LIVETEXT. Piţi va avea un salariu de 450.000 de euro anual şi 800.000 primă dacă ne duce la EURO 2012. Sandu:" Îmi pare rău că Hagi n-a avut curaj să preia naţionala". Piţi:" Vreau la Euro2012"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Piţurcă
Victor Piţurcă

Antrenorul Victor Piţurcă revine la prima reprezentativă de fotbal a României după doi ani. După demisia lui Răzvan Lucescu şi refuzul lui Gheorghe Hagi de a prelua echipa, Piţurcă a acceptat un mandat pe 4 ani şi 5 luni, cu începere de la 1 iulie 2011.

Mircea Sandu:" Dacă Piţi pleacă, trebuie să ne dea 500.000 de euro plus diferenţa din contractul existent la momentul respectiv"!

Victor Piţurcă: "M-a dezamăgit Iovan când a rămas la naţională. Mi-a explicat că are nişte probleme financiare şi trebuie să rămână. Eu poate atunci acceptam un angajament în Anglia sau n Emiratele Arabe...aşa a fost să fie atunci. Îmi pare rău acum de Iovan şi Prodan, însă eu am oamenii mei acum şi nu-i pot lăsa."

Victor Piţurcă:" Eu de când am intrat în discuţii cu Mircea Sandu, nu am mai dormit noaptea. Îţi trebuie curaj să preiei naţionala în acest moment"

Mircea Sandu:" M-am întâlnit cu Puiu Iordănescu şi mi-a zis: "Când mă pui director tehnic la federaţie?" şi eu i-am spus "Mâine". Apoi l-am întrebat pe cine ar vedea selecţioner dintre Boloni şi Piţurcă şi el mi-a răspuns sec:" Pe Hagi"!

Victor Piţurcă:"Răzvan a venit cu gânduri bune şi a făcut tot ce a depins de el să aibe rezultate bune. Eu ştiu că acum şansele la turneul final sunt foarte mici, dar nimic nu este imposibil în fotbal".

Mircea Sandu:" N-a fost bine cu Răzvan, sperăm să fie mai bine cu Piţurcă. Nu poate fi catalogat vinovat Ionuţ Lupescu pentru ce s-a întâmplat în mandatul lui Răzvan Lucescu"

Victor Piţurcă:" Visul meu este să am jucători cum au fost cei de la Steaua din 1986 şi echipele mele să joace în stilul acela. Mi-aş dori să stea mingea numai la noi, să dăm 100 de centrări, să punem presiune, dar trebuie să şi ai jucătorii capabili să facă asta. Stilul de joc îl fac în funcşie de adversar şi de jucătorii pe care îi am la dispoziţie".

Mircea Sandu:" Am fost furios şi supărat pe Răzvan Lucescu, dar mi-a trecut. Nu am absolut nimic cu Răzvan Lucescu şi nici cu cei de la Rapid"

Victor Piţurcă:" Eu sunt un prieten al jucătorilor, dacă sunt profesionişti, însă ceea ce s-a întâmplat cu jucătorii care au refuzat naţionala în turneul amical din America de Sud este pentru mine ceva de neînţeles. Dacă eu eram selecţioner, Tamaş nu mai venea niciodată la naţională dacă ar fi pierdut avionul. Eu nu aş fi acceptat niciodată ca jucătorii să fie liberi după un meci aşa important şi având în faţa un turneu în America de Sud. Nu este vina exclusiv a jucătorilor"

Mircea Sandu:" Am negociat doar cu Hagi şi Iordănescu, discuţii am avut cu Olăroiu, l-am sunat şi pe Dan Petrescu, mi-a zis că are un proiect în Rusia şi că nu-l abandonează".

Victor Piţurcă:"Aş minţi dacă aş spune că nu m-a deranjat faptul că nu am fost prima soluţie pentru postul de selecţioner. În urmă cu şase luni, îmi făceam calcule că nu e bine pentru mine să vin la echipa naţională".

Mircea Sandu :" Am greşit cu Răzvan Lucescu, deşi am crezut în el şi în performanţele sale"

Victor Piţurcă:" Chivu şi Rădoi sunt jucători valoroşi. Voi avea o dicuţie cu ei, indiferent de ce au spus ei. Sper ca acestor jucători să li se facă dor de echipa naţională. Este foarte important ca jucătorii să vină la lot cu sufletul, nu doar de dragul de a veni. Echipa naţională trebuie să fie un lucru sfânt pentru orice jucător, indiferent la ce club joacă".

Victor Piţurcă:" Acesta este cel mai greu moment la naţională, dacă stau să analizez cele trei mandate ale mele.Generaţia lui Chivu şi Mutu începe să apună, apare o nouă generaţie. Sunt jucători buni, dar nu mai buni decât cei pe care i-am avut în 2005 şi ca experienţă şi ca valoare"

Mircea Sandu:" Valoarea lui Piţurcă este certificată de performanţele pe care le-a făcut. A mai fost în vacanţă, a mai citit, ştie multe despre fotbalul românesc. Nu s-a schimbat nimic în mod special în atitudinea mea faţă de el. Are vocaţie de selecţioner. Oamenii capabili în acest moment în România să fie selecţioneri sunt Victor Piţurcă şi Anghel Iordănescu".

Mircea Sandu:" Nu m-am consultat cu nimeni în alegerea lui Victor Piţurcă. Ştefan Iovan mai are câteva luni de contract, vom încerca să încheiem pe cale amiabilă colaborarea. Este posibil ca funcţia de director general să se desfiinţeze"

Victor Piţurcă: "Cel mai târziu săptămâna viitoare vom semna contractul. Îmi doresc să ne calificăm la Euro 2012, chiar dacă şansele sunt mici. Am încredere că putem realiza acest obiectiv. Sper să obţinem un punctaj maxim în cele patru jocuri care au mai rămas şi să ajungem la baraj sau chiar pe primul loc al grupei".

Victor Piţurcă:" Staff-ul meu va fi alcătuit din Neagoe, Caramarin, Martin Tudor- antrenor cu portarii, Ovidiu Costeşin -director sportiv, Pompiliu Popescu va conduce echipa medicală".

Victor Piţurcă:" Voi încasa 35.000 de euro pe lună, adică 450.000 de euro anual. Pentru calificarea la turneul din 2012, prima de calificare va fi destul de consistentă, 800.000 de euro, campania următoare 500.000 de euro, iar în ultima campanie 350.000 de euro".

Victor Piţurcă: "Revin pentru a treia oară la naţională, sper să dispară toate interesele şi să luptăm pentru aceeaşi cauză: echipa naţională să ajungă la nivelul la care a fost în precedentele mele mandate, iar suporterii să fie mulţumiţi şi fericiţi după meciurile naţionalei"
"Ştiu că vin într-un moment delicat. Proiectul este unul pe placul meu, aşa mi-am dorit şi la echipele de club la care am activat foarte puţin timp. Sper să-l duc la bun sfârşit".

Mircea Sandu: "Piţurcă este un antrenor rău în sensul bun al cuvântului. Am încredere totală în ceea ce poate realiza Piţurcă: o echipă competitivă şi o calificare la turneul final din 2016"

Mircea Sandu: " Nu am minţit niciodată în legătură cu negocierile cu Gică Hagi"

"De la 1 iulie Victor Piţurcă este antrenorul naţionalei. Contractul său este până la 30 noiembrie 2015. Îmi pară rău că Gică Hagi nu a avut curajul să parcurgă un drum interesant pentru cariera lui de antrenor. Am dat peste un om mai curajos, care a acceptat acest proiect de reorganizare a echipelor naţionale"

UPDATE, ora 12.45. Mircea Sandu, preşedintele FRF, a dezvăluit într-o discuţie purtată cu omologul său de la handbal, Cristian Gaţu, care va fi salariul pe care Victor Piţurcă îl va încasa anual.

"Eu mai mult de 400.000 de euro nu îi voi da lui Piţurcă, indiferen ce susţin unii sau alţii", a spus Sandu.

UPDATE, ora 11.40  Victor Piţurcă şi Emil Săndoi, selecţionerul echipei naţionale de tineret, au ajuns la sediul FRF. Piţurcă va purta o nouă discuţie cu preşedintele Mircea Sandu, pentru a pune la punct ultimele detalii ale contractului.

"Nu mi-a fost greu să accept postul, pentru că îmi doream să revin la echipa naţională", au fost primele cuvinte ale tehnicianului după discuţia de ieri cu preşedintele FRF Mircea Sandu.

El va vorbi pentru prima dată în calitate de selecţioner astăzi, de la ora 13.00, la sediul Federaţiei Române de Fotbal. Rămâneţi pe www.adevarul.ro pentru a urmări declaraţiile lui victor Piţurcă la conferinţa de presă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite