Lucescu: „Îl aleg pe Stancu, nu pe Mutu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Stancu
Bogdan Stancu

Selecţionerul Răzvan Lucescu a vorbit ieri, la GSPTV, despre criteriile pe baza cărora face convocările, precizând şi care este poziţia lui Adi Mutu în acest moment. „Briliantul” a revenit de două etape în echipa Fiorentinei, după nouă luni de suspendare şi un scandal cu un ospătar.

Suprinzător, nu doar aceste probleme i-au blocat drumul jucătorului de 31 de ani sub tricolor, ci şi un fotbalist al Stelei. Este vorba despre Bogdan Stancu (foto), golgheterul roş-albaştrilor.

„Acum, se pune problemA aşa: Bogdan Stancu sau Mutu. Adi are de partea lui valoarea şi experienţa, în timp ce Stancu excelează prin entuziasm şi dorinţă. Eu l-aş convoca pe jucătorul Stelei", a explicat situaţia Lucescu jr. „Concluzia la Mutu? A stat nouă luni departe de gazon, iar timpul le rezolvă pe toate", a continuat selecţionerul.

Antrenorul naţionalei a făcut şi calculele pentru calificarea la Euro 2012: „În Bosnia nu trebuie să pierdem, ne gândim să adunăm patru puncte cu Albania şi şase cu Luxemburg. Atunci am avea şanse la locul doi. Am avut şi ghinion: un penalty neacordat cu Albania şi un gol luat din ofsaid cu Franţa. Eu cred în această calificare ca la startul preliminariilor".

Răzvan Lucescu a vorbit şi despre situaţia lui Mirel Rădoi, care, printr-un e-mail, a anunţat stafful naţionalei că nu se va mai prezenta la convocări. „Eu i-am trimis o telegramă de convocare pentru amicalul cu Italia (n.r. 17 noiembrie), după care a trimis el un mail în care a explicat că nu mai vine la naţională.

Înainte de asta, avusesem o discuţie cu el după care am rămas cu impresia că s-ar răzgândi. Oricum, i-am expediat un SMS în care i-am spus că a fost o onoare să lucrez cu el. Deoacmdată, m-am resemnat că Rădoi nu mai vine. Deocamdată...", s-a confesat Lucescu jr.

Răzvan a dezvăluit că stelistul Cristi Tănase l-a dezamăgit: „Nu a dat satisfacţie, nu mi-a plăcut cum a jucat când l-am chemat. Răspunsul lui din teren nu a fost ce m-am aşteptat".

"Mi s-a propus prelungirea contractului, dar filosofia mea este că dacă nu te califici, trebuie să pleci."
Răzvan Lucescu
selecţioner România

"Îmi reproşez că am convocat unii jucători. Una am văzut la ei în campionat, alta în pregătiri, la naţională."
Răzvan Lucescu
selecţioner România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite