Încercări sau certitudini?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adi Popa a avut o ascensiune formidabilă în acest sezon, ajungând de la Concordia Chiajna la Steaua şi la echipa naţională
Adi Popa a avut o ascensiune formidabilă în acest sezon, ajungând de la Concordia Chiajna la Steaua şi la echipa naţională

Piţurcă a mai convocat trei debutanţi la naţională, însă puţini dintre cei testaţi au devenit obişnuiţi ai primei reprezentative.

Adi Popa, Claudiu Voiculeţ şi Raul Rusescu sunt numele noi propuse de Piţurcă la naţională pentru meciurile cu Estonia şi Andorra. Toţi trei sunt jucători cu destulă experienţă, care au confirmat în campionatul intern şi de la care Piţi aşteaptă o atitudine bună şi la naţională. „Sunt jucători monitorizaţi îndelung şi care merită să primească o şansă", a explicat selecţionerul alegerea lor.

De când s-a întors la naţională, în august 2011, Piţurcă a tot încercat să împrospăteze lotul. Sub comanda lui au debutat 18 fotbalişti, dar numai unul a devenit o soluţie permanentă.

Este vorba de Vlad Chiricheş, prezent în toate meciurile, cu excepţia a două dintre ele, când a fost accidentat. Restul, fie s-au dovedit a fi soluţii de rezervă pentru cei chemaţi de obicei, fie au bifat câte o selecţie şi s-au pierdut pe drum. „Eu sunt bucuros că am ajuns la naţională şi mă simt pregătit să joc dacă antrenorul va avea nevoie de mine. Mi-aş dori să înscriu chiar de la primul meci", a declarat Rusescu, golgheterul la zi al Ligii I şi unul dintre cei mai constanţi marcatori din ultimii ani.

Piţi şi Lobonţ au bătut Estonia

Istoria întâlnirilor dintre România şi Estonia consemnează numai două partide între reprezentativele celor două ţări. În 1937, balticii ne-au
învins cu 2-1 la Tallin, în vreme ce în 1999, România a câştigat un amical la Bucureşti, scor 2-0, printr-o dublă semnată de Ionel Ganea. La vremea respectivă, selecţioner era tot Victor Piţurcă, iar poarta „tricolorilor" a fost apărată de Bogdan Lobonţ.

Portarul Romei este cel mai vechi component al naţionalei, el debutând în 1998. Într-un clasament al longevităţii la lot, dintre actualii componenţi, el
este urmat de Marius Niculae (debutant în 2000) şi Raţ (debutant în 2002).

Balticii au un jucător din Liga I

Prima adversară a României din grupa D, naţionala Estoniei, se află în acest moment cu două poziţii înaintea „tricolorilor" în clasamentul FIFA Coca Cola, situându-se pe locul 49. Balticii au în componenţă şi un fotbalist care activează în Liga I.

Portarul Lepmets, de la Concordia Chiajna, a fost convocat în premieră la naţionala Estoniei şi e al treilea portar din lot. Vedeta echipei este un atacant de 34 de ani, Anders Oper, care are 125 de selecţii şi 37 de goluri şi care acum joacă în Cipru, la Nea Salamina. Un alt fotbalist important este mijlocaşul Joel Lindpere, coleg la New York Red Bulls cu celebrul Thierry Henry.

Fiecare are preocupările lui

Primul antrenament al echipei naţionale, desfăşurat la Mogoşoaia, a avut tot felul de momente. Marius Niculae şi Alex Bourceanu s-au salutat în timpul alergării, Mircea Sandu era să se înece cu o nectarină din care a muşcat cu prea multă poftă, în vreme ce Mihai Pintilii a fost preocupat să-şi aranjeze podoabele, situaţie de care s-a jenat fostul coleg de la Pandurii, Alexandru Maxim, care a lăsat capul în jos.

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite