România - Turkmenistan (amical) 4-0 Piţurcă: „La lot vor veni doar jucătorii care evoluează la cluburi. Nu fac nicio concesie!“ VEZI TOATE REACŢIILE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de fotbal a României a început 2012 cu dreptul. Ce-i drept, în faţa unui adversar extrem de slab, tricolorii au izbutit o victorie la scor, 4-0, după ce la pauză am condus cu 1-0. Evoluţia din repriza a doua a fost mult mai bună faţă de cea din primele 45 de minute. Am remarcat debutul puştiului de 18 ani, Bumba, dar şi faptul că am văzut la lucru mai mulţi tineri pe care se va construi scheletul viitoarei naţionale.

Piţurcă. „Sunt îngrijorat de situaţia stranierilor. La lot vor veni numai cei care joacă la club!"
Selecţionerul Victor Piţurcă este mulţumit de rezultatul acestui amical cu naţionala Turkmenistanului. Piţurcă spune că are resurse pentru a forma o nouă naţională. În schimb, este îngrijorat de situaţia jucătorilor români care evoluează în străinătate. MAI MULTE DETALII AICI

Hagi: „A fost un test reuşit“
Elegant, ca de obicei, Gică Hagi s-a ferit să comenteze prea mult amicalul cu Turkemnistan. „A fost un amical, dintr-un cantonament de pregătire, în care s-au marcat multe goluri, deci a fost un test util. Din fiecare astfel de meci extragi câte ceva, fiecare antrenor are obiectivele lui. Ai nevoie să-ţi cunoşti şi jucătorii şi uneori adversarul contează mai puţin“, a spus Hagi.

image

Marius Niculae: „Important a fost că ne-am făcut jocul“
Autor a două goluri în amicalul cu Turkmenistan, Marius Niculae, care a fost şi căpitanul tricolorilor, a apreciat acest antrenament din Antalya. „Contează mai puţin că am marcat patru goluri, mai important este să ne iasă jocul, iar în repriza a doua a fost bine, zic eu“. Niculae a apreciat şi prestaţia colegilor săi. „Pentru mulţi dintre noi acesta a fost primul meci din 2012. De-abia am început să atingem mingea după pregătirile spartane de acumulări fizice, deci acest amical a fost util“.

FLUIER FINAL

Min. 90. GOOOOL 4-0. Marius Niculae a transmformat impecabil un penalty, obţinut tot de el. Şi „Săgeată“ a reuşit „dubla“, la fel ca şi Tănase

Min 84.. Iese Găman, intră Dragoş Grigore

Min. 77 A ieşit Tănase, a intrat Claudiu Bumba. Debut la echipa naţională pentru mijlocaşul de 18 ani, care evoluează la FCM Târgu Mureş

Min. 76. Marius Niculae se întrece în ocazii monumentale! Niculae a reluat cu capul o centrare perfectă a lui Papp, portarul era bătut, dar mingea a trecut milimetric pe lângă bara laterală

Min. 74. Niculae, încă o mare ocazie. „Săgeată“ a şutat din prima, de la semiînîlţime, cu latul, o centrare de la Roman, dar portarul turkmen a scos incredibil. Mare ocazie a tricolorilor!

Min. 73 Şi Marius Niculae a avut şansa unei „duble“, numai că atacantul dinamovist a reluat extrem de slab, cu capul, o centrarea venită din lateral.

Min 70 Grecu scapă pe o zonă periculoasă pe partea stângă de atac, dar este oprit din fault de Amanov. Bourceanu a executat însă slab lovitura liberă.

Min. 68. A ieşit Pintili, a intrat Gardoş

Min. 67. Dacă asiaticii nu sunt capabil să-şi creeze ocazii de a marca, îi ajutăm noi. Papp a încercat să respingă o minge la mijlocul terenului, numai că balonul s-a îndreptat vijelios spre poarta lui Tătăruşanu, care era ieşit spre marginea careului, izbutind în ultima clipă, printr-un efort considerabil, să scoată mingea cu capul de sub transversală în corner, evitând astfel un autogol antologic.

Min. 51. GOOOOL 3-0. Tănase a primit cu şansă o pasă de la Roman şi a izbutit „dubla“

Piţurcă a făcut la pauză primele schimbări. Au ieşit Goga, Neagu şi Chipciu şi au intrat Roman, Bourceanu şi Marinescu.

Min. 47.GOOOL 2-0  Ai noştri au început în forţă repriza a doua, la fel cum s-a întâmplat şi la începutul meciului, şi Tănase a majorat scorul cu un şut din interiorul careului.

Min. 46. A început repriza a doua

PAUZĂ

Min 44  Tentativă de acţiune a naţionalei din Turkemnistan, Sarkisov a lovit mingea cu capul, iar aceasta a trecut la mică distanţă de poarta noastră.

Min. 41. Luminozitatea din teren a scăzut considerabil după ce s-a stins unul dintre stâlpurile care asigură nocturna. Meciul n-a fost deloc întrerupt.

Min. 39 o nouă lovitură liberă pentru tricolori, de data asta pe partea dreaptă. A executat acelaşi Chipciu, numai că mingea nu le-a creat deloc probleme asiaticilor.

Min. 35. În afara golului marcat de Niculae, tricolorii nu şi-au mai creat nicio ocazie de a marca. Tricolorii pasează foarte mult în lateral şi nu au idei şi nici soluţii ofensive

Min. 31. Grecu a iniţiat o acţiune personală, a sprintat , a intrat în careu şi acolo a căzut forţând un penalty.

Min 22. Papp cade in careul advers, dar arbitrul a făcut semn ca jocul să continue.

Nici elevii lui Piţurcă nu au jucat mai bine. În afara golului, ai noştri nu şi-au mai creat nicio ocazie de gol. Am iniţiat mai multe acţiuni de atac, am avut câteva lovituri libere de care însă n-am ştiut să profităm.

Naţionala din Turkmenistan evoluează extrem de modest. Asiaticii nu şi-au creat până acum nicio ocazie la poarta experimentaului Tătăruaşnu

Min. 18. Chpciu a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, dar mingea fost respinsă în corner de fundaşii turkemni. Lovitura de colţ, executată de acelaşi Chipciu a rămas fără niciun rezultat.

Min 11 Durdyyev primeşte un cartonaş galben pentru un fault de la spate

Min. 3.GOOOOOOL 1-0. O acţiune colectivă purtată pe traseul Chiricheş, Neagu, Marius Niculae l-a adus pe vârful dinamovist în situaţia de a marca iar acesta n-a ratat. „Săgeată“ a preluat mingea la marginea careului mic, a pivotat şi a tras sub transversală.

Min. 1. A început partida

Vremea nu este una chiar foarte bună în Antalya. Bate vântul şi este destul de frig pentru zona respectivă

UPDATE Ora 18.30 Iată echipa de start a tricolorilor
Tătăruşanu - Papp, Găman, Chiricheş, Grecu - Chipciu, Pintilii, Neagu, Tănase - Goga - M.Niculae

UPDATE Ora 15.00 Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, intenţiona să ajungă azi în Antalya pentru a urmări de la faţa locului primul joc al tricolorilor din 2012, fie el şi amical. Dragomir s-a îmbarcat într-o cursă de linie cu direcţia Istanbul. În aceeaşi aeronavă, care trebuia să decoleze la 10.50, se afla şi proaspătul dinamovist Iulian Tameş. Numai că, din cauza intemperiilor vremii de la Istanbul cursa a avut întârziere mai bine de patru ore. Aşteptarea l-a terminat pe „Corleone“. „Păi când am auzit ce e acolo, am decis că e mai bine stau acasă. Lasă că văd meciul la televizor“, a spus Dragomir.

Mult mai curajos, dar şi decis să se alăture cât mai repede noilor săi coechipieri, Tameş a aşteptat cuminte în avion până când aeronava a primit acceptul de a zbura spre capitala turistică a Turciei.

Într-o perioadă în care majoritatea echipelor din Liga I sunt în Antalya pentru pregătire, Victor Piţurcă a organizat şi el un cantonament tot pe tărâm turcesc. Aflaţi de trei zile în Antalya, cu câte trei antrenamente zilnice, tricolorii vor disputa diseară primul amical din acest an. Adversarul? Unul extrem de motivat; naţionala Turkmenistanului (locul 146 FIFA). Partida va începe la ora 19.00 şi va avea loc pe terenul principal din baza de antrenament „Arcadia Sport“, din Belek, o localitate aflată destul de aproape de oraşul Antalya. Naţionala noastră (locul 55 în clasamentul FIFA) va evolua sub titulatura România A, meciul urmând a intra în palmaresul tricolorilor.

Ca înainte de orice meci, selecţionerul Victor Piţurcă i-a lăsat liberi pe fotbalişti în dimineaţa meciului. Aceştia au ieşit fie la o plimbare pe malul Mării Meditarane, fie au stat prin holul hotelului.  Marius Niculae, aflat în mare vervă, n-a ratat ocazia de a se fotografia alături de colegul său de la lot, Paul Papp, fiind încântat şi de vremea însorită.

Iată echipa probabilă:

Tătăruşanu - Luchin, Papp, Chiricheş, Sepsi - Chipciu, Bourceanu, Pintili, Cr. Tănase - Goga, M. Niculae
Selecţioner: Victor Piţurcă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite