Victor Piţurcă: "Pe Nicoliţă îl formez ca fundaş dreapta la naţională"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul Victor Piţurcă a spus că Olanda este principala favorită la calificare pentru Mondialul din Brazilia şi că va face din Bănel Nicoliţă un fundaş dreapta puternic pe care să se poată baza în campanie.

UPDATE: "Tănase are nişte calităţi extraordinare, însă de când am plecat de la Steaua a scăzut mult. Tănase trebuie să fie condus în aşa fel încât să facă ce trebuie, adică să joace fotbal. Când vii la echipa naţională nu ai liber. Jucătorii nu se duc la restaurant. Mai sunt o serie de jucători care sunt în vederile mele şi care nu i-am convocat acum. Mi-aş dori ca Pantilimon să meargă la o echipă mare", a mai precizat selecţionerul.

UPDATE: "Voi discuta cu Chivu faţă în faţă, dar în acest moment evit lucrul ăsta. marica a făcut cea mai bună alegere că s-a dus la Schalke pentru că stilul de joc i se potriveşte. Nici pe el nu-l voi chema la naţională acum. Calităţile jucătorilor de la Steaua îi recomandă pentru echipa naţională", a mai declarat Piţurcă.

UPDATE: "Putea fi un început pentru echipa naţională meciul cu Argentina. Acum am vrut să aduc şi jucători pe care nu-i cunosc foarte bine pentru a-i testa. Cine va avea forma cea mai bună va fi convocat la echipa mare. Jucătorii români au nevoie de 7-8 ore de muncă pe zi. La meciul cu Franţa plecăm cu şansa a doua. Franţa este peste noi ca valoare, iar într-un an sau doi va redeveni o forţă pe plan mondial. După ce am văzut Franţa în această grupă, cred că avem şanse să învingem. Florescu poate veni oricând la naţională dacă revine la o formă bună", a spus Piţi.

UPDATE: "Săpunaru nu va juca cu Luxemburg şi-l voi lăsa la echipa de club. Bănel Nicoliţă va fi fundaş dreapta la naţională. Am nevoie de fundaşi puternici pentru ca să se bată cu adversarii. Preferam un joc cu Argentina decât despăgubirile materiale. Aveam numai de câştigat după un asemenea meci", a declarat Piţurcă la conferinţa de presă.

UPDATE: "Sper să ne calificăm de pe primul loc în grupă pentru Mondiale. Olanda are cele mai mari şanse, apoi noi cu Turcia şi Ungaria. Eu nu vroiam Olanda în grupă", a mai spus selecţionerul.

UPDATE: "Seamană cu un dezastru anularea meciului cu Argentina. Este un mare dezavantaj pentru că era un antrenament cu public. Asta e situaţia. trebuie rapid să ne adaptăm situaţiei. Acţiunea se derulează normal. Urmează un stadiu în românia, iar duminică plecam în Austria. Sper să putem să jucăm cu Uzbekistan. Avem acordul verbal, dar nu avem nimic scris din partea lor", a spus Piţurcă.

Mircea Sandu consideră că poziţia a patra, graţie urnei valorice, e una conformă cu valoarea actuală a tricolorilor, una comparabilă cu a Ungariei.
"Olanda e favorită, aşa că rămâne să ne batem cu Turcia şi Ungaria pentru locul al doilea. Cu 22 de puncte avem şanse reale să prindem barajul".

Victor Piţurcă a anunţat duminică seară numele celor 25 de jucători din campionatul intern, pe care i-a convocat pentru azi, la ora 12.00, în cantonamentul de la Centrul de Fotbal Mogoşoaia.

Portari: Ciprian Anton Tătăruşanu (FC Steaua Bucureşti) şi Costel Fane Pantilimon (FC Timişoara)

Jucători de câmp:  Srdjan Luchin (Poli Timişoara), Bănel Nicoliţă, Florin Gardoş (ambii Steaua), Vlad Chiricheş (Pandurii), Paul Papp (FC Vaslui), Adrian Avrămia (Poli Iaşi), Florin Ilie (Poli Timişoara), Iasmin Latovlevici (Steaua)
Viorel Nicoară, Gabriel Mureşan (ambii CFR Cluj), Doru Mihai Pintilii (Pandurii), Nicolae Stanciu (Unirea Alba Iulia), Tiberiu Bălan (Sportul Studenţesc), Cristian Tănase (Steaua), Mircea Cristescu (FC Braşov), Gabriel Torje (Dinamo), Ionuţ Năstăsie (Steaua), Sorin Daniel Strătilă (Astra Ploieşti), Ciprian Brata (Pandurii),
Alexandru Mihăiţă Chipciu (FC Braşov), Marius Alexe (Dinamo), Ovidiu Herea (Rapid) şi Costin Curelea (Sportul Studenţesc)

Jucătorii de la Pandurii şi FC Braşov vor sosi la Mogoşoaia imediat după meciul direct de azi, în timp ce Paul Papp, Gabriel Torje şi Marius Alexe se vor alătura lotului imediat după ce echipele lor îşi vor disputa jocurile din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor şi, respectiv, al Ligii Europa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite