În criză şi cu fotbalul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România este măcinată de greve. Nici naţionala nu se simte mai bine. Ne-a învins şi Macedonia. Tricolorii au arătat carenţe de construcţie contra unor adversari cu adevărat din lumea a treia. Nici schimbarea echipamentului de la roşu la galben nu ne-a ajutat.

Supărată pe viaţă, pe presă şi pe contestatari, în general, echipa naţională nu dă nimănui motive s-o laude. Mai nou, tricolorii s-au ofticat şi pe jocul de fotbal. Nici în faţa Macedoniei nu le-a ieşit mare lucru.

Cu unele modificări în primul „11" faţă de eşecul cu Ucraina (2-3), Dănănae în locul lui Maftei, Daniel Niculae pe postul lui Andrei Cristea şi Mazilu în locul lui Bilaşco, prima reprezentativă nu s-a schimbat deloc la faţă în bine. Dacă în amicalul cu naţionala lui Şevcenko au existat şi momente de inspiraţie şi de reuşite personale, partida cu Macedonia a fost o cruntă dezamăgire.

Elevii lui Răzvan Lucescu au oferit senzaţia că pedalează la nişte biciclete ce au rămas fără lanţuri. Jocul a mers în gol, cu multe stereotipuri care nu aveau cum să surprindă adversarii. Uluit a rămas Cristi Chivu în minutul 28, când anonimul Şikov a trimis mingea cu capul în poartă, chiar de lângă vedeta lui Inter Milano. La construcţie, pasele lui Rădoi au mai mers cât de cât, însă Daniel Niculae a fost un capăt de linie.

Înfrângeri istorice cu Ucraina şi cu Macedonia

La pauză, a intrat Dică, a cărui prezenţă s-a făcut imediat simţită, cel puţin la fazele fixe. Potopul de schimbări din repriza secundă a încurcat şi mai mult jocul naţionalei. Singurele noastre ocazii au venit în urma unor şuturi de la distanţă. În doar patru zile, România a trăit două momente istorice: a pierdut, în premieră, şi cu Ucraina, şi cu Macedonia!

"Nu suntem în lumea a treia a fotbalului, dar să nu ajungem cumva acolo! Am făcut un meci slab, lipsit de idei, de agresivitate. Trebuia să câştigăm pentru a menţine un anumit nivel, pentru că vorbim de naţionala României."

Gheorghe Popescu
fost internaţional

0-1

România: Pantilimon - Dănănae, Tamaş (D. Goian 46), Chivu, Raţ - Deac (An. Cristea 68), Rădoi, Cociş, Tănase (Ghioane 52) - D.Niculae
(Bilaşco 62), Mazilu (N. Dică 46).

Selecţioner: Răzvan Lucescu

Macedonia: Nuredinoski - Şikov, Mitreski , Noveski, Popov - Sumulikoski (Alimi 58), Ibraimi, Georgievski, Despotovski (Grozdanovski 60) - Trickovski, Savici (Ivov 63).

Selecţioner: Mirsad Jonuz

Gol: Şikov 28

Stadion „Villach Stadthalle" (Austria): 1.000

Arbitru: Manfred Krassnitzer (Austria)

Borcea l-a atacat pe selecţioner!

Preşedintele executiv al „câinilor" a pus tunurile pe Lucescu jr. „Ce să înveţe jucătorii de la el? Nu ştiu cum de băieţii nu pleacă să-l lase singur în vestiar. În plus, e inadmisibil să renunţi la un fotbalist ca Mutu. Răzvan ar trebui să-şi ceară scuze milioanelor de români care aşteaptă ceva pozitiv din partea selecţionerului", a declarat dinamovistul.

Telex

Victor Becali, furios. Impresarul a făcut o analiză dură a partidei. „Ne-a bătut Macedonia fără fotbalistul ei cel mai bun, Pandev, iar noi am mers în Austria cu toată echipa. Selecţia nu e făcută bine. Nu mi se pare normal ca Torje să nu fie în lot. De ce Săpunaru nu e convocat când avem probleme mari pe dreapta?", a spus agentul FIFA.

Lupescu a sărit în apărarea lui Lucescu jr. În ciuda ultimelor rezultate, directorul general al FRF l-a lăudat pe selecţioner. „Dacă ar fi după mine, i-aş prelungi acum contractul! Am văzut foarte puţini antrenori care să fie la fel de preocupaţi de fotbal cum este Răzvan", a afirmat „Kaiserul".

Rădoi este de vânzare. Clubul Al-Hilal a anunţat că va renunţa la unul dintre jucătorii străini pe care îi are în lot pentru a scăpa de plata unui salariu uriaş. „Suntem dispuşi să stăm la masa negocierilor cu orice echipă care e interesată de Rădoi, Wilhelmsson sau Thiago Neves", a declarat vicepreşedintele Nawaf Bin Saad. Rădoi are oferte de la PSG şi Ajax, însă are şanse mai mari să ajungă în Qatar, la Al-Saad, unde este dorit de Cosmin Olăroiu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite