Lucescu aruncă „mingea“ demisiei la Mircea Sandu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul a spus că nu va renunţa de bunăvoie în cazul unui eşec în meciul de azi. Totuşi,va discuta această variantă dacă Mircea Sandu deschide subiectul. Antrenorul României nu vrea să renunţe la echipa naţională! Lucescu junior a plasat problema demisiei în tăbara „federalilor“.

După remiza cu Albania, pe tapet s-a pus şi problema schimbării antrenorului echipei naţionale în cazul unui nou eşec, în meciul de astăzi cu Belarus. Gică Hagi, Dan Petrescu şi Laszlo Bölöni sunt variantele cele mai vehiculate pentru preluarea postului lui Răzvan Lucescu, în cazul în care acesta decide să renunţe la naţională. Ceea ce nu pare a fi cazul, deocamdată. 

„Nu-mi voi da demisia. Am un contract cu Federaţia, cu Ionuţ Lupescu şi cu Mircea Sandu. Dacă ei consideră că trebuie să se întâmple ceva, să deschidă discuţia", a spus antrenorul naţionalei în conferinţa de presă dinaintea partidei de azi. De fapt, directorul FRF îl susţine în continuare şi n-ar vrea în niciun caz să lucreze cu Gică Hagi. În schimb, Naşul e deschis la orice variantă şi ar putea ridica problema demisiei dacă rezultatul şi jocul echipei cu Belarus vor lăsa de dorit. 

„Era uragan şi când câştigam"

Cu o mină abătută, antrenorul şi-a continuat tirada împotriva celor care „duc o campanie" împotriva lui, referindu-se în principal la Ioan şi Victor Becali. 

„Toată nebunia legată de echipa naţională nu a început acum, după Albania. Nu am avut linişte nici înainte de meciul de la Paris. Aveam două victorii, dar era un uragan în jurul nostru. Atunci a început totul. Nu e simplu să joci în condiţiile astea. Acelaşi lucru li s-a întîmplat şi lui Iordănescu, şi lui Piţurcă, probabil că de aceea am avut o singură calificare în cinci campanii. Presiunile nu s-au făcut înaintea meciurilor, ci cu o perioadă mai mare înainte de partide. În ţară, lucrurile au luat-o razna în legătura cu echipa naţională", e de părere selecţionerul.

Regretă că a acceptat funcţia

„Adevărul" a scris încă de ieri că antrenorul nu are de gând să renunţe la naţională. „E un tip orgolios şi vrea să demonstreze că poate să facă performanţe", ne-a declarat Mircea Lucescu. Totuşi, lui Răzvan îi pare rău acum că a acceptat această funcţie. „Dacă ştiam ce mă aşteaptă, nu mai semnam niciodată contractul. Mai bine mă duceam în Italia, la o echipă de liga a doua şi eram mai liniştit", le-a spus Răzvan prietenilor săi. 

"Indiferent cine este antrenor la echipa naţională, lucrurile nu se vor schimba. Pentru că am plecat pe un făgaş greşit. E vorba de distrugere, scandal, invidie."
Răzvan Lucescu
selecţioner România

"Eu zic să mai luăm bătaie de două ori şi să-i propunem un contract pe viaţă lui Răzvan Lucescu."
Victor Becali
impresar

"Am încredere în Răzvan Lucescu. Să-l lăsăm în pace,nu să-i dăm în cap după un meci."
Dan Petrescu
antrenor Kuban Krasnodar

"Dacă nu se va califica, Răzvan Lucescu va pleca singur. Dar nu sunt de acord să schimbăm antrenorul de la începutul preliminariilor."
Ioan Andone
antrenor Dinamo

Jucătorii au primit „teme de casă"


Selecţionerul României a renunţat la antrenamentul de ieri-dimineaţă. În schimb, a urmărit împreună cu jucătorii partida Franţa - Belarus. Înainte de a merge în camere, fiecare fotbalist a primit un  DVD cu partida României cu Albania.

„Vreau să vă uitaţi încă o dată la meci şi să-mi spuneţi unde s-a greşit şi ce a fost bine", le-a transmis Lucescu fotbaliştilor. Înaintea antrenamentului de ieri-seară, antrenorul a avut discuţii individuale cu jucătorii pentru a vedea ce au înţeles din meciul cu Albania.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite