Lucescu: „Eu l-am forţat pe Raţ să vină la echipa naţională!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul de la Şahtior susţine că a ajutat prima reprezentativă, obligându-l pe fundaşul echipei sale să revină mai repede pe gazon. Mircea Lucescu a acceptat să vorbească despre situaţia celui care a fost căpitan la naţională în „dubla“ cu Luxemburg şi Franţa.

Răzvan Raţ a fost integralist în meciurile cu Luxemburg şi Franţa, din preliminariile Euro 2012. Asta deşi nu bifase niciun minut pentru Şahtior în prima ligă din Ucraina.

Mai mult decât atât, Raţ a fost şi căpitanul naţionalei, în detrimentul lui Marica, cel care se aştepta să poarte el banderola. Deşi s-a spus că Mircea Lucescu îi pune beţe în roate fotbalistului său, ţinându-l vreme îndelungată pe tuşă, tehnicianul lui Şahtior afirmă că el a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a fi sigur că Raţ va fi apt de joc pentru „tricolori".

„Răzvan a suferit o accidentare foarte urâtă în cantonamentul din Austria. A avut probleme mari la ligamente, l-am trimis la mulţi doctori, s-a dus şi la Belgrad la Marijana Kovacevici, însă recuperarea a fost destul de dificilă", a povestit „Il Luce" în exclusivitate pentru Adevărul. „Când a fost meciul naţionalei cu San Marino, el nu era refăcut decât poate în proporţie de 50 la sută, de aceea nu a figurat printre cei convocaţi. Apoi, cu două săptămâni înainte de «dubla» cu Luxemburg şi Franţa l-am trimis să joace un meci la echipa a doua a clubului, unde însă n-a avut cea mai bună evoluţie. Apoi, fix înainte să plece la lot, l-am trimis tot la echipa a doua. A plecat cu avionul în ziua meciului, la Odessa. A «zburat» întâi la Kiev, 800 de kilometri, apoi de acolo la Odessa, pentru că nu avea altă legătura. A jucat acolo, după aceea a plecat la naţională", a mai precizat antrenorul.

„Puteam să-l pierd pentru Liga Campionilor"

Lucescu explică faptul că el a riscat ca Raţ să se reaccidenteze: „Raţ este în primul rând jucătorul Şahtiorului, apoi al echipei naţionale. Eu am ţinut neapărat să joace la echipa a doua pentru a avea meciuri în picioare şi a se putea prezenta la lotul naţional. Puteam foarte bine să-i zic să stea liniştit, să-şi vadă de recuperare, să nu-l trimit la niciun meci, să nu risc să se acidenteze, că aveam nevoie de el în meciurile din Liga Campionilor. Dar nu! Am ţinut să joace, să ajute echipa naţională".

Va fi titular marţi, cu FC Porto

Evoluţiile lui Răzvan Raţ în partidele României din Luxemburg şi cu Franţa au fost apreciate de antrenorul de la Şahtior. „Răzvan a jucat bine, mai ales în meciul cu Franţa, când a avut adversari mult mai grei decât cei din Luxemburg. Va fi pe teren şi în meciul din Liga Campionilor, de la Porto", a precizat „Il Luce".

8 ani l-a antrenat Mircea Lucescu pe Răzvan Raţ, unul la Rapid şi şapte la Şahtior Doneţk.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite