Ionuţ Lupescu: "Ne aşteaptă o luptă puternică în Bosnia, gazonul se prezintă foarte prost!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul general al Federaţiei Române de Fotbal, Ionuţ Lupescu, a declarat  că naţionala României va avea parte de un meci foarte greu în Bosnia, deoarece gazonul stadionului din Zenica este într-o stare proastă.

"În prima săptămână s-au vândut 60 de bilete pentru meciul din Bosnia. În total avem 600 de bilete, într-o primă fază, dar mi-e greu să cred că ne vor da mai multe bilete. Sperăm să le vindem pe toate, deşi Bosnia nu este o ţară prea uşor accesibilă. Poate că suporterii din vestul ţării vor putea ajunge mai uşor acolo. Stadionul din Zenica nu este propice disputării unui meci atât de important. M-am mirat cum au primit totuşi voie de la UEFA să joace acolo. Au 14.000 de locuri, cu tribune foarte apropiate de teren, iar gazonul, momentan, este într-o stare foarte proastă. Ne aşteaptă o luptă puternică", a spus Lupescu.

Oficialul FRF a adăugat că şansele României de a prinde locul al doilea din grupa D a preliminariilor pentru Campionatul European din 2012 sunt destul de mari: "Meciurile cu Bosnia şi Luxemburg sunt cele mai importante. Calculul pe care l-am făcut noi era să luăm patru puncte din meciurile cu Albania, cu Bosnia şi cu Belarus. Deja cu Albania şi Belarus am luat un punct şi mai trebuie să câştigăm cu ele. Dacă putem lua patru puncte cu Bosnia şi vor veni şi şase puncte din meciurile cu Luxemburg, avem o şansă să ajungem pe locul al doilea, lăsând la o parte meciul cu Franţa. Sunt sigur că şi între celelalte competitoare se vor mai pierde puncte. Grupa este foarte echilibrată".


Lupescu a afirmat că dacă atacantul Adrian Mutu îşi va vedea de treabă va putea reveni la echipa naţională. "Depinde de Mutu dacă va reveni la echipa naţională. Pentru că dacă îşi vede de treabă nimeni nu are nimic împotriva lui, nici măcar Răzvan Lucescu. Din ce am văzut în ultima perioadă, nu prea pare să fie aşa. Este însă o veste bună faptul că Ciprian Marica a revenit în lotul celor de la Stuttgart. Problema noastră este că avem destui stranieri care nu joacă la echipele de club, cum ar fi Marica, Deac sau Tamaş", a adăugat Ionuţ Lupescu.

Partida dintre Bosnia-Herţegovina şi România, din cadrul grupei D a preliminariilor Campionatului European din 2012, se va disputa la data de 26 martie, de la ora 20.15, la Zenica şi va fi transmis de Pro TV.

Directorul general al FRF a mai spus că retragerea lui Ronaldo, în meciul amical Brazilia- România, din data de 7 iunie, va fi un eveniment extraordinar. "Retragerea lui Ronaldo în meciul cu România va fi un eveniment foarte frumos. În cariera mea de 25 de ani nu am avut norocul să joc împotriva Braziliei. Este o ocazie foarte bună să poţi să joci împotriva Braziliei, chiar la ea acasă, în timp ce ei se pregătesc pentru Copa America şi să mai fie şi retragerea lui Ronaldo. Va fi o atmosferă extrem de plăcută. Ronaldo a fost un juător de excepţie, chiar dacă brazilienii au foarte mulţi fotbalişti talentaţi", a declarat oficialul FRF.

Lupescu este de părere că şi în echipa naţională a României au fost destui jucători care ar fi meritat să li se organizeze un meci de retragere: "Sunt foarte mulţi jucători din generaţia trecută a echipei naţionale care ar merita un meci de retragere. S-a făcut o singură dată un astfel de eveniment, pentru Gheorghe Hagi, cel mai reprezentativ al echipei naţionale, şi cred că aşa ar şi trebui să rămână".

Fostul internaţional român a mai spus că speră ca antrenorul echipei Galatasaray, Gheorghe Hagi, să primească mai multă încredere din partea oficialilor turci. "Din păcate, Hagi nu are noroc. Cred că a nimerit într-o conjunctură foarte proastă la Galatasaray. Sper ca cei de acolo să-i dea în continuare încredere pentru că are nevoie de timp. Şi la noi, la echipa naţională. care joacă din două în două luni, este nevoie de timp. La el, care joacă zilnic. totuşi are nevoie de timp. Este foarte greu să faci ceva dacă nu sprijini antrenorul şi să-i acorzi timp. Uitaţi-vă la Mircea Lucescu ce face la Şahtior de cinci ani de zile. Are o strategie foarte bine pusă la punct, cu oameni din spatele lui au ştiut ce au vrut şi au băgat bani în infrastructură, apoi, pas cu pas, au făcut în aşa fel încât echipa să fie din ce în ce mai bună", a încheiat Lupescu.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite