Dezastru pentru naţionala de fotbal: în aceeaşi oală cu Estonia, Moldova şi Albania!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucătorii echipei naţionale, într-o ipostază tot mai des întâlnită: trişti după primirea unui gol
Jucătorii echipei naţionale, într-o ipostază tot mai des întâlnită: trişti după primirea unui gol

Cu opt luni înainte de tragerea la sorţi a preliminariilor CM 2014, România a ajuns pe locul 52 în clasamentul FIFA şi se plasează la limita dintre a patra şi a cincea urnă valorică în Europa. Chiar în ziua meciului amical cu Italia de miercurea viitoare, naţionala lui Răzvan Lucescu va atinge un alt minim istoric: locul 52 în clasamentul FIFA.

Cu două campanii oficiale consecutive dezastruoase şi cu o singură victorie obţinută în 2010 (3-0 cu Honduras), fotbalul românesc la nivel de primă reprezentativă se prăbuşeşte de la lună la lună. O spun statisticile forului mondial, care nu sunt deloc lipsite de importanţă. Astfel, la 31 iulie 2011, „tricolorii" îşi vor cunoaşte adversarii din preliminariile viitoare, pentru Mondialul brazilian din 2014, iar criteriul de care se va ţine cont la tragerea la sorţi va fi ierarhia FIFA de la acea dată (alcătuită pe baza rezultatelor din perioada iulie 2007 - iulie 2011).

Unde ar fi plasată România acum? Conform siteului football-rankings.info, ne-am „consolidat" poziţia în urna a patra, într-o companie deloc onorantă (Armenia, Albania, Moldova şi Estonia sunt peste noi!), la un pas de „lumea a cincea" a fotbalului european. Desigur, clasamentul va suferi modificări în următoarele luni în funcţie de rezultatele înregistrate, însă „tricolorii" lui Răzvan Lucescu au o misiune în plus: dacă nu se vor califica la Euro 2012, măcar să poată spera la CM 2014.

Amical „oficial" cu Italia!

Următorul clasament FIFA, pe luna noiembrie 2010, va fi dat publicităţii miercurea viitoare, România urmând să ia în primire locul 52, în scădere cu două poziţii. Adică un alt minim istoric de care ne vom lovi chiar în ziua când ne vom măsura forţele cu naţionala Italiei. Aşadar, amicalul de la Klagenfurt capătă conotaţii oficiale, ţinând cont că şi partidele de verificare sunt luate în calcul atunci când FIFA ierarhizează echipele naţionale. 

Meciurile României până în iulie 2011

Meci                                                   Data
Italia – România                             17 noiembrie 2010
Bosnia – România                         26 martie 2011
România – Luxemburg                 29 martie 2011
România – Bosnia                          4 iunie 2011

"Răzvan Lucescu este un excelent antrenor pentru o echipă de club. Orice rezultat negativ va fi doar şi doar din vina lui."
Cristi Borcea acţionar Dinamo

"Eu nu mă simt din lumea a treia a fotbalului. E trist unde am ajuns."
Gheorghe Hagi antrenor Galatasaray

s
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite