Jucăm peste butoaie cu vin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sub terenul arenei din Piatra Neamţ s-a găsit o cazemată construită în al Doilea Război Mondial. Tricolorii au motive să fie veseli. Nu datorită fotbalului, normal, ci mulţumită decorului în care se va disputa meciul de astăzi, cu Luxemburg.

Într-un aer care emană vapori de distracţie. Dacă la selecţionata lui Răzvan nu a mai rămas nimic interesant, iar luxemburghezii, oricât ar încerca Lucescu jr să ne convingă, vin, totuşi, din lumea a cincea, măcar locul de disputare a partidei să aducă  ceva inedit. Mutu şi compania vor călca pe terenul sub care muncitorii care au lucrat la modernizarea arenei din Piatra Neamţ au găsit o cazemată ridicată pe timpul celui de‑al Doilea Război Mondial.

Micuţa cetate le-a aparţinut unor evrei care şi-au ţinut averile pe suprafaţa care găzduieşte acum Stadionul „Ceahlăul". O echipă de arheologi ce s-a deplasat la faţa locului a constat că vechii proprietari ai cazematei au adăpostit acolo borcane de câte 15 kilograme pline-ochi cu bancnote de 100 de lei, precum şi rafturi în care erau ţinute la rece butoaie cu vin. Specialiştii susţin că evreii ar fi ascuns şi altfel de valori, la un nivel mai adânc, pe care fotbaliştii le vor călca, la propriu, în picioare. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite