Iordănescu, pe post de controlor al „Regelui“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gică Hagi şi Anghel Iordănescu au o relaţie foarte strânsă
Gică Hagi şi Anghel Iordănescu au o relaţie foarte strânsă

Fostul selecţioner a fost cooptat în stafful primei reprezentative pentru că este singurul om de care Gică Hagi ascultă. Răzvan Lucescu este deja istorie pentru prima reprezentativă. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, este hotărât să revoluţioneze fotbalul românesc.

Luat pe nepregătite de Lucescu jr, care şi-a prezentat demisia, „Naşul" nu mai pune preţ pe actuala campanie de calificare, fiind decis să înceapă de pe-acum proiectul pentru Campionatul European din 2016.

În traducere liberă, nici Mondialul din 2014, din Brazilia, nu reprezintă o prioritate pentru noua conducere a naţionalei. „Hagi are valoare ca antrenor, numai că a fost lipsit de şansă până acum. Aşteptăm până pe 13 iunie răspunsul său. Va urma o reformare totală a fotbalului românesc, care va dura patru ani. Vom aduce şi doi antrenori străini să facă o evaluare a echipelor de juniori şi tineret", a declarat Mircea Sandu.

În stafful tricolorilor va apărea şi Anghel Iordănescu, nume de care se leagă cele mai mari performanţe ale fotbalului românesc, de la jumătatea anilor '90.

Actualmente senator, „Puiu" va avea o misiune specială în cadrul echipei. Orgolios până la încăpăţânare, Hagi refuză de cele mai multe ori părerile diferite de cele ale lui. Singurul om de care Gică ascultă este chiar fostul său antrenor de la naţională, astfel că Sandu a vrut în acest fel să se asigure că Iordănescu îl va controla pe „Rege" şi-l va ajuta să ia cele mai bune decizii.

„Acest proiect prezentat e deosebit de interesant. Am acceptat şi datorită lui Gică Hagi, este o idee provocatoare, care poate fi în beneficiul fotbalului românesc, dar nu voi renunţa la funcţia mea din Parlament", a declarat „Generalul".

Ilie Dumitrescu, în locul lui Prodan

Cei doi vor aduce şi alte schimbări în cadrul oamenilor care se ocupă de naţională. Dacă Belodedici va rămâne în funcţia de director al loturilor de copii şi juniori, actualul director tehnic, Daniel Prodan, va fi cel mai probabil înlocuit de Ilie Dumitrescu. În plus, Hagi îl vrea ca secund al său pe Viorel Moldovan, actualmente liber de contract.

Schafer, varianta de rezervă

Mircea Sandu a afirmat că are şi un plan B în cazul în care Gică Hagi nu va accepta funcţia de selecţioner, el vizându-l pe fostul antrenor al Camerunului, Winfried Schafer. Acesta are 51 de ani şi a mai antrenat echipe precum Karlsruher, Stuttgart, Al - Ahli, Al Ain sau FK Baku. Schafer a devenit mult mai cunoscut în perioada în care a pregătit naţionala Camerunului (2001 - 2004).

Cum ar putea arăta stafful naţionalei

- Anghel Iordănescu - director tehnic
- Ilie Dumitrescu - director sportiv
- Gheorghe Hagi - antrenor principal
- Viorel Moldovan - antrenor secund

5 ani au trecut de când Anghel Iordănescu n-a mai pregătit nicio echipă. Ultima oară a stat pe banca arabilor de la Al Ain.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite