pe Champs Elysees. În afara banalelor cumpărături, în evidenţă a ieşit doar ruptura dintre Marica şi ceilalţi colegi ai săi.

Ciprian a încercat repede să se rupă de Daniel Niculae şi de Bilaşco, atacul de astăzi al echipei naţionale, şi l-a tras de partea sa pe Zicu. Şi acesta l-a refuzat iniţial, dorind să rămână alături de Nico, însă în cele din urmă Ianis l-a urmat pe fostul său coleg de la Dinamo.

În schimb, „Nico" şi Bilaşco au stat tot timpul împreună, încercând să sudeze relaţia şi în afara terenului.

Aşa cum era de aşteptat, căpitanul Chivu a încercat să minimalizaze conflictul, spunând că Marica e la fel de deschis şi sociabil ca întotdeauna. În schimb, Răzvan Lucescu, referindu-se la scandal, a pus punctul pe „I": „1. Federaţia nu are contract cu niciun jucător că trebuie să fie titular timp de 90 de minute. 2. Eu fac echipa, nu de la Bucureşti, nu ziariştii, nu impresarii, nu din alte interese. 3. Am 23 de jucători. Fiecare are un rol foarte important".

Lucescu: „Naţionala nu e interes personal"

Aflat în război deschis cu impresarii Becali, Răzvan Lucescu s-a arătat deranjat că atacantul său s-a aşezat în aceeaşi barcă. Selecţionerul a lansat şi ieri săgeţi la adresa lor. „Naţionala asta este echipa noastră, a tuturor, şi nimeni nu are dreptul să o folosească în interes personal",  a spus Lucescu.

Impresarul Victor Becali a reacţionat dur la declaraţiile lui Răzvan Lucescu legate de Marica, simţindu-se vizat de înţepăturile selecţionerului. „Lăsaţi-mă dracu' cu Răzvan Lucescu ăsta, ce naiba, ne uităm în gura unui copil? Bine că a venit salvatorul fotbalului românesc să ne scoată din mocirlă", a declarat plin de nervi Becali.

Răzvan şi Marica nu se mai salută

Potrivit apropiaţilor echipei naţionale, conflictul dintre selecţioner şi Marica a început după unul dintre antrenamentele de la Mogoşoaia. Atunci, fotbalistul ar fi zis în vestiar că antrenamentele lui Răzvan sunt toate la fel şi că aceleaşi şedinte de pregătire le întâlnea în urmă cu câţiva ani la Şahtior, echipa tatălui lui Răzvan Lucescu, Mircea.

Surprinzând discuţia, selecţionerul i-ar fi zis atacantului că este liber să nu mai vină la lot, moment în care Marica i-ar fi replicat că nu vine pentru el, ci pentru a juca pentru culorile tricolore. De acolo, conflictul a escaladat şi s-a ajuns la un schimb dur de replici, aplanat în cele din urmă de staff-ul tehnic şi de copechipieri. Ruptura însă dintre Lucescu şi jucător este iremediabilă, cei doi ajungând să nu se mai salute, spun aceleaşi surse.

"Există un caz Marica la naţională? Federaţia nu are contract cu niciun jucător că trebuie să fie titular."
Răzvan Lucescu
selecţioner România

"Eu am vorbit de Marica şi selecţionerul vorbeşte de handbal. Lăsaţi-mă dracu' cu Răzvan Lucescu ăsta, ce naiba, ne uităm în gura unui copil?"
Victor Becali
impresar

"După ce te-ai umplut de bani la Şahtior şi Stuttgart, e uşor să refuzi naţionala."
Ladislau Bölöni
fost selecţioner România

Chivu ameninţă şi el cu retragerea

Chivu şi Lobonţ s-au plimbat ieri pe Champs Elysées

La finalul lunii, Cristi Chivu va împlini 30 de ani. Căpitanul echipei naţionale a admis, pentru prima oară, că se gândeşte la retragerea de la prima reprezentativă.

„Aceasta ar putea fi ultima campanie de calificare...". „Sau poate vor urma şi altele", a adăugat Chivu, după câteva momente de tăcere. Ce e în spatele aceste afirmaţii? Fotbalistul lui Inter s-a săturat de atmosfera proastă ce înconjoară echipa naţională. Singurul lucru care l-ar motiva să continue ar fi rezultatele şi, implicit, calificarea la un alt turneu final.

În caz contrar, Chivu se gândeşte serios să facă un pas în spate după această campanie pentru a se dedica echipei de club. În primul rând pentru că are impresia că toate eşecurile naţionalei îi sunt puse lui în cap, ca şi căpitan al echipei. Apoi, pentru că este la mijlocul unui conflict între un antrenor pe care îl apreciază şi impresarii săi.

Răzvan nu demisionează

Căpitanul a venit destul de precipitat la conferinţa de presă, sperând să nu fie asaltat de întrebări. „E un context favorabil pentru noi faţă de meciul de anul trecut", a considerat el.

Selecţionerul, în schimb, a abordat un zâmbet larg la întâlnirea cu jurnaliştii. În afara discuţiilor despre Marica şi impresari, important e că „avem entuziasm", „ne-ar mulţumi şi un egal". Despre tactică? „Vom încerca să stăm cât mai mult în careul lor... Dacă vom putea". Demisie? „Nu plec dacă luăm bătaie. Este un subiect provocat, inventat".

Cifrele lui Chivu la naţională

-3 goluri în 73 de meciuri a marcat Chivu pentru echipa naţională.
-11 ani au trecut de la prima convocare a lui Cristi Chivu la prima reprezentativă.
-2 turnee finale a prins căpitanul României, Euro 2000 şi Euro 2008.
-48 de meciuri în calitate de căpitan a prins Chivu la echipa naţională.

Stadionul va fi plin! E de bine?

Stade de France a ajuns un fel de sperietoare pentru naţionala "Les Blues". Asta pentru că francezii n-au mai câştigat pe teren proriu de un an, de la meciul cu Austria. Cele 75.000 de bilete s-au vândut în totalitate, însă Gourcuff şi ai lui nu sunt încântaţi de acest lucru.

"La începutul meciului e o ambianţă plăcută. Dacă dominarea noastră nu se concretizează pe tabelă, atmosfera se întoarce împotriva Franţei", a spus mijlocaşul lui Lyon. Şi Răzvan Lucescu spune că e important ca România să treacă peste primele minute ale partidei. „Atunci, francezii vor face un presing agresiv, vor pune presiune mare pe noi. Trebuie să trecem cu bine peste acest debut". În tribune sunt aşteptaţi şi 2.000 de români, majoritatea veniţi din ţară.

Ultimele meciuri pe „Stade de France"

Franţa - Belarus    0-1
Franţa - Spania    0-2
Franţa - Irlanda    1-1
Franţa - Austria    3-1
Franţa - România    1-1
Franţa - Lituania    1-0
Franţa - Uruguay    0-0

Telex

-Viorel Moldovan critică România în presa franceză. „Jucătorii sunt afectaţi de critici, nu vin cu entuziasm şi nici cu motivaţie. Cei mai mulţi fotbalişti fac act de prezenţă la echipa naţională", a spus fostul atacant în „L'Equipe".
-Zicu, doar rezervă. România s-a pregătit aseară pe Stade de France. Răzvan Lucescu s-a hotărât asupra echipei, mergînd pe Daniel Niculae şi Bilaşco în atac, Roman, Rădoi, Florescu şi Deac în linia de mijloc, astfel că Zicu va fi doar rezervă.
-Dragomir îl susţine pe Lucescu. „Nu pierdem calificarea dacă luăm bătaie în Franţa. De-abia atunci începe tentativa noastră de a merge la Euro. Ar fi bun un egal, însă Răzvan Lucescu ar trebui să continue şi dacă pierdem", a declarat preşedintele LPF.
-Bölöni dă vina pe jucători pentru rezultate. „România nu are datoria să termine prima în grupă. Franţa are fotbalişti mai buni. De ce să plece Răzvan şi să nu plece toţi jucătorii?! Nu el trebuie să aibă experienţă pentru a bate Franţa, ci fotbaliştii", a spus fostul selecţioner.

Calificare

La Euro merg echipele de pe locul 1 şi cea mai bună de pe locul 2, iar celelalte echipe de pe locul 2 vor juca baraj.

Telex

-Alou Diarra ar putea juca . Cu 24 de ore înaintea meciului, Laurent Blanc s-a arătat optimist în privinţa recuperării lui Alou Diarra. În schimb, Abou Diaby nu va fi cu siguranţă printre titulari.
-Blanc a găsit nucleul dur. Selecţionerul Franţei i-a numit pe Malouda, Alou Diarra şi Mexes în „nucleul dur al naţionalei", adică jucătorii cu cea mai mare personalitate. În ierarhia lui Blanc urmează un grup de alţi trei jucători: Nasri, Gourcuff şi Benzema.
-Chivu şi Benzema ar putea fi coechipieri. Karim Benzema şi Cristi Chivu, adversari astăzi, ar putea fi colegi din ianuarie. Atacantul francez al lui Real Madrid ar putea ajunge la Inter Milano la schimb cu fundaşul brazilian Maicon.
-Cântec în loc de pedeapsă. Ultima „ispravă" a lui Blanc? I-a pus pe jucătorii care au întârziat la convocarea de luni, Diaby, Benzema şi Lassana Diarra, să plătească o amendă de câte 1.000 de euro şi să interpreteze un cântec în vestiar, de faţă cu colegii.

Chivu şi Lobonţ s-au plimbat ieri pe Champs Elysées
Info
Info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite