Lideri la salarii, absenţi la naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chivu şi Rădoi, în trecut „stâlpii“ apărării naţionalei
Chivu şi Rădoi, în trecut „stâlpii“ apărării naţionalei

Primii doi cel mai bine plătiţi fotbalişti români, Cristi Chivu la Inter Milano şi Mirel Rădoi la Al-Ain, nu se mai regăsesc în prima reprezentativă. Transferul lui Rădoi, din Arabia Saudită în Emiratele Arabe Unite, l-a adus pe ex-stelist în spatele lui Cristi Chivu din punct de vedere al salariilor anuale.

Banii mai presus de toate! Aceasta pare să fie ideea după care se ghidează fotbaliştii români cu cele mai consistente venituri în acest moment. Pentru ei, naţionala României a devenit istorie, dacă nu cumva Victor Piţurcă va reuşi să-i readucă sub „tricolor".

Despre Chivu s-a speculat deja că la baza deciziei de a se retrage din plan internaţional a stat de fapt presiunea financiară a celor de la Inter, în joc fiind un salariu considerabil, de 3,5 milioane de euro şi un contract care expiră vara viitoare.

La Mirel Rădoi e altă poveste. Lăsând la o parte conflictul cu Federaţia, fostul stelist a devenit începând de ieri al doilea cel mai bine plătit jucător român, cu un milion mai puţin decât Chivu. Practic, conturile lui Rădoi i-au fost umflate de Cosmin Olăroiu, care a pus o vorbă la Al-Ain, iar şeicii din Emirate l-au transferat imediat de la Al-Hilal.

Culmea, în urmă cu câteva zile, saudiţii i-au reînnoit contractul mijlocaşului român, cu un salariu tot în jurul a 2,5 milioane. Între timp, insistenţele lui Olăroiu şi divergenţele cu conducătorii grupării din Riad au făcut ca Mirel să ia drumul Emiratelor.

Rădoi a costat 10 milioane în doi ani

În lumea petrodolarilor, Rădoi a „învârtit" peste 10 milioane de euro din ianuarie 2009 până în prezent. După ce Steaua s-a îmbogăţit cu şase milioane primite de la Al-Hilal, acum preţul pus pe masă de Al-Ain a fost de 4,2 milioane. Rădoi (30 de ani) şi-a pus semnătura pe doi ani de contract cu opţiune de prelungire pentru încă o stagiune.

Mutu în jos, Radu în sus

Evenimentele din această vară au produs alte câteva modificări în top 10 al celor mai bine plătiţi fotbalişti români. Astfel, odată cu trecerea de la Fiorentina la Cesena, Adi Mutu a picat de pe podium tocmai pe locul al cincilea, cu 1,8 milioane de euro încasaţi anual.

Din spate vine tare însă lazialul Ştefan Radu, care şi-a prelungit recent contractul cu italienii pe un salariu de aproape trei ori mai mare. Nici Bogdan Stancu n-o duce rău la Galata. Dacă nu va fi vândut în această pauză competiţională, „Motanul" va începe sezonul 2011-2012 mult mai stimulat financiar: de la 500.000 pe an la 1,1 milioane.

Chivu are un nou antrenor

În numai un an, Cristi Chivu şi colegii săi de la Inter vor face cunoştinţă cu al patrulea antrenor. După Mourinho, Rafa Benitez şi Leonardo, nerazzurii au intrat pe mâna lui Gian Piero Gasperini (53 de ani), fost tehnician la Genoa. Pentru Chivu nu va fi uşor să se impună în noua echipă a lui Inter ţinând cont de faptul că Gasperini preferă un sistem 3-4-3 cu doar trei fundaşi.

142 de selecţii la naţionala României au adunat împreună Cristi Chivu şi Mirel Rădoi.

Fanii îl plâng pe Rădoi

Dacă şeicii lui Al-Hilal par să fie mulţumiţi de trans­ferul lui Rădoi, suporterii echipei arabe au de ce să fie nemulţumiţi, românul fiind probabil cel mai îndrăgit „stranier" din istoria clubului. Mai mult, fanii lui Al-Hilal au proaspăt în minte „dubla" din meciul de adio al lui Rădoi (6-3 cu Al-Wahda în Cupa Campionilor Arabiei Saudite).

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite