Lupescu fuse şi se duse!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După aproape şase ani petrecuţi în funcţia de director general al FRF, „Kaiserul“ şi-a dat ieri demisia, urmând a activa numai la UEFA. Fostul internaţional a demisionat ieri din funcţia de director general, invocând faptul că nu mai este pe aceeaşi lungime de undă cu preşedintele FRF, Mircea Sandu.

Dincolo de ruptura amiabilă - la nivel declarativ -, între cei doi a fost însă un adevărat război rece purtat în ultimul timp  în spatele uşilor închise. Sandu l-a adus pe Lupescu la Federaţie în 2005, după ce acesta a renunţat să mai candideze împotriva lui, iar misiunea „Kaiserului" a fost organizarea mai multor departamente: juridic, internaţional, financiar şi marketing. Au colaborat bine, un timp, până când când relaţiile dintre ei s‑au răcit. Mai mult decât atât, după o serie de episoade în care s-au „contrat", voalat sau direct, „Naşul" a susţinut în Comitetul Executiv o propunere venită de la Dumitru Dragomir, potrivit căreia funcţia ocupată de Lupescu ar trebui desfiinţată, în baza unor recomandări de la FIFA. A fost momentul rupturii totale, ulterior Lupescu mai ocupându-se doar de meciul cu Bosnia, după care a plecat în concediu aproape două luni.

Avea salariu 4.000 de euro pe lună

Ieri, fostul director general al FRF şi-a făcut publică demisia, motivând că pleacă deoarece nu mai are aceeaşi viziune cu Mircea Sandu. „Eu sunt un tip căruia nu-i place să bată pasul pe loc. Am avut o discuţie cu preşedintele şi cred că atunci când nu există încredere între două persoane nu e bine să continui", a spus Lupescu, specificând că în perioada următoare va lucra la UEFA, unde se va ocupa, printre altele, şi de organizarea finalei Ligii Europa, din 2012, programată la Bucureşti.

„În trecut am avut două oferte de a lucra la un club (n.r. Dinamo), dar una a fost când preşedintele era bolnav şi urmau alegerile la FRF şi alta când au fost alegerile la Comitetul Executiv al UEFA, dar nu mi s-a părut normal să plec", a mai spus Lupescu (74 de selecţii la naţională), care avea un salariu lunar de 4.000 de euro.

"Îi cunosc pe toţi cei care au lucrat înaintea mea cu preşedintele şi pot să spun că am fost şi sunt unul dintre cei mai loiali colaboratori pe care i-a avut."
Ionuţ Lupescu
ex-director general al FRF

„Pârtie" pentru Gino

În cazul în care funcţia nu va fi desfinţată, cel mai probabil scaunul lăsat liber de Lupescu va fi ocupat de Gino Iorgulescu, bun prieten cu „Naşu", cu care a fost şi coechipier la Sportul Studenţesc. Gino a fost cel care a încercat să-l aducă pe Olăroiu la naţională în această primăvară.

Realizările lui Lupescu la FRF

- A adus mulţi sponsori noi, Federaţia având profit la finalul fiecărui an.
- A atras câteva nume din „Generaţia de Aur", precum Belodedici, Prunea, Prodan sau Vlădoiu în structurile Federaţiei.
- A schimbat condiţiile de salarizare pentru antrenorii loturilor de juniori, mărind lefurile acestora de la 600 de euro la 2.000 de euro lunar.
- A asigurat naţionalei amicale de top, România întâlnind Spania, Germania, Italia, Brazilia, Uruguay.

De ce s-a deteriorat relaţia cu Sandu

A fost „pro" Lucescu junior - „Kaiserul" a fost unul dintre cei mai aprigi susţintători ai fostului selecţioner, Răzvan Lucescu. Chiar în şedinţa Comitetului Executiv în care „Naşu" l-a făcut praf pe antrenor, Lupescu i-a luat apărarea.

S-a certat cu Mirel Rădoi - Oficialul a declarat că Rădoi nu mai e în cea mai bună formă fizică de când joacă la arabi, iar fotbalistul a precizat că nu mai vine la naţională cât timp Lupescu va mai fi în Federaţie. Fotbalistul l-a acuzat pe Ionuţ că a încercat să-i păcăleasă pe jucători, propunându-le să semenze contracte permanente de cedare ale drepturilor de imagine.

A vrut să-l „lucreze" pe Sandu la UEFA - „Gurile rele" spun că Lupescu a încercat să-l „sape" pe Sandu la UEFA, înaintea alegerilor pentru Comitetul Executiv, bazânduse pe relaţiile cu nemţii, contestatari ai lui Platini, prieten cu „Naşu".

Suspectat că a sabotat vizita lui Platini
- Şeful UEFA  a venit la Bucureşti în luna mai pentru a vedea cum decurg lucrările la „Arena Naţională". Pe traseul spre arenă au apărut bannere care-l discreditau pe Sandu. „Doar două persoane cunoşteau traseul lui Platini! E clar că lui Mircea Sandu i s-a întins o nadă", a spus Dragomir.

Bănuit că a ajutat Oţelul să ia titlul - Pe plan intern, numele lui Lupescu a fost asociat cu cel al şefului de la Galaţi, Marius Stan. S-a spus că Lupescu a ajutat Oţelul în lupta la titlu, în schimb Stan oferindu-i sprijin în Comitetul Executiv.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite